icon

Môžu biologická liečba a tehotenstvo ísť dokopy?

katik22
16. sep 2024

Ahojte, je tu nejaká žienka, kt má / mala biologickú liecbu a plánovala babo ? Ďakujem

ywana1983
5. dec 2024

@katik22 ahoj, biologicku liecbu mam uz dlho. Prve babatko sa mi narodilo pred 3 rokmi (2021). Vtedy bolo odporucane liecbu v 2. trimestri , tusim okolo 25tt., prerusit. Teraz cakam druhe babatko. Podla najnovsich informacii sa liecba berie pocas celeho tehotenstva, neprerusuje sa. Trochu sa mi to nepaci, lebo babatku sa potom meraju hladiny a nemoze byt ockovane zivymi vakcinami. Musim sa na to este popytat lekara ci je to nutne brat az dokonca a neurobit pauzu.

katik22
autor
6. dec 2024

@ywana1983 ďakujem moc za odpoved … v podstate toto bolo povedané aj mne .. a prvé babenko je v poriadku ? Všetko ok ? Ak sa môžem opýtať, akú bio máš, resp na aké ochorenie ?

ywana1983
6. dec 2024

@katik22 ano, prve babatko je zdrave. Druhe sa ma narodiť v marci. V oboch tehotenstvach som absolvovala amniocentezu , z dovodu vyssieho veku a z dovodu zlych vysledkov z krvi. Pri tomto druhom tehotenstve som mala dokonca podozrenie na Downov syndrom v pomere 3:4. Vysledky z plodovej vody boli dobre, mutacie vylúčili. Doktor na genetike povedal, ze to mohlo byt sposobene prave tou biologickou liecbou. Ze s tym nemaju este skusenosti.
Liecim sa na UC, dostavam Remicade , kazdych 6 tyzdnov.

katik22
autor
6. dec 2024

@ywana1983 Ach jaj … tak som rada, ze je všetko v poriadku nakoniec .. moc vám držím palce , aby to tak bolo do konca .. budem na vás myslieť .. a ďakujem za odpoved 🫶

ywana1983
7. dec 2024

@katik22 Dakujem. A ty uz cakas babatko alebo zatial iba planujes? Je to krasna zmena. Urcite chod do toho. Babatko prinesie vela radosti a stastia do zivota.

katik22
autor
7. dec 2024

@ywana1983 plánujeme … a moc sa tešíme na to.. len v kútiku duše stále nejaký strach, čo liečba, čo môj ekzém na to… ale ty si má moc upokojila 🙂

misickaaa27
12. mar 2025

@ywana1983 ahoj smiem sa opýtať či si teda nakoniec biologickú liečbu brala počas celého tehotenstva? A teda dúfam a verím že všetko je v poriadku keďže v marci mas termín. Ja beriem od septembra 2024 Humiru na crohnovu chorobu. Teraz v marci som mala kolonoskopiu a zistilo sa že zápal mám potlačený a môžem otehotnieť avšak nemám v žiadnom prípade vysádzať Humiru. Doktor ma ubezpečoval že všetko by malo byt v poriadku a že pokračovaním biologickej liečby počas tehotenstva sa zabráni aby sa mi zhoršil pripadne vrátil zlý stav. Avšak čo som si vyhľadávala na internete niekde neodporúčajú brat biologickú liečbu počas tehotenstva. A mám z toho strašný strach že by sa mohlo kvôli tomu niečo stať s bábätkom. Ďakujem za akúkoľvek odpoveď

katik22
autor
13. mar 2025

@misickaaa27 ahoj miška.. ja som aktuálne 11tt a biologickú liecbu mám stále a budem mat počas celého tehu. dr povedala, že je bezpečná .. konzultovala to s viacerými lekármi aj s distribútorom mojej bio liečby … a aj čo som v skupine na fb , kde sú pacienti z celého sveta asi 😀 tak sú tam ženy, čo mali moju konkrétnu bio liecbu celé tehu.. a detičky majú krásne zdravé ..

misickaaa27
14. mar 2025

@katik22 pane bože ďakujem veľmi pekne za odpoveď ☺️❤️vedela by si napísať nejaké tie skupiny na fb aby som sa poprípade vedela pridať ? Veľmi to poteší keď človek vie že v tom nie je sám 😄 velmi ma to upokojilo ďakujem ešte raz a prajem všetko len to dobre ☺️

katik22
autor
14. mar 2025

@misickaaa27 ahoj miska 🙂 len neviem, akú biolo máš ty .. ja mám dupixent ..

