Mám 17 a túžim po miminku
Dobrý večer. V októbri minulého roku, som sem písala o mojej túžbe po miminku. Čoskoro budem mať 18 a táto túžba trvá cez rok aj pól. Stretla som sa tu hlavne s kritikou,a dnes som sa opäť rozhodla prispieť sem. Od októbra som toho zažila pomerne veľa. Tvrdo som na sebe pracovala a snažila sa ovládať svoje emócie. Bola som na konzultácií s psychológom, kde mi bolo povedané že tieto pocity sú úplne v poriadku a niekto ich má skôr a iný zasa neskôr. Začala som športovať, vypomáhať v sociálnom zariadení ako dobrovoľník (čo mi moje pocity ešte zhoršilo), dokonca som mala doma 2 dňové mláďatko mačičky ktoré bolo treba každé dve hodiny dokrmovať. Ak mám pravdu povedať, moju situáciu to nezlepšilo, a momentálne som dospela do bodu, kedy už nedokážem myslieť na nič iné. Myslím že moje pocity pochopia hlavne tie z vás ktoré túžite po dieťatku a nedarí sa vám. Viem že si možno myslíte že je to neporovnateľné ale v podstate sme na tom rovnako keďže nemáme svoje dietky ani v brušku, a ani v náručí a je jedno z akého dôvodu. Veľa s vás mi písalo o tom ako som nezodpovedná a hlúpa a že neviem o čom materstvo je. Preto som za posledné mesiace tvrdo pracovala na tom, aby som sama sebe dokázala že nezodpovednou naozaj niesom, a dokonca aby som zistila o čom to materstvo je. Pomáhala som matkám ktoré utiekli od tyranov spolu s ich deťmi a bola som tam, keď 5 detí (najstaršie málo 7) bolo chorých a každé jedno plakalo a malo teploty. Vtedy ma veľmi mrzelo že väčšina z vás ma odsúdila a považovala ma za hlúpu pubertiačku ktorá nemá čo na práci. Ale dnes som za to rada pretože som sa naučila veľa nových a cenných poznatkov. Zvážila všetky pre a proti a prišla na to, že po dieťatku stále túžim. A i keď viem že s odretými ušami ale viem že by som to zvládla a spolu s mojim priateľom by sme boli fajn rodičmi. A dnes sa vás už nejdem pýtať na názor na moju situáciu, chcem len vedieť ako sa vyrovnať s mojou situáciou, prípadne či ste zažili niečo podobné a ako vám to dopadlo. Ďakujem.
@denisden Tuzby po babatku sa nezbavis 😉 Zelam ti, aby ta tvoja tuzba bola v zivote naplnena tolkokrat, kolkokrat si to budes ty zelat. Zeny, ktore maju 40-ku na krku a zdravotne problemy, su na tom so svojou tuzbou podstatne horsie ako ty, lebo citia, ze asi nebude naplnena.
Mas milujuceho priatela, dobre vztahy v rodine, podla tvojho vyjadrovania toho mas aj v hlave dost a celkom dobre usporiadane. Si stastne dievca a tvoje deticky budu mat skvelu milujucu mamu.
Nehladaj si rady tu na MK. Ak so svojimi nazormi trochu vybocujes z davu, nenajdes tu a ani na ziadnom inom portali na internete, vela porozumenia. Zi svoj zivot tak, ako to citis ty. Porozpravaj sa s priatelom, rodicmi, kamaratkou, sestrou - s ludmi, ktori ta najlepsie poznaju. A nenechaj si narusat svoju vnutornu pohodu od cudzich ludi, ktori o tebe nic nevedia a castokrat chcu len slovne ublizit, niekomu sa vysmiat, vynadat... Namiesto toho, aby riesili svoje zivoty.
To, ze tuto svoju tuzbu riesis a nenechavas veciam volny priebeh je znakom toho, ze sama citis, ze este nie je ten uplne spravny cas. Ked ten cas pride, budes to vediet. A nebudu ta uz zaujimat nazory nikoho. Bude to len medzi tebou a tvojim muzom.
