icon

Mám užívat kyselinu listovú i napriek tomu, že jej mám dostatok?

20. sep 2022

ahojte, kys listová mi vyšla v medziach normy, treba aby som ju pri snahe o dieťa užívala aj tak?
alebo máte niekto skúsenosti s koenzýmom Q10 ?

tosomja
•
20. sep 2022

Ja som nebrala nič a deti mám zdravé.

beata_k
•
20. sep 2022

Ak by som sa snazila, tak nie. No ak by som uz bola tehotna, tak ano. Lebo teraz je v norme, ale pocitaj, ze tehotenstvom sa zvysuje narok na kyselinu listovu.

ankare
•
20. sep 2022

Nie, neber. Čo najmenej chémie do seba.

stannkal
•
20. sep 2022

Kyselina listová je jediný vitamín, ktorý sa tehotným odporúča paušálne, takže ja by som brala, aj pri snažení. Keď tak si dávaj iba 400.

heln
•
20. sep 2022

ahoj, urcite radim uzivaj, je to "len" vitamin a je dokazane, ze jej uzivanie v skorom stadiu tehotenstva je prevenciou proti razstepom.
ak nechces "chemiu", tak su aj "bio" verzie. inak kazda chemicka zlucenina aj prirodneho povodu je vlastne chemiou.

petkasaurus
•
21. sep 2022

Ja som uzivala KL a aj koenzym Q10, ten je dolezity pre plodnost.

autor
•
21. sep 2022

@petkasaurus a pomohlo ti to ?

stannkal
•
21. sep 2022

Koenzým Q10 nie je nevyhnutné brať, ono ani nebolo nikdy dokázané, že vplýva na plodnosť pri zdravých ženách. Jedine štúdie boli robené v súvislosti s IVF a tie ukázali nejaký pozitívny efekt. Tam sa ale brali dózy 600mg a viac, normálne dostaneš tabletky so 60mg.

petkasaurus
•
21. sep 2022

Neviem ci to pomohlo, ale mala som lepsi pocit a súhlasím s prispevkom vyssie. Ja sim si aspoň kupila ten silnejsi, lebo su 30 a 60mg.

zuzi0911
•
27. sep 2022

Ja som pred tehu brala b komplex,ale to bolo koli častým aftam..to bolo mesiac a potom som prešla na obyčajnú kyselinu listovú...uzivala som do.12tt...teraz už neberiem nič...