Mali ste cytokíny bez Medrolu počas tehotenstva?
Ahojte, je niekto taky? A donosil do konca babatko? Dakujem!
@glorika Rozpravala som sa s jednou velmi dobrou kamoskou, a zistila som, ze tiez mala vysoke cytokiny. Ale ze vsetky, ktore sa meraju. Neuzivala medrol a donosila diettako do konca. Uzivala si kyselinu listovu?
Tak to je potom fajn, keď máš niekoho takého v blízkom okolí kto má podobný problém a a dopadlo to dobre. Takže dáva nám to nádej že aj u nás to môže byť v poriadku aj bez Medrolu. 🙂 Pri prvom tehu som brala od zistenia Fembibion 1 a pri dcérke som brala kyselinu listovú na predpis od lekárky. Čo sa toho týka dcérka bola zdravá a všetko bolo dobre vyvinuté len mne sa začal predčasne skracovať krčok, bola mi aj robená serkláž, dodržiavala som kľudový režim a žiaľ cez to všetko som predčasne porodila.....

Ahoj neviem či ti moja odpoveď pomôže ale ja mám tiež zvýšené cytokíny a Medrol neužívam. Žiaľ minulý rok som prišla o dve detičky prvé UPT v 23 tt kvôli rázštepu chrbtice a následný predčasný pôrod v 28 tt s tým že dcérka mi po 26 dňoch života zomrela. Žiaľ na príčinu prečo sa pôrod spustil neprišli. Samozrejme od nového roka riešim všetky možné vyšetrenia a na repro-imunologii mi zistili zvýšené cytokíny, z lekárkou sme sa dohodli že keď dostanem ,, zelenú " od mojej lekárky že sa môžeme opäť začať snažiť keďže som po akútnej sekcii minimálne rok si musíme dať pauzu. Mám sa potom ozvať lekárke na Repro imunológiu a nasadila by mi Medrol. No keď som to konzultovala z mojimi Gynekológmi zhodli sa na tom že je v mojom prípade zbytočne užívať Medrol nakoľko nemám problém s tým že by som do 3 mesiaca potrácala a ani to moc neodporúčajú keďže sú to kortikoidi. Skús to konzultovať aj a inými lekármi. Držím palce ✊🏻