icon

Môžeme sa po prasknutí folikulu snažiť o bábätko?

30. júl 2024

Dobrý deň prosím gyn mi povedala že mi praskol folikul to znamená že už dnes sa nemozeme pokusat o babo?
Vie mi niekto poradiť?
Ďakujem

barka1
30. júl 2024

Prasknuty folikul = uvolnenie vajíčka = cca 12h sanca na oplodnenie.
Dobra rada nad zlato - sexujte, bez ohladu na folikul. 😉

bambulka711
30. júl 2024

Závisí, kedy praskol. Reálne je šanca tak 12 hodín po prasknutý. Niekde sa uvádza až 24 hodín, ale to je skôr výnimočné.

bessdonna
4. aug 2024

@barka1 prosim ta a bolesti ovulacne nastanu pri prasknuti folikulu a vyteceni tekutiny?neviem,ci som mala ovu 13 alebo 14 dc.13- velmi tahavy hlien,ziadne bolesti,podla ff ovu,teplota nizka,merana na dovolenke.14-bez hlienu,ostre bolesti trvajuce 1-2hodiny,rano uz vyssia teplota,merana uz doma.mozes mi pomoct podla opisu,prosim?

barka1
4. aug 2024

@bessdonna ja nie som lekar a pravdupovediac neviem, ale čítala som niekde, ze bolest sposobuje ta tekutina, ktora sa uvolní s vajíčkom

bambulka711
4. aug 2024

@bessdonna to má každá inak. Ja mám bolesti pred, počas aj po 🫣

bessdonna
4. aug 2024

@bambulka711 no krasa😪ako to ma potom clovek vediet.preto sa pytam,lebo sme v den toho hlienu a den predtym nemali nic.predosle dni ano a este v den bolesti predtym ako sa tie bolesti dostavili

bambulka711
4. aug 2024

@bessdonna najlepšie je to aspoň 2-3 mesiace kombinovať s ovulačnými testami a folikulometriou. Ja už to mám tak odsledované, preto viem, že bolesťou sa nemôžem vôbec riadiť ja osobne. Ale testy mi pekne ukazujú 12-24 hodín pred ovulkou.