Môžem zabudnúť na prirodzené počatie?

13. dec 2023

Ahojte, zavidim vam kocky, v dobrom, ktore otehotniete do roka prirodzene.
Mame dietatko z umeleho oplodnenia, mame este 1 embryjko (z 23 boli vhodne na zamrazenie iba 2 - jedno vyslo hned a za druhe sa modlim 🙏🏻).
Samozrejme embryjko, ktore teraz spinka ho urcite dame vlozit, aj keby sa podarilo pred nim prirodzene, ale momentalne sa snazime aj prirodzene. Uz rok.... Nedari sa... Kedze nikto nevie, ze prve mame z umeleho, tak do nas tlacia, aby sme mali druhe, a dost ma to zranuje, pretoze nejde to. Aj ked som uz viackrat hovorila, aby sa starali hlavne o seba.

Ja mam jednu stranu vajcovodu nepriechodnu, a priechodna strana NEOVULUJE. Nereaguje ani na lieky. U mna vajecniky nefunguju tak, akoby mali. Nepriechodna strana ovuluje krasne, dava niekedy aj 2-3 vajka von mesacne. (chodila som pravidelne na folikulometriu asi 3/4 roka)

Manzel ma dost zly sprmiogram. Ma teratozoospermiu.

Verim velmi v zazrakoch, inak by sa nam nepodaril ani moj vymodleny milovany syncek. Je to Bozi dar.
Avsak, tuzim coraz viac po druhom, dietati...

Na vklad teraz ist nemozme, kedze sme museli vycestovat do zahranicia na 4 roky.......

autor
13. dec 2023

Pripajam este, pri folikulometrii nahodne som raz bez liekov ovulovala na priechodnej strane. Samozrejme nevyso ani vtedy prirodzene...

medda_beda
13. dec 2023

Ťažko povedať, ja mám po tejto stránke všetko ok a napriek tomu to prirodzene nejde.Manžel má tiež teratozoo, ale zase on má ostatné parametre veľmi dobré.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
januska12323
13. dec 2023

Nepriechodna sa nedá spriechodnit? Na blbé reči sa vykašli, vymysli si nejakú formulku a používaj ju.

ska1991
13. dec 2023

Ahoj
Chcem ti len napisat tolko…zázraky sa deju. Kolko žen nemalo mat nikdy děti, ani z umeleho oplodnenia a maju ich prirodzene
Nevzdavaj sa, zkusaj.
My nemáme šancu prirodzene, kvoli mojej genetike. Iba umele a to sa budem modlit ze by sme to zvládli bez dárcovských vajíčok
Teraz so po druhom potrate…2x sme otěhotněli prirodzene a 2x kyret bohuzial. Buduci rok ideme do IVF
Tie reci od okolia bohuzial poznám velmi Dobre 😔 za mna je toto vrchol drzosti a je to nemístné…nerobi sa to ale bohuzial. Už som si tiez vyslechla tolko reci okolo deti. Ráz mi dokonce bolo povedane ze som karieristka
Na toto rada nie je….
Nevzdavajte sa! Podari sa to! Držím vsetky palce 🍀

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veklipo
13. dec 2023

My mame prvé z IVF, druhé prislo ani neviem ako po 2,5r. Po IVF nám nezostalo žiadne embryo. Mala som len 1 a to je náš syn. Ja som chcela ešte jedno, ale manžel už nechcel ďalší IVF cyklus. Bolo to náročné.
Tak som tu tému nejako odložila bokom. Ale veľmi som chcela ešte druhé babo. Neviem kedy, už som ani nesledovala cyklus, no otehotnela som a mame dcéru
My sme boli obaja v poriadku, ale pred IVF sme sa snažili 6r a nepodarilo sa.
Držím palce

ska1991
13. dec 2023

@jj298 to je dobrý nápad
Len já nejako už neviem po tych rokoch
Snažíme sa 6 rokov…
V den kedy mi naposledy lékar povedal ze srdiecko uz nebije sa má dvaja ludia po sebe spytali kedy budu děti
To som si ozaj hovorila ze lepší okamžik si vybrať nemohli

veselo_neveselo
13. dec 2023

Na vklad ist mozes, ved sa vrat na slovensko na dobu potrebnu, a po vklade sa mozes vratit naspat. Ved to bude doba co, tak 2 tyzdne?

