icon

Mám problémy s menštruáciou. Môžem otehotnieť?

silvinka11
15. apr 2010

velmi tuzime s manzelom po dietatku,ale ja mam velke problemy s menstruaciou.tri mesiace mi meska potom zacnem velmi krvacat,neprestane pokial si nenasadim norethisteron.10 dni mam pokoj ale po tych 10 dnoch som osem dni na posteli,pretoze krvacam tak ze mi ani vlozky nestacia,musim pouzivat podlozky co su do porodnice........

didulka85
15. apr 2010

Silvinka myslim, ze s tymto ti ziadna na konikovi neporadi a na tvojom mieste by som sa obratila na dobreho gynekologa.
Norethisteron je strasne svinstvo. Ja som to brala 2 krat a zostala som po nom chlpata na roznych miestach na tele.
V kazdom pripade drzim palce.

giuli
15. apr 2010

som tiež obézna,MS nemám vôbec a po liečbe ,aj ked bola dlhá mám 2deti,ale tvoj problém isto musí riešiť gynekológ,ak potrebuješ niečo vedieť ,napíš IP.

silvinka11
autor
16. apr 2010

ahojte,piateho ideme s manzelom prvykrat do asistovanej reprodukcie v bratislave,prosim neviete niekto co sa tam bude na prvej konzultacii diat?ci nas budu uz aj vysetrovat,alebo len konzultovat? prosim poradte mi.....

silvinka11
autor
16. apr 2010

☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

jerryjanka
16. apr 2010

silvinka - jedna dobra rada - nechod do centra v Bratislave - budeš asi dosť sklamaná časom
skus radšej martinský helios, trenčiansky cegys alebo pieštansky car - to len taka rada. 😉

kveta
16. apr 2010

Silvinka, choď sa spýtať holiek priamo do témy toho konkrétneho centra, lebo v každom centre je to inak. Ale postreh Jerryjanky schvaľujem... Tiež som radšej nechodila do bratislavských centier... Martinský helios už tiež nie je úplne taký ako býval... Momentálne zo slovenských centier by som volila martinský Iscare.

jerryjanka
17. apr 2010

v podstate ja teraz odchadzam z heliku do cegysu - nie je to car ale robia vyšetrenia a IUI
idem tam kvoli cene. iui v heliku stoji 100 eur
iui v cegyse 40 a je v tom aj spermiogram
takže nie je o čom.
inak ja teda nemôžem povedať na helik zle slovo - vlastne môžem - vela ludi , dlhe čakacie doby inak ako pristup fajn.
viem že je taky aj v piešťanov aj v iscare v MT. a potom aj v jednom Brnenskom care.

silvinka11
autor
18. apr 2010

ahoj jerryjanka,mi ideme do gyn-fivu Ba.a neviem ci uz na prvej navsteve nas budu vysetrovat,alebo zatial len na konzultaciu.to sa vsetko plati zvlast? aj spermiogram?

mircalla
19. apr 2010

suhlasim - ja bratislavske car vobec neodpourcam - nevludny pristup, vsetko ako na beziacom pase, ide im len o peniaze...

silvinka11
autor
20. apr 2010

kazdy ma iny nazor. ja to vyskusam a uvidim...........

misula4660
28. apr 2010

Silvinka, ja som bola s manželom tiež v Iscare v Bratislave a ak ti môžem poradiť, ani tam nechoď. je tam naozaj nevlúdny prístup a boli sme p. doktorky Ďurechovej a ešte sme boli s manželom len medzi dverami a povedala nám, že ako si predstavujeme umelé oplodnenie, keď ja som tlstá. Manžel zostal úplne zarazený a povedal jej, že pozná baby, ktoré sú aj pevnejšie ako ja a majú normálne deti a ona na to, že to je len náhoda, a že ked chceme niečo riešiť, tak mám schudnúť a ked som sa jej spýtala, akú dietu by mi odporúčala, tak mi povedala, že ako sa tak na mňa pozerá, jediné, čo mi zaberie je, že nebudem vôbec nič jesť len zeleninu a to už môj manžel nevydržal a povedal jej, či je normálna, že veď budem z toho chorá a povedala mu, že ked chceme deti, tak mám jesť len zeleninu a nič viac...Tak sme sa pekne zobrali a išli sme preč. Takže toľko moja skúsenosti s Iscare

