Mali ste dieťa ako 45-ročná?
Ak by ste teraz mali 44 rokov, muža čo má 48 rokov, ste obaja zabezpečení, máte zázemie, skúsili by ste dieťa? Prvé dieťa? Ja hovorím, že nie, že je to nezodpovedné. Okolie ma prehovára, že nech do toho idem. Ako by ste na to boli vy?
@anonym_6369fb videla si Eriku aj v skutočnosti či len fotky na nete? Neviem ako v skutočnosti vyzerá Adriana,ale aj keby mal človek neviem akú plastiku vek je vidieť na krku dekolte atd. Ale ako píšem mne je to fuk.
@lenkasarka videla aj naživo
Za mňa tiež nie ešte možno kým sa podarí bude rok až dva my chceme štvrté a nedarí sa rok aj pol tam je veľa už rizík ja by som do toho nešla ale ako sa rozhodnete tak prajem veľa šťastia
@tetapetra To vazne ides toto porovnavat? Tymto moja diskusia s tebou skoncila.
@anonym_9a4433 samozrejme. Či toto je už ok? Nezvyknem odsúdiť babu kvôli tomu,že otehotnela ako mladá, ale ani keď chce mať dieťa staršia.
Takéto veci neprežívam, mala som spolužiačkov ktori sa narodili starým rodičom a aj takych, ktorých mamy rodili, keď mi sme maturovali. Vždy to tak bolo. Aj pred 100rokmi, aj teraz
Za mna uz aj 35+ je vela..nie este 45...to uz by som naozaj do tkho nesla
Za mna uz aj 35+ je vela..nie este 45...to uz by som naozaj do tkho nesla
@henka123123 ja som si dala tiež do 35 deti
sama musíš vedieť či to zvládneš v pohode, to je na tebe a partnerovi ako to budete zvládať aj s prípadnými väčšími starosťami
@jarmila2010 som sa pousmial 😀 mám 52 r. syn aj vnuk majú 13 rokov...
@anonym_228e1e :D zivot prinasa rozne situacie...sme kamaratky cca 50nicky...jedna slobodna bezdetna,druha ma 3 vnucata,dalsia 22rocneho syna studenta a ja dve deti 15 a 12...
Och to je taka tema…je to velmi subjektivne…samozrejme,ze zeny ktore rodili v 20 by 45 nerodili,tie co rodili v 40,tak im to pride ako uplne uzasne.je kopec zien,ktore maju uz napriklad 3deti a syndrom prazdneho hniezda a v 45 chcu 4dieta a aj ked im doktor povie,ze su zdrave to uz nejde. Nech si kazdy robi,co chce a uzna za vhodne a spravne,my to vychovavat nebudeme
Och to je taka tema…je to velmi subjektivne…samozrejme,ze zeny ktore rodili v 20 by 45 nerodili,tie co rodili v 40,tak im to pride ako uplne uzasne.je kopec zien,ktore maju uz napriklad 3deti a syndrom prazdneho hniezda a v 45 chcu 4dieta a aj ked im doktor povie,ze su zdrave to uz nejde. Nech si kazdy robi,co chce a uzna za vhodne a spravne,my to vychovavat nebudeme
@anonym_bcfe5c čo to je syndróm prázdneho hniezda ?
Už tu bola podobná téma, kde sa vyjadrovalo dieťa starších rodičov, aké to bolo trápenie s tými dochodcami, niečo vysvetliť, pochopiť, nevládali s učivom, boli kopa nervov, výlety a dovolenky boli nad ich sily, detstvo presedela doma plná strachu vyjsť na ulicu, že ju niečo zrazí a rázne napisala autorke nech to nerobí.
Bolo to naozaj veľa argumentov, ktoré popisovala.
Už tu bola podobná téma, kde sa vyjadrovalo dieťa starších rodičov, aké to bolo trápenie s tými dochodcami, niečo vysvetliť, pochopiť, nevládali s učivom, boli kopa nervov, výlety a dovolenky boli nad ich sily, detstvo presedela doma plná strachu vyjsť na ulicu, že ju niečo zrazí a rázne napisala autorke nech to nerobí.
Bolo to naozaj veľa argumentov, ktoré popisovala.
@anonym_28a9d6 tu tému si pamätám.
Ja mam takú byv spolužiačku,ona crlu strednú bola nasrata na rodičov, ze ju vbc splodili, na stužkovej nebol ani jeden. V 44r sa im narodila,bicyklovať plávať ju učil najstarší brat, kt jej hradiť otca. Všetko čo videla, kde bola, len vďaka nemu a súrodencom.
X krát sa dusovala ze toto by v živote deťom neurobila.
Určite nie.
Keby malo mať každé dieťa ideálne prostredie-teda úplná fungujúca rodina, finančné zázemie, vyrovnaných mladých rodičov atď...-tak by sa,90 percent detí nikdy nenarodilo.
Autorku chápem.Keby som nemala žiadne dieťa, tak do toho idem.
Pri tejto téme inak vkuse myslím na Gotta a podobných fakt starých ľudí,čo majú deti. A nemyslím, že ich deti nemôžu byť v živote šťastné a spokojné len preto,že prídu skôr o rodičov .Nikto nemá ideálne podmienky.
Ja mam takú byv spolužiačku,ona crlu strednú bola nasrata na rodičov, ze ju vbc splodili, na stužkovej nebol ani jeden. V 44r sa im narodila,bicyklovať plávať ju učil najstarší brat, kt jej hradiť otca. Všetko čo videla, kde bola, len vďaka nemu a súrodencom.
@mk22 určite, veď je to rozdiel 2 generácie.
