Máme plánovať bábätko alebo ešte počkať?
Ahojte, viem že v tomto sa musím rozhodnúť sama ale zaujíma ma aj iný pohľad a iný názor.
Som zasnúbená a termín svadby máme v apríli. Bývame spolu už rok vzťah máme pekný a stabilný. Ja mám 21 rokov a on je odo mňa starší o 10. Prišla reč o plánovaní rodičovstva. Ja po bábätku naozaj veeelmi túžim, často sa pristihem pri tom ako si predstavujem že máme dieťatko. Partner by bábätko už chcel. Ja si ale externe dokončujem školu. Vraví že by mi pomáhal tak aby to pre mňa nebol problém dokončiť. Mám aj podporu rodiny. Ale aj napriek tomu mám celkom obavu ako by som zvládla školu a bábätko. Aj keď ju mám prevažne online a zvládam to aj pri časovo náročnej práci. Máme ešte počkať alebo sú také obavy s bábätka prirodzene a mám ísť do toho ?
Počkala by som po škole, môže ti byť ozaj veľmi zle a ťažko ju dokončíš. Inak som za to mať deti mladá, ja mám a neľutujem. Vôbec si nemyslím, že mi niečo ušlo. Neviem, čo by mi malo ujsť.
@anonym_autor počkať.
Dokončiť školu, nájsť si prácu.
O dieťa sa začať snažiť o 3-4r, to budeš mať cca 25r, ideálny vek. Preco sa do toho tak hrnies?
Mela jsem dceru ve 24 letecc v 5. ročníku na medicine, bylo to brutalne narocne, bez pomoci nasich by to neslo, jsem stastna a vdecna, ze ji mam, ale podruhe uz bych to tak neudelala.
Robit dve veci naraz nie je pre mna, ale tazko poradit. Kazdy je iny. Ja by som nemohla popri praci studovat. A este do toho dieta. Ja som tiez chcela dieta 10 rokov kym sa mi narodilo. To este vydrzis chvilu.
@anonym_autor ked len posledny semester, tak tolko sa da s dietatom pockat...to nie je 5r. Este si uzivajte spolu "slobodu" a "volnost", chodte na svadobnu cestu, dorob skolu a hura deti.
@anonym_autor Dokonči si v kľude skolu, stabilizuj sa v práci a potom začnite plánovať bábo. Držím palce!
No a bavili ste sa o financovaní domácnosti keď budeš na rodicaku?
Študovala som s dieťaťom a pritom aj pracovala. Treba si zvykať na maximálne 3 - hodinový nočný spánok a cez deň ani štipku odpočinku. Učenie zostáva na noc, ak práve vredy dieťa nechce mamu pre seba.
A to akú školu končíš v 21 rokoch?
@anonym_autor počkať.
Dokončiť školu, nájsť si prácu.
O dieťa sa začať snažiť o 3-4r, to budeš mať cca 25r, ideálny vek. Preco sa do toho tak hrnies?
@beronsche prečo by som si mala hľadať prácu ? Ešte raz opakujem, zamestnala som sa na TP po maturite a študujem externe. To znamená že počas celého štúdia VŠ pracujem
No a bavili ste sa o financovaní domácnosti keď budeš na rodicaku?
@anonym_1c21ee financie máme spoločné od kedy sme kúpili byt. Myslím že to by mala byť v manželstve samozrejmosť
@beronsche prečo by som si mala hľadať prácu ? Ešte raz opakujem, zamestnala som sa na TP po maturite a študujem externe. To znamená že počas celého štúdia VŠ pracujem
@anonym_autor ok, tak prácu "škrtám", všetko ostatné podľa mňa platí...
Koniec koncov, keď si zrelá na materstvo, mala by si byť dostatočne zrelá aj na rozhodnutie, kedy sa pre dieťa rozhodneš.
Mne to príde extrémne zvláštne radiť sa v tomto na soc.sieti..
Jediné, že by neplatila tak celkom ťa zrelosť..
@anonym_autor ok, tak prácu "škrtám", všetko ostatné podľa mňa platí...
Koniec koncov, keď si zrelá na materstvo, mala by si byť dostatočne zrelá aj na rozhodnutie, kedy sa pre dieťa rozhodneš.
Mne to príde extrémne zvláštne radiť sa v tomto na soc.sieti..
Jediné, že by neplatila tak celkom ťa zrelosť..
@beronsche pýta sa žien, ktoré už majú deti, prípadne už aj veľké deti. Že ako sa popri tehotenstve, babatku cítili, stíhali, vládali... Aké to bolo, ak mali deti ako mladé, ... A kľúčová otázka za mňa z príspevku je ten záver - a tam je treba povedat, že áno. Je to normálne a bežné. Mnohé ženy napriek tomu, že už deti chceme, máme pocit, že nie sme dosť pripravené. Obavy ako to bude a ako to zvládneme. Mnohé už pred tehotenstvom, mnohé až počas neho...