jerryjanka
28. apr 2010

misula - tak to je fakt otrasne správanie toto... 😠

nemko
29. apr 2010

misula po precitani tvojho prispevku som zostala ako obarena, chodim do Iscare od januara (presla som k nim z ineho centra) a chodim konkretne k Durechovej - no ja nechapem.Na nu by som to vobec nepovedala, ze je taka, po mojej neg (veeeelmi neg skusenosti v inom centre) je prave ona komu troska verim, ale toto ma dojalo...ako vidim zle som ju odhadla...drzim Ti palce aby sa vam co najskor babo podarilo a co sa tyka diety vraj je to pravda, ze ocistenie organizmu a pohyb dokazu zazraky ( v mojom okoli zahadne kamosky s nadvahou jedna za druhou otehotnievaju po jedeni zel.salatov a troska sa zacali hybat) ja idem v pondelok na IUI a ked nevyjde idem na to tiez tou cestou (su to baby co im ani IVF nepomohlo)

misula4660
30. apr 2010

nemko držím palčeky, aby vám to vyšlo. A k tej Durechovej, možno som natrafila na ňu ked mala naozaj nejaký deň blbec. A k tomu chudnutiu? Niekoľkokrát (konkrétne 4-krát )som potratila a vlastne aj preto sme šli do toho Iscaru, pretože po týchto potratoch má moja doktorka radšej odporúčila do tohto centra. Už po prvom potrate som začala priberať, ale vždy som dokázala aj znovu otehotnieť, len to skončilo, ako to skončilo...Mám nadváhu 15kg, ale ja denne cvičím a plávam, akurát, že si neviem povedať stop sladkostiam a dokonca raz som už bola taká odhodlaná, že prestanem so sladkosťami a pol roka som nemala v ústach nič, čo by malo nejakú vyššiu kalorickú hodnotu a za celý pol roka sa mi nepodarilo dať dole ani pol kg. Ale teraz som si proste povedala, že nebudem myslieť na žiadne chudnutie, ani na to, že chcem zostať tehotná...Požiadali sme si z manželom o adopciu a ak by sa nám podarilo aj naše biologické bábo, bude to fajn, ale ak nie, ved aj to adoptované bude len naše a budeme ho milovať rovnako, ako keby bolo naše biologické.....Inak všetkým vám tu baby strašne moc držím palce a hlavne......nestresujte sa tým......

nemko
30. apr 2010

misula strasne Ti fandim....a drzim palce 😉

misula4660
2. máj 2010

nemko, dakujem velmi pekne....

quika
8. máj 2010

silvinka, to co opisujes je zjavny hormonalny problem a nie lahky, treba to naozaj riesit, staci klasicky gynekolog, ja by so mradila najprv si so snazenim dat pauzu a skusit poriesit tvoje zdravie, a az potom sa pokusat, lebo toto fakt vyzera na vaznejsi problem a keby sa ti aj podarila nejaka forma umeleho oplodnenia, tak by si mala velku sancu potratit kvoli tymto problemom. a obezita ma priamy vplyv na hormonalne problemy, cim viac vazis, tym je to horsie, takze ak sa teraz poriadne pustis do chudnutia, urcite tym len ziskas. daj si zavazok za pol roka spravit maximum pra svoje zdravie - schudnut stihnes tak 10-15kg racionalnym sposobom (pozri napr. www.chudnutie-ako.sk ) a zaroven snad nieco dokazu spravit s tvojim cyklom, aspon trochu. dalej ti ohladne umeleho opl. neporadim, lebo ja ked som schudla 15kg tak som zazracne otehotnela 🙂 🙂 🙂

ivka1910
22. júl 2010

silvinka - som tu nova citam tu forum a ty si bola v gyn-fiv v Ba, ako si tam dopadla? Aj my ideme s manzelom tak by som chcela vediet ako to dopadlo a tak...
Dakujem 🙂 🙂 🙂 🙂