icon

Mám 35 rokov a chcem bábo. Je to neskoro?

mokasina
3. jan 2013

Dobrý deň 🙂 ... chcela by som dieťatko ale mám 35 rokov neni už neskoro ? ☹

kolinia
3. jan 2013

uplne v pohode, nasa mama mala moju o 9 rokov starsiu sestru v 27 (presne ako ja moju prvu) po skolach a dalsie, cize mna a brata az v cca 37 a 39 a super, este si aj so starsou sestrou dobre rozumieme, myslim, ze ide o to, ako sa citis ty a ci si zdrava....

tara9
Odpoveď bola odstránená
ivi35
12. jan 2013

ja mam 35 prec a chcem tiez!! uz par mesiacov pouzivam cyclotest baby - pristroj, ktory ukazuje prodne a vysoko plodne dni, verim ze sa s nim cakanie na babatko skrati 🙂
a uz som zacala brat aj kyselinu listovu!!
drzim palce kazdej 🙂

joannas
12. jan 2013

@luba41 planovane?

monikajaco
12. jan 2013

@mokasina ahoj ja mam 35 a cakam nase druhe babatko ..som v 34 tyzdni ...nie nieje neskoro aspon podla mna .ja som to takto chcela ... 🙂

adrika72
12. jan 2013

Určite nie je neskoro,ja mám 40 a plánujeme s manželom ešte jedno a to máme doma 3 deti...Bola som sa radiť aj u gynekologičky a povedala,že záleží ako sa žena cíti,že vek je len číslo ak nemáš žiadne problémy prečo nie.A z vlastnej skúsenosti viem,že si to budeš super užívať.Ja som naše tretie dieťa rodila keď som mala 37.

fordikford
12. jan 2013

ja som mala našu dcerku na 40 rokov a sme štastny je to uplne niečo ine ako ked som mala chalanov oni už vyrastu a toto bude taky maly maznačik a hlavne my sme velmi tužili po babätku 🙂

ivetkabab
12. jan 2013

@mokasina Ahojky.nie je neskoro,ked sa na to citis.Ja som prvu DCERU mala v 18 a synceka v 39...nesmierne si to uzivam.A co vam budem hovorit,ze som uz aj babicka.Moj vnuk je od mojho syna starsi o 4,5 mesiaca

avanti
13. jan 2013

Urcite nie je neskoro 😉 Ako vsetko, ma aj tento vek svoje vyhody a nevyhody (ako uz bolo spomenute - stari rodicia, tvoja kondicka a podobne), ale nad to vsetko je urcite hodnota noveho ludskeho zivota. Ak sa na to citite, preco nie 😉
Tiez to tu uz bolo spomenute - zijeme v rychlej dobe, vek matiek sa zvysuje - nevieme , ci sa dozijeme vlastnych vnucat..., tak preco si takto neuzit svoje vlastne deti, a ked sa podaria este aj vnucata a budeme v relativne dobrej psychickej a fyzickej kondicii, bude to uz len bonus navyse 😎.
Tak nam vsetkym a osobitne tym 35+ zelam hlavne vela zdravia a psychickej kondicie, aby sme mali to stastie uzivat si nase deti a stat pri nich co mozno najdlhsie!

anyuci1977
16. jan 2013

aj ja budem mať v júli 36 a mi chceme tiež bábo tretie ,len neviem či nám vyjde,lebo to druhé sme snažili 2 roky.Keď mal dva a pol tak sme chceli to tretie,ale nevišlo nám to.Snažili sme tri roky.Potom sme dali pauzu a teraz snažíme sa otehotnieť od septembra.

prasiatko30
16. jan 2013

35r urcite nie je neskoro ak si zdrava tak by tam absolutne nemuseli byt problemy poznam baby ktore boli mladsie a mali velke problemy a poznam zeny ktore boli prvorodicky po40r a vsetko v pohode - dokonca pracovali do poslednej chvile. Teraz mame tiez v okoli pripad baby ma nejakych 47-48r a ostala po prvy krat tehotna a zatial vsetko v poriadku takze tehotenstvo v 35 mi nepripada nejako hrozne alebo nebezpecne ja by som sa na to uzasi nedala ale nikdy nehovor nikdy 😝

didi44
16. jan 2013

...nikdy nie je neskoro....skor byva problem v tom najst somara, co to urobi....