Vela stastia prajem, vo vsetkom 😉
Mam kamaratku, ktora mala syna tesne po 18 (tiez velmi tuzila), dnes ma 8 rokov, vyzera ako jej mladsi brat a su super dvojka 🙂) (teda trojka aj s tatinom).
@denisden ahoj, rozhodla som sa aj ja sem prispieť. V prvom rade úplne, ale úplne chápem tvoju túžbu. My sa snažíme a nedarí sa nám a tiež nedokážem myslieť nanič iné. A tiež mám momentálne také pocity, že som mohla začať aj skôr. Že by som to zvládla aj v 23-25 r. Ale základný rozdiel je v tom, že mám manžela, obaja máme dokončené vzdelanie a obaja prácu, rovnako vlastné bývanie. Moji rodičia mi celý život dávali prvé aj posledné a prišlo by mi dosť sebecké v akejkoľvek životnej situácii sa rozhodovať s tým, že však rodičia mi pomôžu. Viem že s nimi môžem rátať, ale hodiť sa im na krk? Aj oni si toho už prežili dosť a majú právo na trochu pokojnejšiu etapu života.
Ale dám ti aj konkrétny príklad. Moja sesternica mala mimčo v 17. Tiež plánovala rodičovskú pomoc, ale prišla hádka, taká ktorá sa skončila odsťahovaním, a potom ju aj ten priateľ opustil. Že je mladý a chce si ešte užívať a nie prať plienky...áno prať, lebo na jednorazové zrazu nemali. Vychovala krásnu dcéru, ale prvých 10 rokov jej života bývali v sociálnych bytoch, nemohla jej dopriať úplne všetko, čo by chcela. Nemohla ísť napr. na karate, na mažoretky, lebo to stojí peniaze. Rovnako si nikdy maturitu nedorobila, čiže šanca nájsť prácu teraz, je mizivá. Asi si to pôvodne tiež predstavovala inak, hoci teraz sú šťastné, má nového chlapa a sú krásna rodinka.
Ale 100% súhlasím s názorom čo napísala @sissy27. Koho sa tu snažíš presvedčiť? Seba? Alebo nás, ktoré sme ti cudzie? Sadnite si doma s priateľom a s rodičmi, s tými ktorých sa to najviac týka. A ak oni všetci súhlasia, tak choďte do toho, fandím vám a nech sa vám pošťastí čo najskôr.
Ak chce aj partner, tak naplňte svoje túžby... Zbytočne o tom toľko polemizovať.
Ak to zvládnete...
nenechaj sa odradit.
su bud zeny ktore ta pochopia a podporia ta, potom su zeny ktore nemaju tuzbu alebo partnera a tie ta odsudia, a su zeny ktore budu polemizovat, ale urob to co ta naplni, vsetko sa da vyriesit.
@denisden , mila denisden, som rozmyslala ci ti nalisat, ale ano, pisem...... ja som bola na strednej skole a tiez som mala velku tuzbu mat babo, ako nie realne, ale v snoch, predstavovala som si brusko a ako kocikujem atd, dnes viem co bol ten pocit !, moji rodicia sa v tedy rozvadzali, so sestrou vstah hrozny a toe dieta, mali byt pre mna ako niekto kto/ koho budem lubit, bol to kompenzacny pocit a predpokladam, ze tak je to aj u teba, si babatkom chces nieco vykompenzovat !, uprimne, mat dieta je uzasne a urcite mas k detom vstah, vies sa postarat, ale mat deti je aj o zabezpeceni byvania, potrieb, rozvoja, dalej co budes robit, ked ti skonci materska, je tazko s pracou a navyse bez vzdelania!!! A studovat: dieta... tak na co si robit dieta, ked denne studovat,. Alebo teda pokial nemas financnu oporu, tak na co si robit dieta, ked ho budes musiet dat skoro do jasli. / ako samozrejme ked sa inak neda, ale ty mas 18 a mozes tymto krajnym situaciam predist, dalej nie tvoj partner, TYMUSIS byt zabezpecena, chlapi su chlapi, neda sa na nich spoliehat!..... dalsia vec je napr, dieta