Môže vrodená trombofília spôsobovať opakované biochemické tehotenstvo?
@petamich chodím pravidelne na hematologiu, asi im oznámim že sa snažíme, či to môže byť problém ta trombofilia, a ako postupovať ďalej ako sa ten problém rieši
@atomiclena urcite povedz, je mozne, ze ti preventivne nasadia nieco na riedenie krvi resp. od pozitivneho testu zvyknu (mne to pomohlo), drzim moc paste!
Ďakujem ti
@atomiclena ano moze, mne to vysvetloval hematolog.. Skúšobne niektorým pacientkam nasadil clexane na nejake 2 mesiace a pomohlo im to.. Mne uz nebolo treba nastastie 🙂 drzim palce
@atomiclena určite to môže byť príčina a aké máš mutácie ?
@atomiclena ahoj, áno určite. Ja som 2x potratila kým ma poslali na hematko a tam trombofilia. Nasadili anopyrin a ja som do nosila bez problému. 😊
@petkasaurus skúšobne pred otehotnenim, potom uz celé tehotenstvo samozrejme
Tak a prišli sme tomu na kĺb, gynekologia krv v poriadku, zvnútra tiež všetko ok, mam tam len nejaku rozliatu tekutinu pri pravom vaječníku, žiadne cysty, potrácala som opakovane kvôli trombofílii, práve idem z hematológie. Doktorka bola veľmi milá, predpísala mi zinok a vitamíny teda multivitamíny aj na spermie a aj pre mňa také komplexné pre tehotenstvo. A povedala, že keď sa najbližšie podarí otehotnieť, mám hneď prísť a dostanem injekcie fraxiparine a budem si ich pichať každý deň do brucha na donosenie bábätka. Teším sa, že sa tomu prišlo na kĺb, rok sa sa nedarilo. A štyri biochemické tehotenstvá mi už naozaj ničili psychiku.
@atomiclena a aké máš trombofilie ? ...
@atomiclena áno ..treba pichat fraxiparin
@atomiclena je smutné, že Ťa tam gynekológ neposlal skôr zmenila by som ho
@sekerka18 to si ma velmi potesila😇 teda ja uzivam od poz.testu 100mg denne neviem ci to je davka tak akurat asi, a ak sa mozem spytat uzivala si to kvoli tromb.mutaciam? alebo iny problem (syndrom lep.dosticiek, alebo antifosfol.syndrom) dakujem 🙂 lebo ja mam kombinaciu aj mutaciu+antifosf.syndrom preto tie obavy ci to staci

podla mna nie biochemicke ale mikropotraty - ja mam nejake trombofilne mutacie a mala som "biochemicke" 2x kedze tehotenstvo nestihol potvrdit UTZ (lekar to klasifikoval ako mikropotrat nie biochemicke, kedze neskor sa potvrdilo, ze pricina je v krvi)