icon

Majú obézne a morbídne obézne ženy menzes a môžu normálne otehotnieť?

23. júl 2025

Majú obézne a morbídne obézne (okolo 150kg )ženy menzes a môžu normálne otehotnieť ?

Strana
z2
blancheporte
23. júl 2025

Matka Zem!!!! To akože fakt?!!!!

anonym_22a2a8
23. júl 2025

@anonym_autor Nie, ta vaha funguje ako antikoncepcia, to si nevedela?

anonym_d11abb
23. júl 2025

100kg mnohe nemali problem otehotniet.
150kg si uz neviem predstavit

doriiis
23. júl 2025

Nie,ženské telo funguje iba do 130 kg.Potom sa záhadne vypne.
Skôr majú s menzesom problém podvyživené ženy.

pralinka25
23. júl 2025

no ak najdes ochotneho darcu spermii tak aj ano.

domka222
23. júl 2025

Však ak si jedna z nich,tak vieš. Ak nie,tak ťa to trápiť nemusí.

13uzivatelka11
23. júl 2025

Nerozumiem niektorým tým komentárom.. áno, obézne ženy maju dosť veľkú pravdepodobnosť, že budú mať problémy s cyklom, nebudú mať menštruáciu a tým pádom aj problém otehotnieť.. ale teda aj kebyže sa im to s takou váhou podarí, neviem si také tehotenstvo predstaviť a pravdepodobne by bolo dosť rizikové.. nie je lepšie najprv schudnúť a potom myslieť na dieťa?

autor
23. júl 2025

Baby ja mám kamarátku, ktorá sa mi zverila mala okolo 130kg a pri tejto váhe aj v minulosti otehotnela a všetko v poriadku. Teraz by chcela ďalšie ale pribrala ešte ona zo stresu priberá a má aj závislosť na jedle. A ako pribrala prestal jej chodiť menzes. Preto sa pýtam či to môže mať súvis alebo v tom bude niečo ine.

anonym_b99a70
23. júl 2025
@anonym_autor

Baby ja mám kamarátku, ktorá sa mi zverila mala okolo 130kg a pri tejto váhe aj v minulosti otehotnela a všetko v poriadku. Teraz by chcela ďalšie ale pribrala ešte ona zo stresu priberá a má aj závislosť na jedle. A ako pribrala prestal jej chodiť menzes. Preto sa pýtam či to môže mať súvis alebo v tom bude niečo ine.

@anonym_autor veď nech zájde k doktorovi, ani jedna z nás nemá vešteckú guľu

jaskolka
23. júl 2025

Tak keď jej prestal menzes, nemá cyklus,môže to mať súvis s obezitou a samozrejme v tomto prípade otehotnieť nebude možné, keďže nemá tú "najpodstatnejšiu"podmienku-ovulaciu.

anonym_f20bd4
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no áno,môže mať s tým problém,ja keď som mala.druhe a bola som ťažšia už som mala nabeh na cukrovku a môže byť problém aj s preklampsiou, takže lepšie schudnúť,aj keď sa to ťažko hovorí ak.ma problémy a jedlom ,ako aj ja , zachvatovite,emočne jedenie. Je to ťažké ,veľká práca na sebe a byť ňou to riešim ešte predtým než mám druhé dieťa, lebo bude stres a zas priberie ešte viac a bude horšie .

doriiis
23. júl 2025
@jaskolka

Tak keď jej prestal menzes, nemá cyklus,môže to mať súvis s obezitou a samozrejme v tomto prípade otehotnieť nebude možné, keďže nemá tú "najpodstatnejšiu"podmienku-ovulaciu.

@jaskolka ....ja kvôli teliesku nemám menštruáciu ale ovuláciu mám normálne.Jedno s druhým nesúvisí.

anonym_0450ca
23. júl 2025

Menzes som mala normalne, pravidelny ako hodinky, ale otehotniet som sa vtedy nesnazila

simca06022011
23. júl 2025

ano z nadvahy samozrejme mohla prist aj o MS.Pri nadvahe su bezne hormonalne problemy, PCO a pod.. okrem toho inzulinova rezistencia, nabeh na cukrovku atd atd... pekne nech prestane sa prezierat a schudne, zase zo 130-150kg nemoze mat problem zacat chudnut... ako sa chce starat o dieta, vsak to uz ledva chodi.. a tie rizika pri tehotenstve pre nu, pre dieta, ani nehovorim... najlpeise co moze urobit je zacat na to prejedani pracovat, najst si ine hobby proti stresu ako jedlo.
samozrejme, to preco nema ms a aj jej plan otehotniet, by skor mala prebrat s gynekologom...

vevesh
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano, je to normalne a dokazu otehotniet. Mam znamu, ktora pri akejkolvek vahe otehotnela "hodenim treniriek okolo". Aj pri 150kg, aj jej sestry napodobne🤷‍♀️🤷‍♀️ano, ked sa nedari otehotniet, lekari uvadzaju ako prve nadvahu, ale vela zien nema tento problem. Vsak si vezmite, kolko zien ma pri druhom dietati nadvahu este z prveho tehotenstva...

autor
23. júl 2025

Trošku ma obavu ísť pri tejto váhe gynekologovi, že bude na ňu čudne pozerať a len jej bude radiť schudnúť. Môže požiadať aj tak o krvné testy, hormonálny profil ?

