icon

Mali ste dieťa ako 45-ročná?

2. sep 2025

Ak by ste teraz mali 44 rokov, muža čo má 48 rokov, ste obaja zabezpečení, máte zázemie, skúsili by ste dieťa? Prvé dieťa? Ja hovorím, že nie, že je to nezodpovedné. Okolie ma prehovára, že nech do toho idem. Ako by ste na to boli vy?

Strana
z7
lucia13022023
2. sep 2025

Nikdy by som nemala dieťa keby o tom nie som 100% presvedčená. Ani keby mam 20, 30, 40, 50. Okolie nech si hovorí co chce.

veronikaszabova
2. sep 2025

@anonym_autor za mna - v ziadnom pripade.

petamich
2. sep 2025

Nie, mala som dieta ako 35-rocna a pre mna uz toto bol hranicny vek a budem rada ak sa dozijem jeho svadby (pri dnesnom trende vydavat sa neskor ak vobec). Mne osobne ale to naozaj je len moj nazor, sa zda, ze 45- je uz dost (45 preto, ze kym realne otehotniem a porodim, zo 44 bude 45)

thereisabear
2. sep 2025

Za seba ti poviem, že nie, ale ak by som žiadne dieťa, nemala, možno by som hovorila inak.

mia667
2. sep 2025

@anonym_autor nie

anonym_98c062
2. sep 2025

Vedome by som do toho nešla. Mám takmer o 20r menej a vie to byť aj pre mňa záhul -najmä fyzicky. Neviem si predstaviť, čo by to urobilo so 45r+ telom 🙈

ukgirls
2. sep 2025

nie.. takychto tewm tu uz bolo xy ..a vzdy to bolo 50:50 ... peniaze niesu vsetko -dieta potrebuje rodica kt mu bude stihat kt s nim pojde dobou .. ale nieje 50tnik ako 50tnik ... no moja mama ma 65 a neviem si predstavit,ze by mala teraz 20rocneho syna ked v tom veku ma vnuka ..

hederamonstera
2. sep 2025

Urcite nie, uz len z lasky k tomu nenarodenemu dietatu

lenkasarka
2. sep 2025

@anonym_autor ja nie

koniarova
2. sep 2025

Určite nie.

beata_k
2. sep 2025

Urcite nie

jarmila2010
2. sep 2025

zalezi,ako to ty citis a ci chcete zostat sami...ja by som do toho isla...pre mna je podstatne,aby som deti vychovala a tesila sa z nich..neriesim,ci sa dozijem nejakej svadby alebo vnucat...

anonym_227195
2. sep 2025

@anonym_autor ocino a jeho druha manzelka mali dieta, ked mali obaja 43 rokov, bolo to jej prve dieta a zvladali a aj zvladaju to uplne v pohode. Ano, je tam velky generacny rozdiel a hlavne s ocinom si sestra velmi nerozumie, ale fyzicky su rodicia na tom velmi dobre a bez problemov ju vychovali. Sestra ma teraz 20 a nejako extra neriesi, ze su rodicia starsi. Len sa boji, ze ked aj ona bude mat deti po 40tke, tak jej ich nebude mat kto opatrovat 😁 rodicia budu mat asi dost roboty sami so sebou… tak ze vraj jej pomozem ja😁 ocinova zena velmi tuzila po dietatku a nikdy to neolutovala

tiezjedna
2. sep 2025
@jarmila2010

zalezi,ako to ty citis a ci chcete zostat sami...ja by som do toho isla...pre mna je podstatne,aby som deti vychovala a tesila sa z nich..neriesim,ci sa dozijem nejakej svadby alebo vnucat...

@jarmila2010 tak rodiť v 45+ to už je na zamyslenie, či ho vôbec vyprevadíš do dospelposti pri dnešnom tempe... Ja tento vek mám a už by som do toho teda nešla ani omylom, hoci som v kondícii, zdravie funguje a ovulácia tiež. Ale za 10 rokov môže byť všetko inak a túto lotériu by som mu do života nechcela teda dať...

kikavadi
2. sep 2025

Ak by som bola ja sama vnútorne presvedcena, že dieťa chcem a ešte by som žiadne nemala, tak áno, skúsila by som, ak som.zdravotne OK. Ale keďže už 2 deti mam, tak nie, nešla by som do toho. Ale to nie je o mne, je to o vás a vašom želaní a rozhodnuti.

