icon

Môžu antifosfolipidové protilátky spôsobovať potraty?

29. feb 2024

Kocky ahojte,

mozu sposobovat potraty aj vedlajsie antifosfolipidove protilatky? Anti-fosfatidyl-serínu, anti-fosfatidyl-glycerolu, anti-fosfatidyl-inozitolu, anti-fosfatidyl-etanolamínu, anti-protrombínu alebo protilátky proti komplexu protrombín/fosfatidyl-serín, AK hlavne protilatky su v poriadku?

Dakujem!

Strana
z2
duppka13
25. júl 2024

Mam antifosfolipidovy syndrom, v tehotenstve som si pichala clexan a chodila na kontroly na hematologiu. Teraz iba raz za rok. Predtym bez liecby som potratila. Hematologicka mi povedala ze ak uz nechcem otehotniet nemusim to moc riesit, vraj to je bezne ochorenie a ma ho vela ludi len o nom nevedia. Z beznych priznakov APS mam este migrenu co moze aj nemusi s tym suvisiet.

jankka1981
25. júl 2024

@lalilla ja chodím k dr. Drakulovej, vďaka nej mám dve zdravé deti. Predtým som 2x potratila. Mám antifosfolipidové protilátky, hodnoty neviem. Ale hneď na začiatku tehotenstva mi nasadila anopyrin a fraxiparine.

zuzka649
26. júl 2024

Dakujem všetkým….ja som taktiez prestúpila k Drakulovej lebo ma vraj najviac skúsenosti s syndrómom a je veľmi ľudská narozdiel od inej hematologicky ktorá ma len odhovárala od ďalšieho tehotenstva a chýbala tam proste podpora ..
@andrejkap123 takze ja odporúčam Drakulovu určite…
S tými vedľajšími protilatkami je to take no…to asi nik nevyšetruje len teda ako vravíš ta na sustekovej, je to take diskutabilné a názory sa rozchádzajú v tom ze ci to ma nejakú výpovednú hodnotu alebo nie…
Autorka je mi luto opäť tvojej straty 😟to teraz aktuálne?

andrejkap123
26. júl 2024

@zuzka649 hm a teda Drakulova je na kramaroch? Ako by som sa k nej dostala?

bambulka711
26. júl 2024

@andrejkap123 mne dala termín až na 2.12. je totálne plná 🙈 a treba ti výmenný lístok.

lalilla
26. júl 2024

@jankka1981 no uvidim co mi povie. Snad sa dockam aj ja zdravych zivych deti.
@andrejkap123 cim skor volat, ja som volala este v maji tusim a termin mam v septembri.

autor
26. júl 2024

@zuzka649 ano, teraz v marci :( prestalo bit srdiecko v 10tt...... 💔

andrejkap123
26. júl 2024

@bambulka711 hej mne to nevadi ze neskor 😀 neponahlam sa osobne s tym. Budem rodit o mesiac aj tak 😀 skusim tam zavolat 🙂
@lalilla zavolam 😄 dakujem baby

andrejkap123
26. júl 2024

Autorka velmi ma mrzi co sa ti/vam stalo a verim ze sa coskoro dockate vasho babatka. ❤️

Strana
z2