misickaaa27
16. mar 2025

@katik22 ahoj Katka ja mám Humiru od septembra 2024 😊

ywana1983
17. mar 2025

@misickaaa27 ahoj, aktualne som v nemocnici, termin mam v nedelu 23.3. Ale trosku sa mi to skomplikovalo. Dostala som vysoke horucky, tak si ma tu nechali. Horucky som vylezala a zacali vyvolavat.
Biologicku som dostavala cele tehotenstvo, posledna davka nedavno, 11.3. Doktor hovoril, ze podla najnovsich studii si moze telo vytvorit alergiu na ten liek a po preruseni ho nemusi telo prijat.

ywana1983
17. mar 2025

@katik22 gratulujem, krasna sprava

mimi6666
18. apr 2025

@ywana1983 ahoj ja som vbuplne istej situácii. Tiež čakáme druhe bábätko a doktorka mi povedal ze musím brat humiru cele tehu co sa mi veľmi nepáči. Ak by si mala čas rada by som si o tom popísala. Dakujem

ywana1983
19. apr 2025

@mimi6666 ahoj, áno, ziadny problem. Napis mi spravu.

michaelaconky
30. júl 2025

Ahojte baby.. ja Mam U.kolitidu a idem brat bio liecbu.. bojim sa otehotniet..,

mimi6666
31. júl 2025
@michaelaconky

Ahojte baby.. ja Mam U.kolitidu a idem brat bio liecbu.. bojim sa otehotniet..,

@michaelaconky ahoj preco sa bojíš otehotnieť? Ja som tiež na biologickej a čakám druhe babatko

kristinka2021
12. aug 2025
@ywana1983

@katik22 ahoj, biologicku liecbu mam uz dlho. Prve babatko sa mi narodilo pred 3 rokmi (2021). Vtedy bolo odporucane liecbu v 2. trimestri , tusim okolo 25tt., prerusit. Teraz cakam druhe babatko. Podla najnovsich informacii sa liecba berie pocas celeho tehotenstva, neprerusuje sa. Trochu sa mi to nepaci, lebo babatku sa potom meraju hladiny a nemoze byt ockovane zivymi vakcinami. Musim sa na to este popytat lekara ci je to nutne brat az dokonca a neurobit pauzu.

@ywana1983 ahoj našla som si vašu diskusiu, tiež mám podobnú otázku.
U nás začína partner bio-liečbu na psoriázu, teraz bude mať prvú dávku, myslíte že sa v tomto období môžeme pokúšať mať dieťatko? Keďže bioliečbu nebudem brat ja ale on ? Ďakujem že každú odpoveď.

katik22
autor
12. aug 2025
@kristinka2021

U nás začína partner bio-liečbu na psoriázu, teraz bude mať prvú dávku, myslíte že sa v tomto období môžeme pokúšať mať dieťatko? Keďže bioliečbu nebudem brat ja ale on ? Ďakujem že každú odpoveď.

@kristinka2021 z opačnej strany neviem, ako to funguje .. ale jeho mudr mu bude isto vedieť povedať .

ywana1983
14. aug 2025
@kristinka2021

@kristinka2021 ahoj, na toto neviem ani ja odpovedat, ale v septembri mam kontrolu a mozem sa spytat svojho doktora. Je to sice ina ambulancia (gastro) ale liecba je zalozena na rovnakom principe. Napisem to sem a potom si mozes porovnat odpovede.

kristinka2021
14. aug 2025
@ywana1983

@kristinka2021 ahoj, na toto neviem ani ja odpovedat, ale v septembri mam kontrolu a mozem sa spytat svojho doktora. Je to sice ina ambulancia (gastro) ale liecba je zalozena na rovnakom principe. Napisem to sem a potom si mozes porovnat odpovede.

@ywana1983 ďakujem ♥️

ywana1983
16. sep 2025
@kristinka2021

@ywana1983 ďakujem ♥️

@kristinka2021 ahoj, posielam info od lekára (spytal sama, akou formou bude liecbu dostavat) pri tejto klasickej forme, čiže infuziou, nie sú dokázané žiadne negatívne dôsledky na mužskú ani ženskú plodnosť. Otázna je vraj nova tabletkova forma, pri ktorej nie sú ešte všetky kompletne štúdie.

Hlavne buďte v kľude a všetko sa podarí. 😊