@anonym_autor Posledný semester? To ti stačí Bc? Študuj, pracuj, cestuj, zbieraj skúsenosti. Na dieťa času dosť. V tomto veku a pri tom vekovom rozdiele ani dotyčný ešte nemusí byť otcom tvojho dieťaťa.
A to akú školu končíš v 21 rokoch?
@anonym_b3cbf6 Dokončí max Bc. Nie je šanca,aby v 21 rokoch dokončila komplet VŠ štúdium.
@beronsche pýta sa žien, ktoré už majú deti, prípadne už aj veľké deti. Že ako sa popri tehotenstve, babatku cítili, stíhali, vládali... Aké to bolo, ak mali deti ako mladé, ... A kľúčová otázka za mňa z príspevku je ten záver - a tam je treba povedat, že áno. Je to normálne a bežné. Mnohé ženy napriek tomu, že už deti chceme, máme pocit, že nie sme dosť pripravené. Obavy ako to bude a ako to zvládneme. Mnohé už pred tehotenstvom, mnohé až počas neho...
@any_soj lenže na otázku, či som pripravená, mi nik odpoveď nedá. Jednoducho to nie je možné.
Koľko žien, toľko osudov, prežívaní, ..
Čiže to, že x žien to nejako prežívalo, pre ďalšiu ženu nemá výpovednú hodnotu. A ja by som rozhodne neodporúčala, sa inými riadiť.
@anonym_autor Posledný semester? To ti stačí Bc? Študuj, pracuj, cestuj, zbieraj skúsenosti. Na dieťa času dosť. V tomto veku a pri tom vekovom rozdiele ani dotyčný ešte nemusí byť otcom tvojho dieťaťa.
@anonym_ab35eb to je parádna úvaha na to že máme svadbu o pár týždňov
@anonym_ab35eb to je parádna úvaha na to že máme svadbu o pár týždňov
@anonym_autor No a?
@any_soj lenže na otázku, či som pripravená, mi nik odpoveď nedá. Jednoducho to nie je možné.
Koľko žien, toľko osudov, prežívaní, ..
Čiže to, že x žien to nejako prežívalo, pre ďalšiu ženu nemá výpovednú hodnotu. A ja by som rozhodne neodporúčala, sa inými riadiť.
@beronsche chcela som si prečítať ako to mali ženy, ktoré boli v podobnej situácií
@anonym_autor No a?
@anonym_ab35eb neviem ako to máš ty ale ja sa neplánujem vydávať a rozvádzať ako na bežiacom páse. Ale chápem každá to máme inak
@anonym_ab35eb neviem ako to máš ty ale ja sa neplánujem vydávať a rozvádzať ako na bežiacom páse. Ale chápem každá to máme inak
@anonym_autor Ja už mám takmer dospelé dieťa a kúsok do 50-ky a odžité v manželstve viac ako ty máš rokov 😂 Takže mudruj ďalej.
@anonym_b3cbf6 Dokončí max Bc. Nie je šanca,aby v 21 rokoch dokončila komplet VŠ štúdium.
@anonym_ab35eb UMB BB
@anonym_ab35eb UMB BB
@anonym_autor A končíš magisterské/inžinierske štúdium 😂 A teraz tú o Snehulienke 😂
@anonym_autor Ja už mám takmer dospelé dieťa a kúsok do 50-ky a odžité v manželstve viac ako ty máš rokov 😂 Takže mudruj ďalej.
@anonym_ab35eb Podľa toho čo tu píšeš by sa žiadna mladá ani nevydala a ani nemala dieťa.
@anonym_autor A končíš magisterské/inžinierske štúdium 😂 A teraz tú o Snehulienke 😂
@anonym_ab35eb žiadne magisterské ale bakalárske
@anonym_ab35eb nikde som nič o magisterskom nespomínala
@anonym_ab35eb žiadne magisterské ale bakalárske
@anonym_autor Však to som písala, že max.Bc a to ti bude načo? Treba pokračovať ďalej. Ukončené Bc. nie je nič.
@anonym_autor Však to som písala, že max.Bc a to ti bude načo? Treba pokračovať ďalej. Ukončené Bc. nie je nič.
@anonym_ab35eb nevidím zmysel ísť ďalej keď som si našla prácu v obore, ktorý študujem. Skrátka by mi to nebezpečilo ani lepšiu pozíciu.

@anonym_autor určite máj deti teraz a nie ako 30 a viac ročná…keď budeš mať deti teraz v 40 budú veľké a ty sa môžeš venovať sama sebe 😀 a nie behať za malými deťmi
Nič nie je lepšie ako ich mať v mladosti pokiaľ teraz po nich túžiš