aa koji ( who, ministerstvo zdravotnictva odporuca 2 roky a viac, ... aspin rok), si pripravena rok nikam nechodit, tak max 2-3 hod???, ze tvoj priatel bude driet ako hovado, aby ste mali kde spat a ty, nebudes nikam chodit a nic ine robit, len DIETA!, nebude cas na ine aktivity,... a napr trochu spoznat sbet, vzdelanie a aj trochu si uzit: to urcite patri k mladi a ked to obetujes pre dieta, vela rokov prejde kym budes mat na to cas a potom v 40. Tych rokoch si to dvojnasobne budes nahradzat, ( za predpokladu, ze teda budes starostliva mama )Ja som nakoniec otehotnela ku koncu VS nelutujem to, ale stale to mohlo pockat, lebo FINANCIE, : hypoteka,... a tym, padom moj muz on je starsi nez ja , drie ako mul a to ma doktorat plus si robi certifikaty, aby mal lepsiu pracu a teda mohla som pockat 2-3 roky, kym bude mat lepsiu pracu, mozno uz vacsi byt, by som si dokoncila tiez doktorat, alebo niaku prax a mozno by sme cestovali trochu..... ina je predstava a ina je realita:(.... TI to hovorim v dobrom, lebo poznam ten pocit. Odporuvam ti naucit sa milovat a prajem ti byt milovana, skusit sa zabezpecit a uzit si , cestovat , psika mat, babysittovat napr v zahranici, doma.... a uvidis
A hlavne najviac spoznaj a vychutnaj si priatela, uzite si svadbu, libanky, podpor ho kym si skolu dokonci, kym si najde pracu, ani si nevies predstavit, co je to za stres, nemat pracu 10) pro a musiet zivit rodinu, stradna zataz pre chlapa, mojmu to prislo az ked som nemala prijem.... a nehnevaj sa, ale co 18 tka vie o zivote, ( je to stara fraza, ale pochopis to za 6 rokov) , ( vsak co.30 vie o zivote pre 80 tnika), ale nie no, naozaj je ine zit chvilku sama sa priatelom ako byt dotovana rodicmi.... urcote zvladnes byt skvelou matkou a super, ze to tak citite, ALE neponahlaj, vyvhunavaj, fakt🙂 a potom to pride a budes stastna tehulka a pysna mamina , sebestacna, vyrovnana..... keny si nebola na pochybach, tak to neriesis na konovi....

@denisden ja ti fandim, vidno, ze nad tym rozmyslas triezvo, ze sa na to pripravujes, ze na to setris, nejdes do toho po hlave a myslim, ze mas predstavu co ta caka....ja sa len bojim o tvojho priatela ci naozaj bude stat pri vas..velmi by som ti priala aby ano, ale mladi chalani to nemaju tak ako my, ze materinsky pud ta ovladne a hotovo...su vynimky kedy sa aj mlady chalan proste postara a hotovo, ale ja by som sa bala, ze na to zostanem po case sama....vzdy musis brat do uvahy aj jeho.....predsalen ste na to dvaja...toto sa neda rozhodnut za neho...
drzim ti paste aby si sa rozhodla spravne....len ty vies kedy na to budete obidvaja skutocne pripraveni....ja verim, ze aj tak mlade zeny ako ty su to schopne v dnesnej dobe celkom dobre zvladnut....aj ja sama som tuzila po babatku velmi skoro...uz snad od 15tich, ale ja som to mala inak nastavene....ja som si sama sebe dala nutne podmienky na to aby som mohla otehotniet...a to bolo: super buduci otec dietata, byt a auto...toto vsetko som splnila az (alebo uz?) v 24 a sli sme do toho.....bohuzial nastal problems plodnostou...cista ironia...teraz mam 28 a som konecne tehotna a stastna....
drzim ti palce aby si mala presne taky zivot aky chces...ak citis, ze tvoje poslanie je byt mama...chod do toho...budes skvela 🙂