icon

Mámm 45 rokov a túžim po bábätku

dadalenlubkova
19. dec 2021

Mam mladsieho partnera o 12 rokov a uz polrokasa snazime o babatko a nedari sa mozno.je to.aj.tym ze sme malo spolu lebo.kazdy zijeme v inom meste a ja mam o mesiac 45 mozno ma budete odsudzovat nona hrozne tuzime pi babatku dakujem

Strana
z2
zuzana212722
29. dec 2021

@silviaeli aha tak už chápem prečo túto absurditu obhajujes.. Ja len ze keď zistíš ze dieťa nieje zdravé tak co pôjdeš na potrat teda zabijes vedome svoje dieťa? Ci poserkas život sebe a ostatným? Ale áno ešte je tu aj šanca ze bude zdravé malá ale je.. Mimochodom moja mama mala všetky testy dobré až do 30tt kedy sa na meraní zistilo že nie a dieťa už zomrelo samé.. A už aj vtedy sa dalo kvalitne zistiť ci je všetko ok..
A vlastne keď sa to podarí tak budeš stará mama vlastnému dieťaťu o pár rokov to bude ešte ťažšie Starať sa mat energiu po 50.. A dieťa v škole.. Dnes? Keď sa deti vysmeju aj za ponožky.. Na hlavu postavené takéto zmýšľanie..

silviaeli
29. dec 2021

@zuzana212722 áno samozrejme ja rozprávam z vlastnej skúsenosti.. tak tvoje zmýšľanie tiež nie je Boh vie čo!
Nic sa nedalo zistit okrem amniocentezy..alebo tvoja mama bola tehotna max 10r dozadu??
..neviem kde ty žiješ🤦🏻‍♀️…v 40tke ma zena sedieť doma a cakat na dôchodok??to bude asi tvoj pripad!! moja mama o chvilu 70r a asi má viac energie ako ty😂podľa tých tvojich názorov..
Babka 90r a ešte aj navarí ..a skola?nemozem zato, že máš nejakú traumu zo skoly..u nás v škole sa take hlúposti neriešia…dokonca aj jedna ucitelka má 50r a druhaka syna na škole..
Šťastný Nový rok 🤗

madeline1
29. dec 2021

@zuzana212722

Zuzana, tvoje zmyslanie je chore. Ziaden clovek neriesi vek svojich rodicov a rodid v 40tke je vporiadku. Vacsina 40tnicok sice nie su prvorodicky, ale nevidim problem v tom mat prve dieta v tomto veku. Nepredlzuje sa len dlzka zivota, ale hlavne stredny vek...dnes uz studujeme, pracujeme, mame lepsi zivotny styl, lepsie podmienky pre rodinu vo vyssom veku, no hlavne, ak potom autorka tuzi, tak smelo do toho.

madeline1
29. dec 2021

@dadalenlubkova

Autorka, neviem aka pohnutka ta viedla k tomu prepisat polku rodicovskeho domu na svojho uz byvaleho priatela...vlastnik si mala byt len ty a on mal jednoducho byvat u teba...

Aktualne si v situacii, ked riesis, ze ta on vyplati, lebo sa nechce vystahovat z vasho domu, alebo ty vyplatis jeho...

Poradila by som ti najst si dobreho pravnika, uz len pre cest tvojich rodicov, pokus sa o tvoj dom zabojovat. Predpokladam, ze si mu polku prepisala darovacou zmluvou. Ta sa da zrusit za urcitych podmienok. Dovodom moze byt aj to, ze sa chova/choval nemoralne, tyran, pijan a podobne.

Domahaj sa vratenia daru pisomnou vyzvou. Ak to bude neuspesne, tak sa podava navrh na vratenie daru na okresny sud v obvode sudu, v ktorom sa nehnutelnost nachadza. S tymto ti pomoze ten pravnik.

Byt tebou, tak sa o svoj dom bijem a ked sa ti podari dom ziskat spät uz ziadnu polku nikdy neprepisuj ani na noveho priatela, aj ked sa lubite, na co... Ved dedit bude vase dieta...a ak by ste dieta nemali, tak vtedy dedi druh, ak s tebou zil v spolocnej domacnosti po dobu niekolkych rokov, az potom maju narok surodenci a dalsi pribuzni, ale predpokladam, ze surodencov nemas.

dusankomoj
29. dec 2021

@roobett never tomu🤣

roobett
Odpoveď bola odstránená
dusankomoj
29. dec 2021

@roobett napísal si,že to pôjde IBA asistovanou reprodukciou,alebo adopciou. Nieje to pravda! Niekedy to ide aj obyčajne,nechráneným sexom. A nieje to až také ojedinelé.

zuzana212722
29. dec 2021

@silviaeli na tu hlavnú otázku si mi ani radšej neodpovedala.. Ktovie prečo.. No každopádne tvoj vek nieje na rodenie teda áno s obrovským rizikom.. Co mne je teda max jedno len aby si potom nemusela behať po rhb s dieťaťom a ty smer psychológ.. Ale teda vôbec si nemyslím ze žena po 40 je suca na dôchodok ci iné nezmysli co si napísala.. Ale jednoducho to už nieje vek na rodenie inak je to žena v najlepších rokoch.. A ďalej už s tebou nejdem rozvíjať debatu lebo sa mi nechce.. Ešte ti viem napísať príbehy žien ktoré chodia ku mne s deťmi cvičiť rôzne príbehy životné odstrašujúce.. Nebudem inak zbytočne míňať svoju energiu na nepodstatnu debatu ktorá k ničomu nevedie.. Tak pá

roobett
Odpoveď bola odstránená
azurova99
30. dec 2021

@dadalenlubkova moja teta mala prvé v 44 no nedarilo sa im skoro10 rokov, musela ísť na cisársky,tiež obdivujem ale zároveň mám rešpekt, hlavne ak je to prvý pôrod, ale určite by som si vyskúšala či to bude s priateľom fungovať spolu a potom riešila bábo keď ste už vydržali doteraz tak pol roka alebo 3m vydržíte este

zuzkas81
30. dec 2021

Pises ze mas kamosky ktore po 40tke otehotneli - to je ok ale zaroven treba povedat ze to nie je samozrejmost ze sa to v tomto veku podari prirodzene a je dost rozdiel 40-42 a 45 rokov. Vo veku 45 rokov je uz sanca na prirodzene otehotnenie minimalna (aj v ramci IVF by ti uz v CAR odporucali zrejme darovane vajicka), cize rozhodne je potrebne to okamzite riesit aj s lekarmi (spermiogram partnera, ženske vyšetrenia - hormonálny profil, AMH a pod.) a aspon zistite ako na tom ste. Ja mam 40 rokov a som tehotna s druhym dietatom po IVF, cize v teme sa celkom orientujem a zo skusenosti hovorim, ze uz tych 6 mesiacov co skusateprirodzene bol luxus a mali sme zacat minimalne vysetrenia riesit okamzite.

dadalenlubkova
autor
30. dec 2021

@madeline1 dakujem za, podporu

amelie22
8. jan 2022

@madeline1
@dadalenlubkova
Zrušenie darovacej zmluvy nie je také jednoduché. Dva roky dozadu sme sa takto súdili, keďže stará mama darovacou zmluvou "prepísala" dom na svojho druha, kvázi aby mal kde dožiť,.lebo sa bál že ak ona zomrie tak jej deti ho odtiaľ vyhodia... Po 20tich rokoch spoločného života ju začal na staré kolená biť a psychicky týrať... Zobrali sme ju odtiaľ, začali sme sa súdiť aby sa zmluva zrušila a súd sme.prehrali. že raz čo je darované nedá sa vrátiť späť. Právnickú sme mali od Dunajskej stredy, ale súd bol v partizánskom a vraj v Dunajskej by sme s týmto nikdy neprehrali... TakzE záleží aj kde sa sudis....čiže nie je to také ľahké.

madeline1
8. jan 2022

@amelie22 ano, preto by mala podat navrh na sud v okrese, kde sa nehnutelnost nachadza.

Ako to napokon dopadlo u vas? Riesilo sa to dalej?

amelie22
9. jan 2022

@madeline1 súd sme prehrali, odvolanie sme prehrali tiež. Keďže sa nám to zdalo nespravodlivé odmietali sme mu dať peniaze za to aby sa vysťahoval, požadoval fakt veľkú sumu. Nakoniec sa nám.podarilo predať dom aj s ním (ako s ťarchou 😅). Nový majiteľ nebol asi zrovna príjemný, tak nakoniec odišiel dobrovoľne sám. Mali sme ale šťastie, že sme našli takéhoto kupcu...

kittykat22
9. jan 2022

Moja mama mala druhe dieta s novym partnerom v 45.ke. Financne na tom nebola nikdy moc ruzovo a po druhom dietati sa to nezmenilo, a uz sa to nikdy nezmeni. Nastastie mala byt. Keby mala podnajom, tak teraz z dohodku 400eur neviem ako zaplati najom a vyzije. Dieta je fajn, ale aby si nebola v beznadejnej fin. situacii neskor. Ak sa dieta rozhodne na VS, tak by si ho mala fin. podporovat 25 rokov. To budes mat 70 ...

Inak preto moja mama odradila moju sestru od VS. Nechcela to platit. Sestra mala vyborne znamky a je v skole dobra. Je jej skoda

oblecenie99
9. jan 2022

@amelie22 ako ste mohli predať dom vy, ak píšeš, že vlastníkom bol on a súd darovaciu zmluvu nezrušil? A co sa týka súdu.. V tomto prípade ste na výber nemali, príslušnosť bola daná zákonom.

amelie22
9. jan 2022

@oblecenie99 on nebol vlastníkom. On mal darovacou zmluvou dovolené v dome dožiť aj po prípadnej smrti vlastníka. A nedalo sa to zrušiť ani keď originál vlastník ešte žil a chcel zmeniť svoje rozhodnutie

Strana
z2