icon

Mať druhé dieťa ?

macka1996
14. sep 2025

Ahojte máme jednu dcérku bude mať 6 v Decembri . Nejako to rýchlo ubehlo všetko a po pôrode som nemala dobre obdobie čo sa týka zdravia. Celkovo po pôrode zistili dcérke ze sme mali opačnú krvnú skupinu aj faktor , preto mi ju prevážali do druhej nemocnice kde mali inkubátory a kde jej mohli robiť vyšetrenia ktoré boli potrebné. Žiaľ mňa nemohli previesť s ňou ..Stretla som sa s ňou až po týždni prvý krát. Dcérka je zdravá až na chybu s očkami čo môže byť spôsobené práve aj tým problém čo sme mali . Ale má ich už operovane tak už neškuli . Celkovo tehotenstvo bolo u mňa ťažšie nevoľnosti vracanie až do 6 mesiaca. po pôrode som mala dlhé mesiace bolesti hlavy závrate a ani psychika nebola okej po všetkom ...no a teraz už posledné dva roky myslím na to ze by som chcela druhé dieťatko aj keď som si vravela po dcérke ze nikdy viac . Ten problém ze my sa s partnerom k sebe nehodime na dieťa už vie dnešná medicína riešiť a by mi počas tehotenstva pichali injekcie. Ze pri tomto probléme to prve dieťa znesie najľahšie nemá veľké problémy ale ze druhým tretím dieťaťom už ten gén je vo mne aktivovaný aj tie látky a ďalšie dieťa by už mohlo mat horšie následky ako prvé ale pri tých injekciách a teraz keď už o tom doktori vedia tak žena aj s tým problémom vie vynosit úplne zdravé dieťa. Len počas tehotenstva by som bola na par injekciách.. Myslím ze chudatka iné ženy mali väčšie problémy a zvládli ďalšie tehotenstvo/á . Muž doma vidím ze aj by chcel ale aj ma trocha strach . Ja vôbec neviem co sa to vo mne tak bije či ano ci nie. jasne nechcem po Vás aby ste rozhodli na mňa. ale možno ste zažilii niečo podobné a mali ste druhe dieťatko a bolo všetko okej.

anonym_ec18f8
14. sep 2025

@macka1996 konzultuj s dvoma roznymi lekarmi a potom sa rozhoduj

7lenka11
14. sep 2025

Ak to budeš mať odsúhlasené lekármi, tak smelo do toho. Dôležité je, čo povedia oni a aby ta informovali o všetkých možných rizikách.

0silvia0
14. sep 2025

@macka1996 myslis nekompatibilitu rh faktorov? Ty si rh minus?
Obe nase deti mali opacne rh faktory, boli obaja sice chudokrvni po narodeni, ale vcasnou liecbou je vsetko ok. Zeny s rh faktorom su sledovane a tehotenstvo prebieha pod dozorom. Po porode sa pichne rhega (antiD-imoglobulin)

kiki68
15. sep 2025

Mas inkompatibilitu Rh? Ja mam tiez a nebol problem, len deti mali miernu zltacku. V tehu 4x vysetrovane protiltky ( mozno aj viac pri synovi) a tiez na zac s tiez neskor a po porode pichnuta profylaxia. Tiez vedis robit transfuziu dietatu cez pupocnik. To ked je uz zle

mirkakonik5
18. sep 2025

Ja mám 0- a manžel A+, prvé tehotenstvo skončilo spontánnym potratom, pichli mu tu injekciu, druhé tehotenstvo som bola sledovaná odoberali krv na protilátky a dostala som tiež tu injekciu okolo 28 týždňa a potom po pôrode. Všetko bolo v poriadku. Dcerka zdedila po manželovi A+

anonym_3283f7
19. nov 2025

@macka1996 mas velke 6 rocne dieta. Uzivaj si zivot. Neriskuj. Viem ze tuzba po druhom urcite je, ale treba zvazit aj okolnosti