icon

Môže užívanie Codeinu počas covidu ovplyvniť tehotenstvo?

14. dec 2023

Ahojte. snažime sa 3.mesiac ale tento mesiac sme obaja chytili covid. v nedelu ovulacia a sex a v pondelok pozitivne covid testy. chapem, neovplyvnim. lenze mam dost naprd priebeh a extremne sa dusim, cez den aj v noci, az take zachvaty kasla mam ze som vcera popri silnom napinani na kasel 6x vracala a min. 3x sa pocikala a prepacenim. doktorka mi predpisala codein, keby ten nemam v sebe tak kaslem 24 hod bez prestavky. nie, nie som tehotna, od ovulacie su to 4 dpo. ale predsa sa pytam, keby sa nahodou postastilo, moze sposobit codein nejake vazne problemi? keby nemusim nedavam si nic len paralen ale tie zachvaty trvaju hodiny a su neznesitelne. dakujem

mogaa
•
14. dec 2023

codein je opiát, takže čo myslíš? jasne že môže ublížiť bábätku, ale to len v prípade že by si bola tehotná, teda že test ti ukáže pozitivitu....takže ak nemáš pozitívny test, nemá ti ako ublížiť....

autor
•
14. dec 2023

@mogaa nemam mat ako pozitovny test, kedze som 4 dni po ovulacii. viem ze je to opiat a viem ze moze ublizit, pytala som sa konkretnd na moju situaciu, kedze tehotna este urcite nie som ALE mozem byt..

stellarstar
•
14. dec 2023

Pozri na nete kedy od oplodnenia je plod napojený na telo matky pupočnou šnúrou

stellarstar
•
14. dec 2023

Pozri na nete kedy od oplodnenia je plod napojený na telo matky pupočnou šnúrou

lenkike
•
14. dec 2023

@stellarstar dieťa je spojené s telom matky oveľa
skôr, ako len pupočnou šnúrou, k oplodneniu dochádza vo vajickovode, odkiaľ oplodnené vajíčko putuje do maternice a vnori sa do jej sliznice = spojí sa s telom matky, napája sa na jej krvný obeh a teda prijíma všetko, čo je v krvnom obehu, toto sa deje cca na 7. deň po oplodnení
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Implantation_(e...)

lenkike
•
Autor odpoveď zmazal
•
stellarstar
•
14. dec 2023

@lenkike co to mne vysvetľuješ? Dôležité je odkedy je cez pupočnú šnúru napojené. To vysvetli autorke

lenkike
•
14. dec 2023

Ako dlho ti odporúčala doktorka brať codein? Ja by som ho na tvojom mieste skúsila vysadiť zajtra alebo v sobotu, možno uz ten kašeľ nebude taký silný. Ak ti kašeľ neustúpi, tak veľmi na výber nemáš 🤷 Ale ak by si aj otehotnela v tomto cykle, ten codein ublížiť nemusí, rovnako ako sa môže stať aj to, že žena neberie žiadne lieky, je zdravá a s bábätkom napriek tomu nie je všetko v poriadku. Netráp sa tým, čo zmeniť nevieš, sústreď sa na to, čo ovplyvniť vieš 😉

lenkike
•
14. dec 2023

@stellarstar vysvetľujem to tebe, lebo ty v tom očividne nemáš jasno 😉 Autorka si to hádam prečíta tiež, ak ju to zaujíma. Keď tvrdíš, že dôležité je, odkedy je dieťa napojené cez pupočnú šnúru, tak kým nemá pupočnú šnúru, z čoho žije? Dôležité je, od kedy je napojené na krvný obeh matky a to je oveľa skôr, než má pupočnú šnúru.

stellarstar
•
14. dec 2023

@lenkike ja v tom mam veľmi dobre jasno 😅 pravdepodobne ty v tom nemáš jasno 🙈

lenkike
•
14. dec 2023

@stellarstar ok, ako myslíš 💁