balerina2025
23. júl 2025

a preco ta to tak trapi.
ved je to jej osobna vec, na co to riesis na MK

zuzubb007
23. júl 2025

Neviem povedz jej nech začne chudnúť aspoň 40 kíl a potom nech uvažuje o dietati alebo zober ju plavat atd. akože co chce robiť 150 kilova ktorá sa ledva pohne s dieťaťom, toto je už nezodpovedné, samozrejme, že váha má dočinenia s menštruáciou aj podvyživené nemajú a tak isto, keď je obrovská to je dôvod

autor
23. júl 2025

Chcela poradiť a neviem moc som o tom nenašla a je z toho veľmi sklamaná. Chcem len pomôcť.

denkabemommy
23. júl 2025
@doriiis

Nie,ženské telo funguje iba do 130 kg.Potom sa záhadne vypne.
Skôr majú s menzesom problém podvyživené ženy.

@doriiis podvýživa nemá ale nič spoločné s váhou, skôr s tým ako sa človek stravuje 🙂 ale áno ženy s podváhou môžu prísť o cyklus

kavasmliekom
23. júl 2025

Niektorých mužov vzrušuje, keď žena má 150kg, možno sa nájde taky muž co sa bude snažiť nájsť pohlavný orgán tej ženy. Ale pre pána Jana, nie je lepšie najprv pozrieť do zrkadla, prefackat sa, nájsť odborníka na obezitu, urobiť niečo pre to, aby sa vôbec dokázala ako medicimbal starať o dieťa? Ci od tolkeho stresu po porode bude mať 250? Ak je to tvoja kamarátka a vážiš si ju, tak jej normálne povedz od srdca, nech vyhľadá odborníka a potom nech rodí...

januska12323
23. júl 2025

Každý normálny lekár jej najskôr poradí schudnúť a riešiť závislosť na jedle až potom skúšať otehotnieť. Chce mať viac zdravotných problémov ako už má?

marianarem
23. júl 2025

@anonym_autor Tiez nechapem, preco take posmesne komentare. Ano mnozstvo telesneho tuku ma vplyv na hladiny zenskych hormonov a u obeznych zien mozu nastat poruchy cyklu a plodnosti.

jaskolka
23. júl 2025
@doriiis

@jaskolka ....ja kvôli teliesku nemám menštruáciu ale ovuláciu mám normálne.Jedno s druhým nesúvisí.

@doriiis ale toto je niečo úplne iné,ona nemá teliesko,ani nijako "chemicky"či inymi medicínskymi zásahmi ovplyvneny cyklus.

mamaaja82
23. júl 2025

Pri 150kilach by s nou vyrazil gynekolog dvere a nie ze jej robil hormonalny profil,ta baba nema boha pri sebe?

doriiis
23. júl 2025
@jaskolka

@doriiis ale toto je niečo úplne iné,ona nemá teliesko,ani nijako "chemicky"či inymi medicínskymi zásahmi ovplyvneny cyklus.

@jaskolka ....ale to,že nemá menštruáciu neznamená,že nemá ovuláciu.To takto nefunguje

deti95060810
23. júl 2025

tak neviem pri akej váhe začne menzes haprovať, ale na TLC som pozerala reláciu Muj 270 kg život a tam bežne ženy nemali menzes. ale tam nedávali dámy čo mali menej ako 200 kg. Takže tvoja kámoška môže mať problém že kvôli váhe sa zastavila menštr.
ja som skôr mala opačný problém 51 kg /167 - v pohode každý mesiac. asi treba viac podvýživy aby začalo haprovať.

marth16
23. júl 2025
@anonym_autor

Trošku ma obavu ísť pri tejto váhe gynekologovi, že bude na ňu čudne pozerať a len jej bude radiť schudnúť. Môže požiadať aj tak o krvné testy, hormonálny profil ?

@anonym_autor áno každú jednu ženu s obezitou ktorú poznám mala problém otehotnieť. Či už PCO, cukrovka, rozhádzaný cyklus alebo iné dôvody. A za ďalšie 90% z nich malo problém aj v tehotenstve (tehotenská cukrovka, vysoký tlak, preeklampsia). Keď chce mať žena dieťa mala by na sebe pracovať. Tak ako by fajčiarky mali prestať fajčiť už v dobe myšlienky, že chcú dieťa, tak obézne ženy by sa mali pokúsiť schudnúť. Veď aj po pôrode sa im tie kilá nestratia zázrakom a im bude oveľa lepšie keď sa k bábu budú vedieť v pohode ohnúť a neskôr keď bude väčšie môžu za ním behať bez toho aby sa zadýchali po 2 metroch

anonym_876fd4
23. júl 2025

Tak ako zeny s podvahou maju problem s cyklom, tak aj zeny s velkou obezitou maju problem s cyklom, lebo na tuk su naviazane niektore velmi dolezite pohlavne hormony.
Vynimka potvrdzuje pravidlo, ale jej problem je priamo spojeny s jej vahou.
Kamoske nepomoze nic len schudnut, ale nie drasticky a narazovo, to tym hormonom viazanym na tuk moc nepomoze. Cize vyhladat odbornu pomoc.

domiklik
23. júl 2025

@anonym_autor áno obezita u ženy je problém, nie len pre ženu ale aj pre dieťa...

Strana
z2