Možný falošne negatívny ovulačný test po Gonasi?
Je mozne mat po vpichnuti Gonasi negativny ovulacny test? Stretli ste sa s tym uz. Po gonasi by mala nastupit ovulacia do 36 hodin. V den v pichu som mala dominantny folikul o velkosti 22mm. Dali mi gonasi na podporu ovulacie, s tym ze o 48 hodin si mam vlozit prvy utrogestan. Avsak robila som si ovulacny test a ten mi ukazuje akoby som tych 36 hodin po vpichu stale nemala ovulaciu. Bojim sa preto nasadzovat utrogestan, pre pripad, ze by mi ta ovulacia este nenastala. Je teda mozne ze by gonasi skreslil vysledok ovulacneho testu a ukazoval mi ho falosne negativny?
@sense ku komu si chodila, lebo takýto postup mne nikto nenavrhol. Ja som ani nevedela ze po vyšetrení sa budeme môcť snažiť, že vôbec dostanem nejakú injekciu, myslela som, že nám povie, že ešte máme čakať. Toto bola úplná náhoda, preto som si nemerala ovulácia už skôr, nebol na to dôvod. Mne lekárka krv nebrala, len sme sa dohodli, ze vzhľadom na dve folikuly, 1 až 22mm mame to skúsiť a že večer o 18.00, neviem ako prišla na ten čas, ak tvrdíš, že tebe čas hodnotili skrz krv, si mam pichnúť gonasi. O 18.00 mi žiadny lekár domov nepríde pichať injekciu, aspoň o tom neviem, že je taká možnosť. No zohnala som rodinného známeho, ktorý robil lekára 35 rokov a ten mi prišiel pichnúť. No i tak si myslím, že ovulácia neprebehla. Nic mi tomu nenasvedcovalo, bolo to divne, citila som, ze mi to nefunguje, tie testy boli enormne negativne, jeden ani druhu ciarku ani naznakom neukazoval. Akurát v inej diskusii, čo som si písala s jednou žienkou, písala, že jej dali pichnúť ovitrel a už 48 non stop ma ovulacny test pozitívny a čiarka ani neslábne. U mňa ten gonasi nezabral a tehotenský test mi to len akoby odklepol. Nehadam sa čo sa týka a fungovania ovulácie a otehotnenia, to všetky veľmi dobre vieme, že aj folikuly môžu byť prázdne a pod. , nemusí sa spojiť spermia a vajíčko, nemusí sa uhniezdit atď. Atď. Ja inak som s týmto prišla z gynecaru a už je to moja 2 skúsenosť, čo nie som s tým pracoviskom spokojná. Ty chodíš kde?
@bambulka711 uteká mi čas, za posledný rok som dva krát potratila, čiže víno piť nebudem a urcite mam aj iny problem na ktory hladam pricinu po specializovanych vysetreniach. Dakujem ti za rady, len nevies moju problematiku do podrobna a ani ju tu nechcem rozoberat, zalozila som tuto diskusiu, lebo sa mi po vpichu nieco nezdalo, memala som pozitivny test ovulacny a mala som tusenie a iba o ten utrogestan mi islo. Ja som dost intuitivny clovek a vela veci vycitim. Další mesiac už mi bude zial 37, u mňa ďalší mesiac znamená ďalšia menšia šanca na úspech. To je všetko z mojej strany.
@bozenka67 ja som si pichla sama do stehna. Nežijem na Slovensku takže meno lekára bude zbytočne,nechodíme ani do žiadneho centra. Ja som ovulacne testy doma nemala takže som neskúšala ale teda ja som už mala vodnatý výtok dva dni predtým takže som vedela ze sa ovulácia blíži, a po ovitrelle ma bolel ľavý vaječník tam bol aj dominantný folikul, a aj endometrium malo správnu veľkosť podľa sona.
A neskúšali ste iui alebo ivf?Keď chodíš do centra? Možno treba zmeniť lekára alebo centrum a trvať na vyšetreniach alebo častejší kontrolách ci naozaj to je ako ma. Pretože za mňa pokiaľ si ha platím úkony tak mam. Právo požadovať častejšie kontroly keďže ich platím
@bozenka67 pozri, ty si presvedčená o svojej pravde a nič tebou nepohne. Iba sa stresuješ a to ti škodí. Takže ak nemáš ovuláciu, zablokuje ti ju kortizol zo stresu a nie utrogestan. Ak si potratila viackrát, treba riešiť CAR, imunológiu, hematológiu atď. Tu ti bežný gynekológ nepomôže a treba najprv odhaliť príčinu, aby sa potrat neopakoval. A áno, aj ja mám 37 preč a snažíme sa o moje prvé bábätko, a preto to riešime v CAR, kde zistili aj pravdepodobnú príčinu. Takže ak si ovuláciu teda nemala, kľudne si to víno na nervy daj, uškodí tí menej ako stres. Prepáč za úprimnosť, ale najprv sa upokoj a potom sa snaž veci riešiť s chladnou hlavou.
