icon

Môže žena otehotnieť bez menštruácie?

9. júl 2024

Ahojte niesom žiadny troll ani nič mam 13 rokov a v škole nemame veľmi dobru sexualnu vychovu takže preto sa pýtam tu ale poslednou dobou rozmyšlam nad jednou vecou, može žena otehotniet ked nema menštruáciu?

casavina
•
9. júl 2024

Nemôže... Musí prebehnúť ovulácia, pri ktorej sa uvoľní vajíčko, ktoré oplodní spermia... Ale ak to nemáš naštudované zo školy tak sa porozprávaj s mamou 🙂

autor
•
9. júl 2024

@casavina z maminou sa o tom ešte nerozpravame

casavina
•
9. júl 2024

No verím že ak sa opýtaš, tak ti všetko pekne vysvetlí, držím palce 🍀

vevesh
•
9. júl 2024

@casavina moze, kedze ovulacia predchadza menstruacii.

Ano, da sa, kedze najprv zena musi ovulovat, az potom pride menstruacia.

patus_2
•
10. júl 2024

Celý cyklus si predstav ako ročné obdobia. Jar-odbobie pred ovulaciou, žena je vtedy aktívna, má viac energie, postupne prichádza leto - ovulácia, žena vtedy môže otehotnieť. Ďalej prichádza jeseň - fáza po ovulácii a zima - menštruácia, ak neprebehne oplodnenie, tak sliznica maternice sa odlúči a odíde. Najprv musia prebehnúť všetky 3 fázy, aby menštruácia prišla. Takže áno, žena môže otehotnieť aj bez menštruácie, keď prebehne ovulácia a žena o tom nevie, prebehne oplodnenie a menštruácia už nepríde.

babulkomale
•
10. júl 2024

Ano moze, ak prebehla ovulacia. Znama to zistila az na konci prveho trimestra a to uz je tretie dieta.
Ma PCOS a su oficialne akoze neplodny par, ,dali tisice za umele.
Nakoniec maju skóre ze jedno dieta po liecbe prirodzene, jedno jedine zo zmraz.embrya ( ostatne potratila) a jedno velke prekvapko kedze sa nechranili ako "neplodny par".

kacena4
•
10. júl 2024

jasne ze moze bacha na to. menstruacii predchadza ovulacia (teda plodne obdobie) apropo mas 13 este si pod zakonom!

sisska96
•
10. júl 2024

Podľa nadpisu som si myslela, že to píše žena, ktorá je už v prechode, a nie ešte malé dievčatko :D 13 ročná baba nech ešte nesexuje !!!! Preboha....

casavina
•
10. júl 2024

@vevesh to som napísala, musí najprv ovulovat 🙂

autor
•
10. júl 2024

@sisska96 niee to nechcem iba tak som o tom rozmyšlala

autor
•
10. júl 2024

@patus_2 dakujem, dobre vysvetlené

sisska96
•
10. júl 2024

Chvalabohu. Radšej si užívaj detstvo s kamoškami a kašli ešte na chlapov

tulipanka99
•
13. máj 2026

Áno, presne tak, pri bežnom otehotnení musí dôjsť k ovulácii. Dôležité však je, že menštruácia a ovulácia nemusia byť vždy úplne pravidelné, najmä pri hormonálnych zmenách, po vysadení antikoncepcie, pri strese alebo v období prechodu. Preto sa niekedy môže stať, že žena ovuluje aj vtedy, keď menštruáciu nemá alebo ju má nepravidelnú. Pekne je to vysvetlené aj tu: https://www.zones.sk/studentske-prace/zdravie/3...