icon

Môže psychika ovplyvniť prípadné tehotenstvo?

tosaneda
24. máj 2016

Ahojte kočky,

už dlhšie premýšľam nad touto otázkou.. Môže žena otehotnieť aj keď je povedzme psychicky nastavená tak, že prípadné tehotenstvo by ju povedzme "nemilo zaskočilo".. ? Teda, že momentálne ešte nie je pripravená na miminko..Samozrejme viem, že otehotnenie je možné kedykoľvek pri nechránenom styku.. 😅 Len som to všetko skôr myslela tak, že napr. niekto sa veľmi snaží o miminko a nejak sa nedarí, prípadne niekto o dieťa príliš ani nesnaží a hold podarí sa takmer hneď.. Poznám taký prípad, že bábo sa im síce podarilo, ale viem že ženu to až zaskočilo, že tak rýchlo sa to podarilo, nebola tri krát nadšená na začiatku a keď prešiel "prvotný šok" a začala sa tešiť, tak nakoniec ich bábo "opustilo".. ☹ ale zas poznám aj také prípady, že sa roky snažia a nič... prípadne ak sa aj podarilo tak to bohužiaľ zle dopadlo.. ☹ 😔 Ja viem, že to to všetko naozaj veľmi veľmi individuálne, ale myslíte že psychika môže až do takejto miery všetko "ovplyvniť"? Ďakujem za názory..

katkakovac
24. máj 2016

Psychyka je jedna vec, Murphyho zakony druha. Je kopec zien, ktore otehotneli vtedy, ked prestali na to mysliet. Ale je kopec zien, ktore nechceli otehotniet a otehotneli. Proste nahoda je blbec... Prve je vymodlene, druhe sa v podstate len tak mimochodom podarilo. Ja som chcela este par mesiacov pockat, krpata sa poponahlala. Teraz si davame sakra bacha, aby nebola nejaka nehoda😀

misel0806
25. máj 2016

To je zivot... Ked silu mocu chces nic.. Ked nato clovek kasle vtedy sa to podari tak to je.. Niekto otehotnie hned za rok za dva niekto o desat.. Psychika robi s clovekom divy😊

rheuska
25. máj 2016

My sme nezelane otehotneli na jediny pokus na ostro. To manzel v dosledku dojatia chcel urobit radost starym rodicom.No a dnes sme zacali 38 tyzden. ALe zase mam aj par kamosiek co chceli a na prvy sup sa podarilo. Aj donosili. Takze to nebude v tom. Ale niekde som citala, ze dieta sa najskor podari ked si par uziva sex. No a pri planovanom problemovom oplodnovani v ten a len ten den o tolkej, inokedy nie , to vela zabavy asi nebude.