@sense vidim ze po ovitrele si uz druha alebo tretia co tu na MK pisala, ze mala ovulaciu. Ja nemam ovulacny hlien, nie kazda zena ma vyrazny vytok, to vsak neznamena, ze neovuluje. Pre mna su smerodajnejsie ovulacne testy, hoci tie niesu 100pwrcentne. Ja ovulujem, ale neviem, ci vzdy a ci aj s dozretym vajickom. Hadam sa chapeme. A ako vidim aj postupy u vas v zahranici su do detailu premyslene. V novembri som mala pozitivny ovulacny test, viem presne ako s nimi narabat a ako funguju. Do 48 hodin prisla aj ovulacia aj sa nam zadarilo, ale som potratila. Opat MA v druhom mesiaci. Chodim vlsatne akoby k 3 lekarom ale nevedia pravdaze navzajom o sebe. Moj gynekolog, to je kapitola sama o sebe, preto som bola nutena hladat inu alternativu, navstivili sme teda gynecare, ale zatial ja tam nemam uspesnost, ani v tychto uvodnych ukonoch a myslim, ze ak by sme skusali umele, teoreticky, asi skusim ine centrum. Objavila som este ineho gynekologa na odporucanie, ale ten nas bude riesit az o 2 mesiace. Zatial nam dal ,,cas 3 mesiace" a ak nic nebude, tento mesiac nic, do dalsich 2 mesiacoch, mam sa zastavit. Na Slovensku v gynecare som zatial neplatila ani cent, okrem preparatov, ako gonasi, hormony, vyseyrenia isli na poisťovňu. Tam sa plati az neskor za zakroky a veci s tym suvisiace. Umele nam zatial nikto neodporucil, vzhladom k tomu, ze mam dobru ovariovu rezervu, muz ma dobry spermiogram aj sa nam zadari, bodaj by to bolo vsak ovela castejsie. Priciny potratov si riesim standardnymi specializovanymi vysetreniami tak ako aj ine zeny. Este cakam na jedno vyšetrenie a mozno este dve take ultra specializovane by som mohla dosetrtit aby som to mala kompletne. Mne vsak ubieha naozaj cas. Cize kazdy v uvodzovkach nevyuzity mesiac hra proti mne.
@bambulka711 prosim uz mi nepis. Lebo mi pises veci pre mna nerelevatne a to ma uz fakt rozculuje. Ja ta neziadam o rady na co mam ist. Ja uz vsetko co pises mam vysetrene a chodim aj do car, tak to prosim nechaj tak, LEBO MI PISES NEVYZIADANE RADY. Dakujem.
@sense vidis a este ma aj toto zaujalo ze ty si si pichala do stehna ten ovitrel. Mozno je to blbost, ale mozno ten gonasi nie je az taky ucinny a picha sa do brucha cca 10 cm v lavo alebo vpravo od pupka a toto moze byt pre do buducna cenna informacia. Ak by som si este niekedy mala nieco dat, tak skusim poziadat o ten ovitrel, radsej nech mi zamenia gonasi.
@bozenka67 tak v pribalovom letáku bolo napísané do stehna tak som pichla do stehna. Vidíš nám odporučili iui keďže príčinu nenašli a roky sa nepodarilo, resp podarilo a skončilo MA v 9tt, plus nejaké to biochemické. U nás platíš za každý jeden úkon takže preto je aj tých kontrol viac resp sa k tomu pristupuje inak. A áno nienkazda žena má ovulacny hlien taky ze si to všimne, ale mne napr lekár povedal istejšie je folikumetria ako testy, test len zachytí hladinu LH ale nie ci ovulácia aj naozaj prebehla, takisto nienkazda žena zachytí vrchol čiže sú ženy ktoré nikdy nemali pozitívny test a aj tak otehotneli. Ale spraviť test je jednoduchšie a lacnejšie ako pravidelne chodiť na folikumetriu a meranie endometria a krvy kvôli hormónom,
A v neposlednom rade veľa hra psychika, ako písala dievčina nado mnou zvýšený kortizol v dôsledku stresu šance znižuje
@sense zeny prosim nepiste ludom to na co sa nepytaju. Ak riesia gonasi a negativny ovulacny test, nepiste im veci okolo toho, co ich nezaujimaju. Ja o kortizole viem a na to sa ani nepytam a ani nie som v stese...Ja ovulujem a aj si to viem zachytit na teste a viem presne ako ho mam citat a aj co to pre mna znamena. Od zachytenia pride ovulka do 24-48 hodin. Uz som tak otehotnela niekolkokrat a aj mame jedno dieta 2,5 rocne, pocaste a porodene do 34rokov bez problemov a teraz po 35 hold otehotnenie stazka a so stratami....Proste vek...Na Slovesnku som zatial platila iba na reproimunologickom vysetreni, ale to som si nedala robit cez centrum plodnosti, lebo v CAR netobia tie vysetrenia take podrobne ako ked sa ide priamo do specializovanej ambulancie na imunologiu a potom hematologiu, endokrinologiu atd. Jedine muz v CAR platil za halosperm co je spermiogram rozsireny aj o akusi fragmentaciu spermii, uz si presne nepamatam vsetky paramatre, lebo zvycajne sa robi len taky standardny spermiogram, ktory vsak nemusi vykazovat problem. A este jedno vysetrenie som nasla pre zeny, a to su Nka bunky z maternice, toto ja nemam este absolvovane, ale chystam sa na to. Nka bunky sa vysetruju v ramci reproimunologie, avsak iba z krvi a tie mozu byt v norme, ja ich mam v norme, avsak Nka bunky z maternice byt v norme nemusia. Oni wi ziju ako stat v state, na reproimunologii na to tym padom nepridu. U nas Nka bunky z maternice vysetruju v centrach a nie je to lacny zakrok. Ako som sa vsak od lekarky dozvedela, z jej praxe casjtejsie zeny co potracaju, ako tie co nemozu vobec otejotniet, maju tie Nka bunky z maternice mimo normu. Ta imunologia sa meni v tele cloveka z mesiaca na mesiac a vek zohrava tiez svoju rolu. Pravdepodobnost skorych strat je u mna aj v hematologii, ale to mam uz podchytene anopyrinom, takze na teraz toto tiez neriesim. Pointa mojej diskusia vsak bola len to preco mi ten test ako jedinej po vpichu HCG neukazal ovulaciu, lebo toto sa tu este asi nikomu nestalo. Mne inak velmi pekne vzdy ukazuje ovulacny test ovulku, ak to potrebujem, meriam si ju a aj mam ovulacny mesiac, aj sa zvykne po pozitivnom teste zadarit. Cize evidentne v tomto pripade v mojom organizme nieco nefungovalo s tou injekcou standardne ako by sa predpokladalo a nepaci sa mi to, lebo cas vo vyssom veku hra proti kazdej zene. Ja som dost pragmaticky a racionalny clovek a viem si zhodnotit veci.
@sense jezis ja som si nevsimla ze si vtedy este pisala, az teraz som na to nadabila, ked mi svietilo aj ine upozornenie. Proste sa nechapeme. Ja som zakladala tuto diskusiu len preto aby som sa dozvedela, ci niekomu sa tiez stalo, ze po hormonalnej injekcii by neovulovali. Lebo som preluskala fakt vela clankov a diskusiu a nikomu sa to nestalo. Kazdy behal s pozitívnym ovulacnym a poniektore ktore si robili aj tehotensky test aj ten. Ja som cez vikend ist uz nemohla k doktorovi, nerobi cez vikend, pixhala som si tu vec v piatok v3cer a v nedelu uz mi bolo treba dat podla doktora utrogestan a ovulacny test som mala negativny.....Nehladala som proste ine informacie len tie, ze ci sa take nieco niekomu prihodilo a bolo to vtedy pre mna podstatne. Takze prepacte, ze som bola nervozna a vadilo mi, ak mi okolo toho zacnu vypisovat baby, ved hematologia, ved reproimunologia, ved stres alebo nedaj boze ze ulej si alebo ine beci, o ktore mi vtedy neslo a poznam ich pravdaze, kedze svoj problem riesim samozrejme komplexne, ale vtedy som potrebovala len tu jednu informaciu, bez vypisovaciek, v kratkom case, co som pisala vyssie, mimo toho ostatneho, co uz poznam, ze ci nevie nieco o tom niekto a ci sa mu to uz nestalo.... Fakt sorry baby
Ahoj nepoznam na to odpoved a urcite ti nebudem radit aby si sa uvolnila a ze za to moze stres alebo ze by si isla na reproimunologiu a pod, co uz urcite mas za sebou a hladas proste len odpoved na to, preco mas po vpichu gonasi negativny ovulacny test a ci si to mala spravne naordinovane z casoveho hladiska s utrogestanom. Uplne ti rozumiem aj preco je to v momentalnej situacii take dolezite. My sme medzitym zmenili hned po tom uzasnom vpichu ktory bol k nicomu centrum a skusime dalej co sa da a dufame, ze nam to este raz vyjde. Drzim prsty a napis ak by si mala pozitivny tehotensky test.

@bozenka67 vieš na testy sa spoliehať nemôžeš ak si netestovala už pár dní predtým aspoň 2-3x denne, a test ti ukáže len hladinu luteizacneho hormónu a dosiahnutý vrchol značí ze ovulácia ešte len nastane nie ze prebieha alebo prebehla. Ak si chcela mať istotu mala si to riešiť s lekárom nech ti spraví kontrolný ultrazvuk ci ovulácia prebehla. Takisto ovulácia neznaci ze vajíčko je v kvalite oplodnenia a ze bude aj oplodnené.
Chápem tvoje sklamanie a frustráciu, ale osobne myslím ze utrogestan za to nemôže. Obzvlášť aj si ho nasadila až dva dni po gonasi
Keď som mala folikul 22 mm ako ty tak mi dal lekár ovitrelle s tým ze mam počkať kým zavolajú kedy treba pichnúť (ci ešte večer alebo až ďalší deň) lebo mi brali krv a výsledky mali byť o dve tri hodiny. Zavolali o štyri hodiny ze mam pichnúť hneď...