Mám 30 a mama mi vraví, že mám na dieťa ešte čas
Ja už neviem ako mám reagovať...nepomáha krik ani ignorácia, ale ide mi to už poriadne na nervy.....stále keď sa doma s mojou mamou len tak bavíme o deťoch, (ktoré máme v našej rodine) a ja medzi rečou spomeniem, že aj my by sme už chceli s manželom bábätko tak jediné čo z mojej mamy vypadne je veta: ,, Veď ty máš na deti ešte čas...tak rok, dva´´ mimochodom máme vlastné bývanie (samozrejme s hypotékou na krku, čo ale neberiem ako prekážku)....proste ja už neviem ako sa mám v takejto situácii zachovať a čo jej na to odpovedať...prosím poradte niečo čo moju mamu uzemní a aby sa popritom neurazila....lebo raz sa nezdržím a bude to lietať...ďakujem 🙂
@bibsy Ja mam 26,dve deti a planujem tretie...Keby som sa mala riadit tym co povie,dovoli a zakaze moja mama,deti by som este nemala ani v tvojom veku...Ale prave o to tu ide..Vzdy som bola tvrdohlava a urobila som si po svojom...A moj plan bol taky,ze do 30tky budem mat odrodene 😅 😉 A pokial s tym suhlasi moj manzel,nevidim najmensi dovod preco by som sa na nazor mala pytat este niekoho tretieho 😉
ja by som jej určite povedala ze to je moja osobna vec a ze dieta si spravim ked budem chciet ja...som typ ktorý povie všetko na rovinu.
mozno sa jej zda, ze sa vam nedari a takto to odlahcuje, lebo sa obava, ze keby ti dala za pravdu, tak by ti tym ublizila... mozno nie... njalepsie je zariadit sa podla seba a ked to bude, tak sa urcite bude tesit. ja budem mat po prvom porode 30 a lutujem, ze sme nazacali skor 🙂
som sice o 5rokov mladsia, mam 7mes dceru...ale moja mama bola taka ista,na vsetko som mala cas, aj na svadbu bolo skoro,aj na dieta,na vsetko...proste pre nu som a budem vzdy decko,aj v 50ke by bolo skoro.najradsej by ma mala doma a starala sa o mna. tiez boli ,,vyhrazky,, budes sa starat ale to uz len asi preto aby ma odradila...potom som jej povedala ze vydam sa a budem mat deti vtedy ked ja to uznam za vhodne a ked s tym bude mat problem, ja ju nenutim ist ani na svadbu, ani o vnuca sa zaujimat...uz sa snazila nerypat a ked tak len tak opatrne nieco rypla...a dnes?ked nevidi malu den tak je chora,furt vyvolava,pyta sa na nu,vari jej,kupuje,bere si ju, aj na vikendy uz lebo malu nekojim, proste sa o nu vie dokonale postarat a zboznuje ju...a teraz pocuvam ako by uz chcela druhe vnuca lebo toto je uz velke a ona chce este male babatko🙂)hahahaha.tak sa neboj.mami sa len tazko zmieruju s tym ze ich dievcatko je uz velke....
ahoj, je to minimálne čudné...ja mám 29 a čakám prvé a moja mama ma o neho prosíka už niekoľko rokov...jednoznačne to s ňou nerieš, pokiaľ manžel súhlasí proste si to dieťatko spravte, čím ďalej budeš čakať tým to bude horšie, hlavne zo zdravotného hľadiska...prvé dieťa som chcela stihnúť ešte pred 30tkou, a poviem ti myslela som, že tehotenstvo budem znášať lepšie...a prišla som na to, že rodiť v 30tke je už neskoro...tak šup šup do toho, a až budeš v tom mamina sa určite poteší , držím palčeky.

@bibsy nečítala som diskusiu, preto možno niečo zopakujem...
si vydatá, osobne nechápem, prečo vlastne riešiš s mamou, či už mať dieťa.... čakáš na jej povolenie? tomu proste nerozumiem... si dospelá, svojprávna, je to výsostne záležitosť Teba a Tvojho manžela...
k tomu veku... máš čas... ALE NAJVYŠŠÍ !
to že sa v súčasnosti až nenormálne posúva hranica veku, kedy ženy začínajú rodiť, je úplne proti prírode... chápem, ak na to nie sú podmienky, resp. niet vhodného človeka, s kým dieťa splodiť, ale ak máte kde bývať, máte prácu (resp. manžel dokáže na určitý čas uživiť rodinu, počas materskej dovolenky) a ste obaja zdraví - ja osobne nerozumiem, na čo konkrétne máte ešte čas?
držím palce a prajem skoré krásne tehuľkovanie 🙂