Môže mať vyberanie nervu zo zuba vplyv na opldnenie?

katika1811
20. sep 2019

Ahojte snazime sa o druhe babatko. Tyzden mam plodne dni avsak ma dost rozbolel zub ze je to az na vyberanie nervu.Cez tyzden idem k zubarke a moja otazka znie neviem ci sa nam zadarilo alebo nie ale ak ano nebude mat vybratie nervu u zubara nejaky vplyv na oplodnenie? Bez injekcie to nedam poprosim vase nazory dakujem pekne 🙂

c_est_la_vie
20. sep 2019

Chod zubarke. To chces trpiet kym neotehotnies/ nedonosis/ neodkojis? Navyse, kym sa nevytvori placenta, dieta nie je napojene na tvoj krvny obeh. A tyzden po plodnych dnoch ani implantovane...

katika1811
autor
20. sep 2019

@c_est_la_vie dakujem pekne za rozumnu odpoved 🙂 jasne ze nechcem trpiet preto sa pytam radsej aby som sla cim skor ... mam aj spomenut zubarke ze sa snazime ??

kulumulu123
20. sep 2019

@katika1811 akurat co moze uskodit me rtg nakolko nici bunky ale osobne by som si prednostne riesila zuby

kulumulu123
20. sep 2019

@katika1811 hlavne ak ani nevies co si vobec tehotna

katika1811
autor
20. sep 2019

@kulumulu123 ano o rtg viem ze sa nesmie ked je zena tehotna no idem cez tyzden k zubarke a popytam sa jej radsej
A spomeniem ze sa snazime

c_est_la_vie
20. sep 2019

@katika1811 ja by som nespominala sama. Nemusi kazdy od zubarky po predavacku v potravinach vediet 🙂. Ja mam skusenost ze od mojich 16 sa ma pred zatazujucim vysetrenim lekari samovolne pytaju. Je to ich povinnost

nikaeli
20. sep 2019

prepac, ale ja celkom nerozumiem otazke..

moj pribeh - vo februari som potratila.. v marci ma sialene rozbolel zub.. nemohla som ani spojit zuby, nieto este jest.. lekarka mi prilozila na zub studenu vaticku a nic.. zub nereagoval.. vyhodnotila ho ako mrtvy, rozvrtala, nechala chvilu tak (konkretne tyzden, kym som vybrala atb) a nasledne asi dva mesiace som chodila hore dole a riesila nerv (po kazdom uzatvoreni zuba po vytiahnuti nervu ma strasne bolel, takze sme cakali, kym hnis kompletne odtecie a bude klud). V maji som otehotnela. Dnes ma drobec 19 mesiacov. Pocas celej tejto liecby mi nerobila rtg nerobila ani raz.. a to nevedela ani o mojom potrate, ani o mojej tuzbe po dietatku..

Teda - kedze to bolo potrebne (myslim liecit zub), absolutne som s nou neriesila fakt, ze sa snazime o drobca.. ten zub proste musis poriesit, duplom ak sa snazite o babatko.. ci ti uz bude tahat nerv, alebo ho zachrani bez toho, je to v danej chvili uplne "jedno", proste sa budete snazit o mesiac.. rozne komplikacie pri (ne)liecbe zubu by boli asi 100x horsie..

lila1988
20. sep 2019

@katika1811 spomeň jej to určite, ona bude vediet, čo si môže dovoliť. Ja som teraz tiež bola na pohotovosti, čo som umierala od bolesti a našťastie len stačilo, že mi vyplachla ďasna peroxidom a dala do ďasna taku vložku a prestalo to boliet..

uzanka16
20. sep 2019

Aj kebyže ssi tehotná kľudne môže dať injekciu, ja som takto ficala celé tehu, zubára mam fakt profesionála a nechcela. Som trpieť tká bežné mi umrtvil, teraz tie anastezy nie sú také škodlivé a je to lokálne umrtvenie, mne tto robil akokeby takou pištoľou nie riadnou injekciou, i ťahal nerv a podobne. Cele tehu až do konca som vracala, riadne sa mi zuby zz kyselín do ničili. A teraz chodím iba zuby opravovať, má ide poraziť.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre