icon

Meškanie menštruácie po vysadení Progestanelle

nada84
16. máj 2021

Zdravím. Stalo sa niekomu, že po vysadení progestanelle 100 mg (dávkovanie 1-0-1), vám meškala menštruácia? Doktor mi nasadil liek na desať dní. 28.4. som vysadila. Mám prísť na kontrolu ovulácie u ďalšieho cyklu. Len doteraz som nedostala menštruáciu. Je možné, že liek mi zastavil ovuláciu? Lebo keď ma kontroloval 19.4., ovulácia tam bola... 2cm. Objednala som sa k nemu na 24.5., tak dovtedy počkám, či mi nepríde.... Len mi to vŕta v hlave 😅 snažíme sa o dieťa... Stretla sa s tym niektorá z vás? Ďakujem 😉

e1i
16. máj 2021

@nada84 ak sa progesteron nasadi pred ovulaciou tak ju zablokuje. Potvrdil ti ze 19.4 prebehla alebo ze bude? Lebo mi to pripada ze si ho mala nasadeny pred,cize by blokoval. Ja vsak beriem na upravu cyklu a na 4 den po vysadeni vzdy prisli.

nada84
autor
16. máj 2021

@e1i urobil mi sono a bol tam folikul 2cm. Čiže mi tým zastavil ovuláciu? Nevieš odkedy si mám rátať ďalší cyklus, kedy mám čakať ďalšiu menštruáciu? Ďakujem

e1i
16. máj 2021

@nada84 dalsi cyklus az ked ti dojde, niekedy po vysadeni pride aj o 10 alebo 14 dni ak by neprisla skoc k dr. Je pravdepodobné ze nedoslo k ovulacii tym padom.

nada84
autor
16. máj 2021

@e1i ok. Ďakujem

nada84
autor
16. máj 2021

@e1i a teraz rátam, že mám 18 dní po vysadení a menštruácia nikde. 24.5. mám termín. Len tak uvažujem, možno mi pomozes sa rozhodnúť 😅 mala by som ísť k doktorovi skôr, alebo stačí počkať ešte týždeň? Nič sa nedeje, že? 🤦

miska992
16. máj 2021

@nada84 isla by som k Dr.nech sa na to pozrie. Ak sa snazite o babo necakaj. Progesteron nasadit az po prebehnutej ovulacii, to ze mal folikul 20 mm - vyjadril sa ze praskol? A uz to bolo zlte teliesko? Lebo folikul sa mohol chystat len prasknut na dalsi den ked by mal tak 22mm. 🙂

nada84
autor
16. máj 2021

@miska992 nepraskol. Tak mi to nejde do hlavy, prečo mi nasadil lieky a odporučil sa intenzívne snažiť ďalších 24 hodín, keď mi lieky zastavili ovuláciu... Odkedy som vysadila progestanelle, mám bolesti v podbrušku a každý deň čakám menštruáciu. Tehotná nie som, už mám doma jednu malú slečnu a viem, že toto je iné. Asi mu zajtra zavolám. 🤦

miska992
16. máj 2021

@nada84 ja neviem co na usg videl,niekedy je to tazke rozoznat, a niektori lekari tvrdia ze progeateron nezablokuje ovulaciu, ale mam tonod lekara z CAR ze moze a aj duphaston dokonca. Neviem ake dlhe mas cykly ale ovulaciu treba odsledovat aj odberom krvi a to aj na 17.DC ak je progesteron viac ako 10 tak je po ovulacii ak by hodnota bola okolo 1 a menej,znamena ze este neprebehla.

nada84
autor
16. máj 2021

@miska992 mám
@miska992 27-28 daňové. Všetko som si mohla pekne plánovať 🤨

miska992
16. máj 2021

@nada84 tak nabuduce nasad od 17.dna cyklu, velka sanca ze uz je po ovu, v takych cykloch alo mas je to cca 10-14.den 🙂 takto som to robila ja. Skus odsledovat ovulaciu testami. Ak cca 10-11 dpo bude tehotensky test negat.vysadit. takto mi to poradil lekar z CAR🙂

nada84
autor
16. máj 2021

@miska992 a podarilo sa? My už máme doma dievčatko, teraz sa snažíme vyše roka a nič.

miska992
16. máj 2021

@nada84 ja by som bez progesteronu neotehotnela, podarilo sa som v 8tt,ale po dvoch biochemickych, tak sa obavam a velmi ako to dopadne. Ja som mala lutealnu insuficienciu a preto progestanelle. Skus to tak ako ti radim, ak.mas ovu 15.den cyklu a uzijes skor zablokujes a strielate naslepo. Drzim.palce 🙏

nada84
autor
16. máj 2021

@miska992 ďakujem, vyskusam, aj s doktorom to prejdem. Držím ti palce Miška ✊ a želám vám veeela zdravia ☺️

miska992
16. máj 2021

@nada84 dakujem velmi pekne! Ak bynti tvrdil ze neblokuje ovulaciu,never tomu 😊 aj ten moj mi to tvrdil. Nech sa Vam cim skor zadari🙏

nada84
autor
16. máj 2021

@miska992 tak po tejto skúsenosti, neverím 😅

nada84
autor
20. máj 2021

@miska992 Miška. Stále mi meškal, tak som si robila opakované tehotenský test a teraz mi za sebou vychádzajú pozitívne. V pondelok idem k doktorovi na kontrolu. Tak mne nezastavil, ale pomohol 🙂 tak pre istotu, keby niekto bol v podobnom a hľadal odpovede i na nete.... Verím, že progestanelle posunie ms, ale môže sa kľudne stat, že budete tehotná. Inak predtým som si robila asi 7 testov, boli negatívne. Až od tohto utorka sú pozitívne. Už nemám pochýb 😉

miska992
20. máj 2021

@nada84 blahozelam, nech je vsetko v poriadku

miska992
Autor odpoveď zmazal
kvietok2021dt
9. jún 2021

@nada84 predas ?🙂 Progestanelle 100 mg

simona99687
Odpoveď bola odstránená