rosienka
16. jan 2013

ale co by bolo! ja som mala prve v 36 a teraz budem mat na jar 39 a snazime sa o druhe... 🙂

catherine275
22. jan 2013

Nie som sice mamina ale staram sa o dve deti ( alicia bude mat 5 a alex 2r) a ich mama ich mala neskor🙂 malu ked mala 37 a bola prvorodicka🙂 alexa porodila ked mala 41. Vsetko je ok len uz sa citi unavena, ze uz nevladze ako kedysi. Ale poviem vam ze lepsie dieta som este nezazila! Maly je strasne spokojny, od narodenia jej dobre spinkava, dokonca ho musela budit aby sa napapal🙂 aj teraz ho budievam ked si naobed pospi na 3 hod maximalne dlhsie ho nenecham🙂 takze pokial sa na to citite preco nie🙂

titkovamiriam
22. jan 2013

@mokasina ja som mala Mareka v 35 😀 a je to užasné mať odrastene deti a buduceho prváka 🙂

syslica
22. jan 2013

@mokasina máme tri syslíky, rodila som v 31, 34 a teraz ak všetko pôjde dobre, v 38. Predbežne je moja méta toto tretie zdravé syslíčatko... ale kto vie, či o pár rôčkov predsa len nezatúžime opäť po syslinke? 😉

didi44
5. feb 2013

Manželé po třicítce se vrací ze společnosti a ukládají se ke spánku.
Muž se na poslední chvíli před ulehnutím vytratí z pokoje.
Dojde do kuchyně a za chvilku se vrací se sklenicí a podává ji ženě.
"Co to je?" ptá se manželka zmateně.
"Aspirin, proti tvé bolesti hlavy."
"Ale mě nebolí hlava!"
"Ha! A mám tě!."

andy04
5. feb 2013

Aj ja som mala môjho prvého po 35 nepripadalo mi to divne...žijem v zahraničí tu je to úplne normálne 🙂

luba142
8. mar 2013

ahojte, ja mam tiez 35 rokov, mam 2 dcerky 9 rokov a 4 roky pomaly a manzel teraz zacal basnit o dalsom dietati, ze to urcite buide chlapec 🙂....v maji to bude rok co som sa po materskej vratila do prace a myslela som,ze otazku deti uz mame vyriesenu, nakolko mame len 3-izbovy byt a doteraz nechcel o tretom anio pocut, este tesne pred tretimi narodeninami mladsej dcerky som chcela dalsie babo, ale teraz uz sa akosi na to necitim. Co s tym a ako to manzelovi vysvetlit. Nebudem klamat,zeby som o tom nezacala uvazovat, ale co ja viem....

weke
8. mar 2013

ja som mala dcerku v 34 😉 Sice niekedy ma uz bolia krize a kolena, ale to je skor vahou a nie vekom 😀

stanislavao
8. mar 2013

ked sme mali 20-25 rokov, tak sa nam to zdalo strasne skoro. mam 36. ked som cakala druhe, mala som 33 rokov. necitila som, ze je to neskoro, kym neprisli vysledky triple testov, ci co to je a ked mi to potom lekar vysvetloval, ze vysledky su preto take, lebo "som uz stara". nikdy by som uz tak neskoro dieta nemala. nastastie je simonko zdravy, krasny, sikovny, ma 3 roky a pozna vsetky pismena, ale zit 6 mesiacov v tom, ze mu mozno nieco bude len preto, ze uz "som stara". nikomu to neprajem. mat tento rozum, tak mam deti skorej. nie 28 a 33, ale do 25 urcite prve a do 30 druhe. Ale akoze pri vychove mi to nevadi, nemyslim a necitim sa "stara". mne ani nepride, ze mam 36. ide len o to, ze co lekari hovoria, ze tych + - 20 je idealny vek, tak je to pravda.