katkaseiner
2. sep 2025

ja osobne ak by to inak neslo, tak do 40ky. Deti som rodila v 31 a 34 a bol to zahul pre telo aj dušu. A to ich zbožňujem, len teda nebolo to jednoduche

anonym_b6dc7f
2. sep 2025

Za mňa osobne nie. Mať prvé dieťa v 45-ke so sebou nesie väčšie riziká – zdravotné aj časové. V 60-ke bude mať dieťa len 15 rokov a je pravda, že s pribúdajúcim vekom sa zvyšuje riziko zdravotných problémov alebo aj smrti. Jasné, zomrieť môže človek aj mladý, ale štatisticky je to v 60+ oveľa pravdepodobnejšie. A nechať po sebe ešte tak mladé dieťa by mi prišlo kruté.

bielasovicka
2. sep 2025

Nie. Ani náhodou nie.

jarmila2010
2. sep 2025
@tiezjedna

@jarmila2010 tak rodiť v 45+ to už je na zamyslenie, či ho vôbec vyprevadíš do dospelposti pri dnešnom tempe... Ja tento vek mám a už by som do toho teda nešla ani omylom, hoci som v kondícii, zdravie funguje a ovulácia tiež. Ale za 10 rokov môže byť všetko inak a túto lotériu by som mu do života nechcela teda dať...

@tiezjedna rodila som takmer 40r(prve 36)...mam 51 a myslim,ze deti ma udrzuju fyzicky a aj mentalne mladsou...nevravim,ze stiham,ako 30rocna,ale osobne si neviem predstavit,zeby som teraz bola babkou...

petamich
2. sep 2025
@anonym_b6dc7f

Za mňa osobne nie. Mať prvé dieťa v 45-ke so sebou nesie väčšie riziká – zdravotné aj časové. V 60-ke bude mať dieťa len 15 rokov a je pravda, že s pribúdajúcim vekom sa zvyšuje riziko zdravotných problémov alebo aj smrti. Jasné, zomrieť môže človek aj mladý, ale štatisticky je to v 60+ oveľa pravdepodobnejšie. A nechať po sebe ešte tak mladé dieťa by mi prišlo kruté.

@anonym_b6dc7f a technicky aj bez blizsej rodiny, kedze stari rodicia viac menej isto nebudu, surodenci nebudu, tety a strykovia mozno a mozno nie, ak to boli starsi surodenci rodicov, mozno nejaki bratranci a sesternice 🤷‍♀️

kvadrinkaaa
2. sep 2025

Určite nie.

elzu
2. sep 2025

Ne, čistě z gynekologicko- porodnického hlediska ne.

autumn1
2. sep 2025

Ja by som nechcela ved ked pojde este na VS tak cca 24rokov sa budes onho starat (pre predstavu budes mat 69) kym sa sam zabezpeci a to neratam ked bude mat odklad... V tom veku uz by som na taky zavazok nebola jednoducho pripravena. Ale to naozaj sa ohladom tak zasadnej temy budes radit tu na MK? Ja by som taketo vztahove veci riesila v prvom rade s gynekologom a keby on by mi dal "zelenu" tak s partnerom (ziadne MK, ziadne okolie vo vztahu ste predsa len vy dvaja). Mozno rovno gyn ti povie, ze tvoje telo uz by to pravdepodobne nedalo (co sa moze stat vzhladom na prvy porod v tak vysokom veku) a cela tato diskusia tu bude zbytocna.

deedol
2. sep 2025

nie, ale nie kvoli mojej alebo muzovej energii, aj ked urcite by to bolo narocne. nie kvoli riziku roznych diagnoz.

ivik4
2. sep 2025

V ziadnom pripade
Okolie sa Vam o dieta starat nebude , im je to tak u...

januska2
2. sep 2025

Nie urcite nie. Teraz mam 37 budem rodit a uz aj to je vela

bielasovicka
2. sep 2025

To ako kde si bola doteraz, v kóme?

martinkatinka
2. sep 2025

A ja asi ano, kebyze sa skor nedari.

oblecenie99
2. sep 2025

Nie. 35 som mala deadline na druhé a posledné s tým, že ak sa mi nepodarí otehotnieť dovtedy, zmierili by sme sa s tým, že maly zostane jedinacikom.

koniarova
2. sep 2025

Päťdesiatnik sa chce stať o bábätko? Riadne zidealizované to má.

Strana
z7