Môžu súvisieť extrémne dlhé cykly s obezitou?
Baby tie čo ste boli obézne v minulosti mávali ste problémy s cyklom a po schudnutí sa Vám upravil? Ja som mala vždy dlhé ale tak Max do 45dni. A podarilo sa mi otehotnieť po 7 mesiacoch. Chceli by sme ale ďalšie dieťa a od pôrodu sú tie cykly od 50 -80dni. Tým, že sa to tak naťahuje je malá šanca na otehotnenie. Pomohlo Vám niečo ? Vek 29
@anonym_autor ano, po schudnuti 25 kg otehotnenie na prvy pokus a menstruacia 27-28 dni odvtedy, aj po porode aj ked este 5 kil mi chyba schudnut
Čo na to gynekológ? Toto by som bezpodmienečne riešila s ním. Môj vždy tvrdí, že žena by mala mať zdravý cyklus 21-35dní ty ich máš niekedy až dvojnásobne dlhšie a to už je oligomenorea a nie len dlhší cyklus vrámci toho zdravého. Ja som na hranici dlhších cyklov 30-31-32 dní a to mám 53kg, úplne rovnaké cykly som mala aj keď som mala +20kg.
Samozrejme, že to má vplyv. Schudnutie je dobré pre teba, pre tehotenstvo aj pre ostatné deti aby si dlho žila.
Čo hovorí gynekológ? 50-80 dni? Veď zo je už porucha, to sa ani cyklom nedá nazvať
@anonym_autor nemusí to s tým súvisieť.Asi neovulujes z každého vaječníka, alebo máš zly hormonálny profil
@anonym_autor pcos nemáte? Ja to mám a cykly dlhé aj 80dni, dlhodobo beriem progesteron na pravidelný menzes. Keď som schudla 22kg tak to mi tiež nepomohlo na úpravu cyklu. K otehotneniu mi pomohol letrozol
Absolutne som nemala problem s cyklom, a to som mala vysoko nad 100. Moze to s tym suvisiet aj nemusis..
Ja tiež , strašne dlhé cykly som mala , akonáhle som ale schudla 12 kg (z 80 na 68kg) hneď sa mi cyklus upravil a mám ako hodinky 31 dní na deň presne 👍

áno. to je stará známa vec - treba schudnúť