icon

Myóm - riziko tehotenstva

zuzana1888
29. apr 2025

Ahojte

Chcela by som sa opýtať, na riziko tehotenstva, ak sú prítomné dva myomy, z ktorých jeden je subserozny vyrastá z pravej hrany maternice 4.16x 3.16x 4.23cm je spojený s pravou hranou maternice na stopke 1.77 CM a submukozne lokalizovaný myom 2.06 x 1.85 CM, ktorý deformuje tvar maternice do písmena T.

Ďakujem pekne

nevenka
29. apr 2025

To sa musis pytat lekara.
Sestra mala v stene maternice 10 cm myom, poprerastany cez stenu, operaciu jej neodporucali, lebo maternica by bola este v horsom stave potom. Odporucili skusot otehotniet aj napriek myomu. O prve dietatko prisla v 14tt., druhe donosila s tazkostami, bolestami, obcasnym krvacanim, 2x bola aj v nemocnoci a tretie vyzera, ze tiez donosi, uz je v 34tt., mala tiez nejake krvacania, babatko je ale kusok mensie, tak ju sleduju a picha si Fraxiparine. S Bozou pomocou, ako vravime.
Lekar by Ti mal dat aspon aku taku odpoved, podla jeho skusenosti.

zuzana1888
autor
29. apr 2025
@nevenka

To sa musis pytat lekara.
Sestra mala v stene maternice 10 cm myom, poprerastany cez stenu, operaciu jej neodporucali, lebo maternica by bola este v horsom stave potom. Odporucili skusot otehotniet aj napriek myomu. O prve dietatko prisla v 14tt., druhe donosila s tazkostami, bolestami, obcasnym krvacanim, 2x bola aj v nemocnoci a tretie vyzera, ze tiez donosi, uz je v 34tt., mala tiez nejake krvacania, babatko je ale kusok mensie, tak ju sleduju a picha si Fraxiparine. S Bozou pomocou, ako vravime.
Lekar by Ti mal dat aspon aku taku odpoved, podla jeho skusenosti.

@nevenka ďakujem za správu, áno lekár mi povedal že s veľkým šťastím by to malo byť ok, dosť ma to vystrašilo, ďakujem za správu

maryetta
29. apr 2025

Ja som mala. Len neviem ci cysta alebo myom.
3x4cm.

Brala som progesteron. Vsetko bolo ok.

vkatush
29. apr 2025

Ja som mala viac a väčšie myomy. Bála som sa, keďže moja mama mala menšie a menej a aj tak museli vyberať maternicu.

Ja našťastie obe tehotenstva na prvú šupu. Prvé tehotenstvo úspešne až do konca, pôrod na termín presne (aj keď boli komplikácie počas tehu, niekoľkokrát hroziaci potrat a takmer pôrod v 6m).
Teraz čakám druhé, som v 6m akurát a klop klop, viacmenej všetko v poriadku.

Držím palce ❤️

zuzana1888
autor
29. apr 2025
@vkatush

Ja som mala viac a väčšie myomy. Bála som sa, keďže moja mama mala menšie a menej a aj tak museli vyberať maternicu.

Ja našťastie obe tehotenstva na prvú šupu. Prvé tehotenstvo úspešne až do konca, pôrod na termín presne (aj keď boli komplikácie počas tehu, niekoľkokrát hroziaci potrat a takmer pôrod v 6m).
Teraz čakám druhé, som v 6m akurát a klop klop, viacmenej všetko v poriadku.

Držím palce ❤️

@vkatush dakujem za spravu , aj ja drzim palce

tali111
30. apr 2025

@zuzana1888 ja som mala 3 myomy do 2 cm. V tehotenstve mi nenarastli,dokonca na prehliadke po sestonedeli sa zmenšili a doktorka nasla uz iba 2. Našťastie nespôsobili žiadne problémy.