katka121
8. mar 2013

je to iba o tom ci sa na to cítiš, už máš dve deti tak vieš čo to obnáša.... ak nemáš zdrav komplikácie alebo iné.... tak prečo nie? mne sa dcérka narodila na 34 narodky a sme v poho..... ja som sa mojej maminke keď mala 35......
priznám sa moc sa mi do toho nechcelo ale ke´d som bola tehu a malá sa narodila neustále som si kládla otázku - na čo som vlastne čakala a nad čím som to vlastne váhala??????

ludkas31
8. mar 2013

ja som bola prvorodicka a mam 37 rokov, nas drobcek ma 5 mesiacov je zlatucky, krasnucky a hlavne zdravucky...len smelo do toho 🙂

matejnika
8. mar 2013

Ja som mala o mesiac 40 keď som rodila prvé a 41,5 keď druhé ,nebanujem a oplatilo sa čakať,aj keď dobehnúť utekajúce dieťa v parku je o čosi obtiažnejšie a mladej mamičke 😀

nikus5
8. mar 2013

Určite nie je neskoro - na dieťatko nikdy 😉 ja mám o pár dní 38, dcérka má 9, chlapci 3 a 1 rok a ešte premýšľam, že tak o rok by som sa na to ešte raz dala /ak budem zdravá/. Držím prsty, nech sa podarí a čím skôr sa tešíte zo zdravého a krásneho bábätka, lebo v dnešnej dobe mať deti nie je samozrejmosť.

petra_12
8. mar 2013

tak ja mám 36, som v 24 týždni tehotenstva, čakám tretie dieťatko, prvé som mala v 21. a druhé v 25. rokoch a myslím že cez toto tehotenstvo mám najmenej zdravotných problémov. A to som čakala opak 🙂 len smelo do toho ak sa na to cítiš. 🙂

hedka17
8. mar 2013

@mokasina my s mladsimi segrami mame rozdiel cca 12 rokov a tiez si myslim,ze to nie je neskoro na dalsie babo,mozno som zvyknuta lebo mamina mala cca takisto pri tych poslednych dvoch babach a ako vyhodu vidim,ze ti najstarsia urcite bude pomahat ako mi mamine, som jej za to vdacna lebo nemala som problem chytit male babo do ruk uz v 12rokoch a samozrejme ze sme aj neraz pol dna s nimi boli same ked museli nieco vybavovat a vedela,ze sa moze na nas starsie spolahnut 🙂 Mozno aj ja o par rokov budem takto uvazovat ked budu deti trosku vyrastene a zatuzime po tom preco nie

andy04
8. mar 2013

@stanislavao asi by som vymenila doktora takto ťa strasit... 33 rokov a ťa volá stará to je najaka stará škola
+ - 20 rokov to mu pripadajú 18 ročne tehotné kocky ako dobrý nápad? Bez vzdelania bez prace... To ho asi nezaujíma hlavne nech rodia Mám dost!! Samozrejme ze je lepšie mat deti skorej ale niekedy to život zariadi inak 🙂

luba142
8. mar 2013

@stanislavao ja som mala prve v 25 a druhe v 31 a vobec som si neprisla stara, teraz vaham,lebo je to uz tretie a aj ma zaskocil muzov zaujem, lebo doteraz argumentoval prave on preco nie 🙂

luba142
8. mar 2013

@katka121
@ludkas31
@matejnika
@nikus5
@petra_12
@hedka17 no len je to troska aj zlozitejsie koli tomu, ze mame male auto, kde sme sa ledva vosli 4 s kocikom, takze by sme museli kupovat nove koli tomu aby sa tam vosli 2 podsedaky, sedacka a aj kocik a to uz je velky zasah do rozpocku, kedze niesme milionari 😀 a neviem anbi do miestnosti 3,5x3,5 kde uz teraz je poschodova postel a je tam malomkiesta narvat este tretiu postel .....