icon

Môže žena otehotnieť bez menštruácie?

9. júl 2024

Ahojte niesom žiadny troll ani nič mam 13 rokov a v škole nemame veľmi dobru sexualnu vychovu takže preto sa pýtam tu ale poslednou dobou rozmyšlam nad jednou vecou, može žena otehotniet ked nema menštruáciu?

casavina
9. júl 2024

Nemôže... Musí prebehnúť ovulácia, pri ktorej sa uvoľní vajíčko, ktoré oplodní spermia... Ale ak to nemáš naštudované zo školy tak sa porozprávaj s mamou 🙂

autor
9. júl 2024

@casavina z maminou sa o tom ešte nerozpravame

casavina
9. júl 2024

No verím že ak sa opýtaš, tak ti všetko pekne vysvetlí, držím palce 🍀

vevesh
9. júl 2024

@casavina moze, kedze ovulacia predchadza menstruacii.

Ano, da sa, kedze najprv zena musi ovulovat, az potom pride menstruacia.

patus_2
10. júl 2024

Celý cyklus si predstav ako ročné obdobia. Jar-odbobie pred ovulaciou, žena je vtedy aktívna, má viac energie, postupne prichádza leto - ovulácia, žena vtedy môže otehotnieť. Ďalej prichádza jeseň - fáza po ovulácii a zima - menštruácia, ak neprebehne oplodnenie, tak sliznica maternice sa odlúči a odíde. Najprv musia prebehnúť všetky 3 fázy, aby menštruácia prišla. Takže áno, žena môže otehotnieť aj bez menštruácie, keď prebehne ovulácia a žena o tom nevie, prebehne oplodnenie a menštruácia už nepríde.

babulkomale
10. júl 2024

Ano moze, ak prebehla ovulacia. Znama to zistila az na konci prveho trimestra a to uz je tretie dieta.
Ma PCOS a su oficialne akoze neplodny par, ,dali tisice za umele.
Nakoniec maju skóre ze jedno dieta po liecbe prirodzene, jedno jedine zo zmraz.embrya ( ostatne potratila) a jedno velke prekvapko kedze sa nechranili ako "neplodny par".

kacena4
10. júl 2024

jasne ze moze bacha na to. menstruacii predchadza ovulacia (teda plodne obdobie) apropo mas 13 este si pod zakonom!

sisska96
10. júl 2024

Podľa nadpisu som si myslela, že to píše žena, ktorá je už v prechode, a nie ešte malé dievčatko :D 13 ročná baba nech ešte nesexuje !!!! Preboha....

casavina
10. júl 2024

@vevesh to som napísala, musí najprv ovulovat 🙂

autor
10. júl 2024

@sisska96 niee to nechcem iba tak som o tom rozmyšlala

autor
10. júl 2024

@patus_2 dakujem, dobre vysvetlené

sisska96
10. júl 2024

Chvalabohu. Radšej si užívaj detstvo s kamoškami a kašli ešte na chlapov