icon

Môže vrodená trombofília spôsobovať opakované biochemické tehotenstvo?

atomiclena
6. feb 2022
petamich
6. feb 2022

podla mna nie biochemicke ale mikropotraty - ja mam nejake trombofilne mutacie a mala som "biochemicke" 2x kedze tehotenstvo nestihol potvrdit UTZ (lekar to klasifikoval ako mikropotrat nie biochemicke, kedze neskor sa potvrdilo, ze pricina je v krvi)

atomiclena
autor
6. feb 2022

@petamich chodím pravidelne na hematologiu, asi im oznámim že sa snažíme, či to môže byť problém ta trombofilia, a ako postupovať ďalej ako sa ten problém rieši

petamich
6. feb 2022

@atomiclena urcite povedz, je mozne, ze ti preventivne nasadia nieco na riedenie krvi resp. od pozitivneho testu zvyknu (mne to pomohlo), drzim moc paste!

atomiclena
autor
6. feb 2022

Ďakujem ti

petkasaurus
6. feb 2022

@atomiclena ano moze, mne to vysvetloval hematolog.. Skúšobne niektorým pacientkam nasadil clexane na nejake 2 mesiace a pomohlo im to.. Mne uz nebolo treba nastastie 🙂 drzim palce

dejna_
6. feb 2022

@atomiclena určite to môže byť príčina a aké máš mutácie ?

sekerka18
6. feb 2022

@atomiclena ahoj, áno určite. Ja som 2x potratila kým ma poslali na hematko a tam trombofilia. Nasadili anopyrin a ja som do nosila bez problému. 😊

petkasaurus
7. feb 2022

@petkasaurus skúšobne pred otehotnenim, potom uz celé tehotenstvo samozrejme

atomiclena
autor
7. feb 2022

Tak a prišli sme tomu na kĺb, gynekologia krv v poriadku, zvnútra tiež všetko ok, mam tam len nejaku rozliatu tekutinu pri pravom vaječníku, žiadne cysty, potrácala som opakovane kvôli trombofílii, práve idem z hematológie. Doktorka bola veľmi milá, predpísala mi zinok a vitamíny teda multivitamíny aj na spermie a aj pre mňa také komplexné pre tehotenstvo. A povedala, že keď sa najbližšie podarí otehotnieť, mám hneď prísť a dostanem injekcie fraxiparine a budem si ich pichať každý deň do brucha na donosenie bábätka. Teším sa, že sa tomu prišlo na kĺb, rok sa sa nedarilo. A štyri biochemické tehotenstvá mi už naozaj ničili psychiku.

dejna_
7. feb 2022

@atomiclena a aké máš trombofilie ? ...

silviaeli
23. apr 2022

@atomiclena áno ..treba pichat fraxiparin

luccija
23. apr 2022

@atomiclena je smutné, že Ťa tam gynekológ neposlal skôr zmenila by som ho

lucia7933
24. okt 2023

@sekerka18 ahoj, sice starsia tema,ale mozem sa spytat tebe pri trombofilii nasadili len anopyrin, ziadne injecie a vsetko oK? tiez som podobny pripad, po dvoch MA :/ a mam dost velke obavy ci ten anopyrin postacuje nakolko vsade citam ze babam davaju aj fraxiparine

sekerka18
25. okt 2023

@lucia7933 ahoj ☺️ samozrejme jedna mala tabletka denne do konca 8.mesiaca a potom cely 9mesiac do porodu som si pichala fraxiparin ☺️ a uplme stacilo ma donosenie dcerky. Nemusis sa báť. Drzim palce silno

lucia7933
25. okt 2023

@sekerka18 to si ma velmi potesila😇 teda ja uzivam od poz.testu 100mg denne neviem ci to je davka tak akurat asi, a ak sa mozem spytat uzivala si to kvoli tromb.mutaciam? alebo iny problem (syndrom lep.dosticiek, alebo antifosfol.syndrom) dakujem 🙂 lebo ja mam kombinaciu aj mutaciu+antifosf.syndrom preto tie obavy ci to staci