icon

Mám 30 a mama mi vraví, že mám na dieťa ešte čas

bibsy
22. aug 2013

Ja už neviem ako mám reagovať...nepomáha krik ani ignorácia, ale ide mi to už poriadne na nervy.....stále keď sa doma s mojou mamou len tak bavíme o deťoch, (ktoré máme v našej rodine) a ja medzi rečou spomeniem, že aj my by sme už chceli s manželom bábätko tak jediné čo z mojej mamy vypadne je veta: ,, Veď ty máš na deti ešte čas...tak rok, dva´´ mimochodom máme vlastné bývanie (samozrejme s hypotékou na krku, čo ale neberiem ako prekážku)....proste ja už neviem ako sa mám v takejto situácii zachovať a čo jej na to odpovedať...prosím poradte niečo čo moju mamu uzemní a aby sa popritom neurazila....lebo raz sa nezdržím a bude to lietať...ďakujem 🙂

Strana
z4
dejnas
22. aug 2013

@bibsy nečítala som diskusiu, preto možno niečo zopakujem...
si vydatá, osobne nechápem, prečo vlastne riešiš s mamou, či už mať dieťa.... čakáš na jej povolenie? tomu proste nerozumiem... si dospelá, svojprávna, je to výsostne záležitosť Teba a Tvojho manžela...
k tomu veku... máš čas... ALE NAJVYŠŠÍ !
to že sa v súčasnosti až nenormálne posúva hranica veku, kedy ženy začínajú rodiť, je úplne proti prírode... chápem, ak na to nie sú podmienky, resp. niet vhodného človeka, s kým dieťa splodiť, ale ak máte kde bývať, máte prácu (resp. manžel dokáže na určitý čas uživiť rodinu, počas materskej dovolenky) a ste obaja zdraví - ja osobne nerozumiem, na čo konkrétne máte ešte čas?
držím palce a prajem skoré krásne tehuľkovanie 🙂

clarissa
22. aug 2013

@bibsy Ja mam 26,dve deti a planujem tretie...Keby som sa mala riadit tym co povie,dovoli a zakaze moja mama,deti by som este nemala ani v tvojom veku...Ale prave o to tu ide..Vzdy som bola tvrdohlava a urobila som si po svojom...A moj plan bol taky,ze do 30tky budem mat odrodene 😅 😉 A pokial s tym suhlasi moj manzel,nevidim najmensi dovod preco by som sa na nazor mala pytat este niekoho tretieho 😉

marcela1992
22. aug 2013

ja by som jej určite povedala ze to je moja osobna vec a ze dieta si spravim ked budem chciet ja...som typ ktorý povie všetko na rovinu.

franca1
22. aug 2013

mozno sa jej zda, ze sa vam nedari a takto to odlahcuje, lebo sa obava, ze keby ti dala za pravdu, tak by ti tym ublizila... mozno nie... njalepsie je zariadit sa podla seba a ked to bude, tak sa urcite bude tesit. ja budem mat po prvom porode 30 a lutujem, ze sme nazacali skor 🙂

zszudorova
23. aug 2013

som sice o 5rokov mladsia, mam 7mes dceru...ale moja mama bola taka ista,na vsetko som mala cas, aj na svadbu bolo skoro,aj na dieta,na vsetko...proste pre nu som a budem vzdy decko,aj v 50ke by bolo skoro.najradsej by ma mala doma a starala sa o mna. tiez boli ,,vyhrazky,, budes sa starat ale to uz len asi preto aby ma odradila...potom som jej povedala ze vydam sa a budem mat deti vtedy ked ja to uznam za vhodne a ked s tym bude mat problem, ja ju nenutim ist ani na svadbu, ani o vnuca sa zaujimat...uz sa snazila nerypat a ked tak len tak opatrne nieco rypla...a dnes?ked nevidi malu den tak je chora,furt vyvolava,pyta sa na nu,vari jej,kupuje,bere si ju, aj na vikendy uz lebo malu nekojim, proste sa o nu vie dokonale postarat a zboznuje ju...a teraz pocuvam ako by uz chcela druhe vnuca lebo toto je uz velke a ona chce este male babatko🙂)hahahaha.tak sa neboj.mami sa len tazko zmieruju s tym ze ich dievcatko je uz velke....

flafly
23. aug 2013

ahoj, je to minimálne čudné...ja mám 29 a čakám prvé a moja mama ma o neho prosíka už niekoľko rokov...jednoznačne to s ňou nerieš, pokiaľ manžel súhlasí proste si to dieťatko spravte, čím ďalej budeš čakať tým to bude horšie, hlavne zo zdravotného hľadiska...prvé dieťa som chcela stihnúť ešte pred 30tkou, a poviem ti myslela som, že tehotenstvo budem znášať lepšie...a prišla som na to, že rodiť v 30tke je už neskoro...tak šup šup do toho, a až budeš v tom mamina sa určite poteší , držím palčeky.

Strana
z4