Ja som rodila ako 19ročná, v 44 som babka a teda mám čo robiť, práca, koníčky, menopauza.
Najšťastnejšia som keď vnúča odchádza a vkuse mám výčitky, že sa mu neviem venovať ako by som chcela, ale nevládzem, pracujem, zle spím, mám kopu ďalších povinnosti, deti sú dnes náročné, všetko vedia, poznajú, ale ja nestíham ešte pozerať rozprávky atď aby som bola v obraze, som už mimo, som rada, keď vnúča možem vrátiť a idem si ľahnúť a dávam sa pol dňa dokopy😆
Ja som rodila ako 19ročná, v 44 som babka a teda mám čo robiť, práca, koníčky, menopauza.
Najšťastnejšia som keď vnúča odchádza a vkuse mám výčitky, že sa mu neviem venovať ako by som chcela, ale nevládzem, pracujem, zle spím, mám kopu ďalších povinnosti, deti sú dnes náročné, všetko vedia, poznajú, ale ja nestíham ešte pozerať rozprávky atď aby som bola v obraze, som už mimo, som rada, keď vnúča možem vrátiť a idem si ľahnúť a dávam sa pol dňa dokopy😆
@anonym_28a9d6 ja mam 45 a neviem si predstaviť ze tu vedľa mňa stvornozkuje ročne dieťatko.
Mam co robiť so sebou niekedy nerobím nič a aj to ma unaví, cítim sa rozbita na mikion kúskov, ako píšeš menopauza..plus mam rodičov kt sa snazim venovať.
Ale mam susedu ridila v 40ke ked ju vidím na preliezkach
Unavená, nezávidím jej..minule jej drobec ušiel kopcom na odrážadle,ľudia jej pomáhali kým sa rozbehla za ním.. a to je v podstate este mladá..
@mk22 a to sa cítim mladá, žena plná sily, ale len do momentu, keď mi 20kg skočí na krk, alebo keď mi dá otázku, na ktorú nvm odpovedať, je toho veľa a čo sa zmenilo, to už s mojim detstvom nemá nič a zbytočne lovím v pamati keď som bola matka, dnes je všetko viac aj technicky náročné
samozrejme že áno
@anonym_autor ja ano mam 44 a pokusame sa
@anonym_autor ja nie
@anonym_bcfe5c čo to je syndróm prázdneho hniezda ?
@lenuss1992 je to ked matke nastupuju deti do skolky,skoly,na internat a podobne a matka ma zrazu pocit,ze to miesto musi zaplnit dalsim dietatom,nevie sa zmierit s tym,ze jedna etapa konci,deje sa ti hlavne zenam,ktore maju viac deti,boli dlho doma a boli zvyknute na to,ze ich stale niekto potrebuje,citia sa neootrebne a tak zacnu tuzit po dalsom dietati,aby zaplnili svoju prazdnotu
Ja som mala strop prvé dieťa do 25ky druhé dieťa do 30tky. Rodila som ako 23 a 32 ročná, trochu som to presvihla pri druhom ale nedarilo sa skorej.
Teraz mám 38 rokov a užívam si deti mám energiu na rozdávanie. Moje kamarátky už umierajú čo nevládzu okolo detí a vyzerajú ustarostene a strhano.
Za mňa mať deti čím skôr, v 44 už určite nie.
@anonym_autor ahoj ja mám 42 a priateľ 44 skoro 8 mesiacov sa snažíme o bábätko ale zatiaľ sa nám nedarí, ja už mám 20 ročného syna, priateľ deti nemá tak by sme chceli mať spolu. Priateľ že sa môžeme snažiť aj do 45 ale mne sa to zdá už neskoro, skôr sa bojím aby bolo zdravé keď už budeme mať taký vysoký vek, ale ak ty chceš išla by som do toho.
Ja by som sa bála, či bude dieťatko zdravé. Predsa je tam vyššie riziko poškodenia plodu ako u mladsej rodičky
@lenuss1992 je to ked matke nastupuju deti do skolky,skoly,na internat a podobne a matka ma zrazu pocit,ze to miesto musi zaplnit dalsim dietatom,nevie sa zmierit s tym,ze jedna etapa konci,deje sa ti hlavne zenam,ktore maju viac deti,boli dlho doma a boli zvyknute na to,ze ich stale niekto potrebuje,citia sa neootrebne a tak zacnu tuzit po dalsom dietati,aby zaplnili svoju prazdnotu
@anonym_bcfe5c to také ženy aj bývajú 😁😁my sme hneď vedeli s mužom ak sa podarí že chceme mať od začiatku 4 deti
@anonym_autor pochybujem, ze by sa ti vobec podarilo otehotniet.
@anonym_autor Ak by som dieťa chcela, tak jasné, že áno. Je to bezproblémový vek.
@anonym_28a9d6 Tak to si ozaj starena riadna v tak mladom veku. Strašné. Tiež mám toľko a doma predškoláka a ťažká pohoda. Lietam, behám ako strela. Môj muž o niekoľko rokov starší ani nehovorím.
@anonym_28a9d6 zlata🤣 zasmiala som sa. Ja nemám vnúča snáď ani tak skoro mat nebudem. Dcéra ma pred sebou vysoku školu,ale určite by som to vnímala ako ty. Ja som síce aktívna,ale už veľký sebec a pohodlná.

@anonym_9a4433 pozri na benovu, na Skrucaneho Eriku, Sklenarikovu. 🤷🏻♀️
@anonym_6369fb Za predpokladu, ze ma zena take financne zazemie nielen teraz ale aj do buducnosti, tak ano.