Alebo, este mozes ist aj do centra v zahranici, ved si tam snad platite zdravotne poistenie - a odber, oplodnenie a vklad bude scasti hradeny aj tam.

marianarem
13. dec 2023

A nejde tomu neodbytnemu.okoliu povedat, ze to prve je z umeleho? Bol by pokoj aspon s tymi recami.
Ja som prve dieta potratila a normalne som to povedala, ked sa ma niekto pytal na deti. Ja to nepovazujem za nejaku hanbu a nechcelo sa mi zaplietat do zranujucich rozhovorov a dalsich otazok, nedajboze nejakeho davania rozumov. Reakcie na to boli vzdy v pohode a vlastne som aj zistila, komu vselikomu sa to stalo tiez, len som o tom nevedela.

snowflakenel
14. dec 2023

Aj my mame tuto diagnozu, len 1% zdravych spermii. Prve dieta cez,ivf,,druhe po 10 rokoch prirodzene,,ani nevieme kedy. .....vysledky lepsie ako ,, za mladi,, .

petruska21
18. dec 2023

Ahoj zázraky sa dejú 🙂 ja mám nízku ovarialnu rezervu zistili mi to ako 24 ročnej po 3 rokoch snaženia, manžel mal tiež teratozoospermiu, ale ľahkej formy, prvý krát som šla na IVF a neúspešne žiadne vhodné vajíčka na oplodnenie, druhé IVF iba dve vhodné vajíčka na oplodnenie a aj boli dva mrazáciky z nich, prvý KET nám nevyšiel, druhý KET vyšiel a máme syna ❤️ a po pôrode som po 4 mesiacoch otehotnela prirodzene, nikdy by ma nenapadlo, že dokážem otehotnieť prirodzene, ale bohužiaľ som potratila ale mesiac po potrate som otehotnela prirodzene znovu a máme druhého syna ❤️ teraz by sme chceli veľmi ešte tretie bábätko ale už sa nedarí 11mesiacov, tak uvažujeme znova CAR 🙏❤️ verím, že sa nám to ešte podarí … ale boh vie či ešte budem mat nejaké vhodné vajíčka od prvého IVF už ubehli už 4 roky, ale verím v zázraky 🙏 tak prajem nech aj Vám sa stane zázrak a podarí sa stačí jedno kvalitné vajíčko a jedna kvalitná spermia ❤️ a to okolie niekedy vie pekne potrápiť, u nás vie tiež len najbližšia rodina, že sme po IVF a takto ťažko počali, ale vždy sa nájde niekto, kto zaryje a kedy tretie? A najhorsie, že ta žena môže trpieť tým, že nemôže mat dieťatko, alebo nebodaj potratila … a oni sa pýtajú neustále.

snowflakenel
18. dec 2023

@ska1991 mne sa stalo,,ze som mala.missed abort az,3 krat. Po ivf. Nakoniec po kadejakych testoch mi este naordonovali fraxiparine na riedenie krvi. Vraj,som mala zvysenu lepivost dosticiek. Plus manzelov spermiogram.ukazal,1% ok spermii.
Doktori vraveli , ze sa da otehotniet aj,prirodzene,,no mozno to bude dlho trvat.
Sli,sme do ivf,,metoda picsi tusim,,kde spermie este precistovali cez nejaku latku, avy ziskali tie naj.
Ppdarilo sa v trwtom cykle ivf- druhy vklad so staatnym koncom. Predtym potraty.
Twraz po 10 rokoch mame prirodzene, ani,sme uz neplanovali

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre