Metóda otehotnenia podľa doktora Jonáša

jankachalu
19. nov 2022

Dobrý večer skupinka. Idem si k vám po radu ohľadne otehotnenia podľa metódy doktora Jonáša. Pred 10 mesiacmi som potratila naše vytúžené bábätko. Od vtedy sa mi stále nedari otehotnieť. Kamarátka mi odporučila skúsiť metódu podľa doktora Jonáša avšak na tento mesiac my vyšli napěťové aspekty 7x!!! (V popise to bolo vysvetlené ako riziká potratov, problémov atď). Minulý rok mi v tom istom mesiaci ukázalo taktiež vysoké číslo rizika a stalo sa presne tak (aj keď podľa výpočtov som otehotnela iný deň ako bolo písané v tej tabuľke-podotýkam, pozrela som si to iba spätne, o tejto metóde viem len 2 týždne). Idem k vám teda s otázkou, tie ktoré túto metódu poznáte, či to mám risknut tento mesiac alebo radšej to skúsiť budúci mesiac.

pininka1
19. nov 2022

@jankachalu poznam a mne ten vypocet sedel presne kedze si roky sledujem ovulaciu tak to bolo ozaj spravne a to ja mam brutal nepravidelny menzes. Za vyskusanie nic nedas. Skus to skombinovat aj s metodou sledovania hlienu napr.

kristinapetronela
19. nov 2022

Presne podľa jonasovej metódy som otehotnela..po dlhšom snažení a potrate ... Verím tomu

petraj122456
19. nov 2022

Ženy verte svojmu telu a ovulácii nie hviezdam tie o vašom cykle nevedia nič

https://zena.pravda.sk/rodina/clanok/271850-zuf...

nique
19. nov 2022

Ja som tiež skúsila po 1. potrate. (tehotenstvo po 4r snaženia) Skúšala som metódu 2roky, už sa mi nepodarilo otehotnieť, aj keď som mala dosť absolútne vhodných termínov. Išla som na IVF, to sa podarilo na prvýkrát. Ďalšie babo prišlo samé o 2r. Podľa Jonáša to nemal byt vhodný Termin a malo to byt dievča. Narodila sa mi silná, zdravá dcéra.

jankachalu
autor
19. nov 2022

@pininka1 a myslíš ze sa nemám držať toho ze tieto mesiac mi to neodporúča?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka1
19. nov 2022

@jankachalu ja by som sa riadila hlavne podla svojho tela. Toto je len akoby pomocka a urcite tak ako aj ine metody nemusi byt na 100%

jankachalu
autor
19. nov 2022

@pininka1 nejde mi ani o to riadit sa tým ale skôr toho že mi ukazuje že je to rizikové a ja sa bojím ďalšieho potratu. Spájam si to s tým, že presne v tento istý mesiac som otehotnela a nevyšlo to. Rástol vo mne len gestacny vak bez plodu, ten už niekedy na začiatku odumrel. Čiže od prvých začiatkov to bolo zle. Takze si to Spájam a bojím sa opakovaného.
A po ďalšie, mam chorobu pri ktorej sa môže stať že ani deti mať nebudem a preto sa snažím spraviť všetko preto aby som ich mala.

jankachalu
autor
19. nov 2022

Nešlo mi v tejto diskusii o to, či skúšať tieto metódy, ale skôr o to ci sa držať tých rizík alebo nie, či radšej počkať na ďalší mesiac

pininka1
20. nov 2022

@jankachalu psychika robi strasne vela. Aj ja som prve potratila a ked som potom otehotnela cely cas som bola v strese ci nepride zasa potrat. Neprisiel, aj preto ze mi hned doktorka nasasila tabletky na udrzanie. Ale dieta sa narodilo nervozne, nevedelo zaspat, nadavala som si naco tolko stresu. Druhe a tretie dieta bolo neporovnatelne ine, kludnejsie. Musis si verit ze to bude ok a ist do toho pozitivne.

bejka90
21. nov 2022

@jankachalu ahoj. Ja ti skusenost nepoviem lebo som to nikdy nepraktizovala ani necitala o tom az teraz po tovjom prispevku....ale spatne som si skusila vyratat (pozriet) aku plodnost som mala v roku ked sme splodili syna a ako pozeram, tak oresne v den ovulacie to vychadza aj lodla Jonasa lenze pohlavue mi ukazuje dievca a mame syna a nam tam 3 tie napetove aspekty... a pozrela aom si tento rok a absolutne to nevychadza:D terminy mi ukazuje ked mam ms a pritom ovulaciu si sledujem meranim bt uz polroka a mam ju cca v strede cyklu, takze neviem ako by som otehotnela pocas ms ked tam nemam ovu...

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kamatopo
2. dec 2022

Ja nemám osobnú skusenost no už roky viem o tejto metóde vďaka mojej dobrej kamarátke. Po dvoch potratoch a jednom odchode svojho dieťatka vďaka pánovi doktorovi má zdravé dve deti. Ako sa vraví ,,topiaci sa aj slamky chytá,, a keď nevyskúšas nevieš 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre