Skúsenosti s myómom pred a počas tehotenstva

12. nov 2019

Ahojte,
uz par rokov sa trapim s myomami. Mala som ist na operaciu, avsak otehotnela som. Myomy nerobili ziadne komplikacie, akurat sa zvacsili (jeden az na 9.5cm). Po porode sa opat zmensili. Ani jeden myom nie je v sliznici, jeden je blizko.
Chceme mat dalsie babatko. Zvazujem, ci ist na laparoskopiu a cakat alebo opat sa snazit aj s myomami. Ake su vase skusenosti? Tie, ktore ste po laparke, ako skoro sa vam podarilo otehotniet? Viem, ze kazde telo je ine, aj kazde tehotenstvo.
Dakujem

jameena
12. nov 2019

Ja mám za sebou 2 tehotenstvá s myomami. Pred prvým som o nich nevedela, až keď som šla ako tehotná ku gynekológovi, tak mi ich našiel. Boli dva, počas tehotenstva sa veľmi zväčšili (7 a 12 CM), spôsobili zápal, boleli, aj som bola kvôli nim hospitalizovaná, nebol ani možný kvôli ich uloženiu v pôrodných cestách prirodzený pôrod. Po pôrode sa zmenšili, lekár mi laparoskopiu vôbec nenavrhol a po troch rokoch odsúhlasil ďalšie tehotenstvo. Aj som sa bála, či zas nebude problém s otehotnením, lebo o prvé sme sa dlhšie snažili. Ale vôbec, otehotnela som na prvú ovulaciu a celé tehotenstvo bez problémov, ku koncu mi už jeden vôbec nevedeli nájsť a druhý mal len 2 CM. Dokonca som rodila prirodzene. Na kontrole po šestonedelí vraj zostal ozaj len jeden a má pod 2 CM, takže to nejdem nijak riešiť zatiaľ.

saskia_98
12. nov 2019

Ja mam len jedno tehotenstvo s myomami. Jeden 7 cm druhy 5 cm - v začiatkoch. Tehotenstvo - rizikove ale zvladla som to, sice som porodila predcasne, no v pohode, zlom nastal az po pôrode. Abnormalne sa mi zvacsili myomi a nedalo sa uz nic robit, prisla som o maternicu bohuzial. Ked sa ich snazili odstranit, nedalo sa, muselo ist vsetko von. Mna operovali na sukromnej klinike mimo sk a dr povedal, ze dobre ze som najprv otehotnela, lebo keby som najprv sla odstranit myomi, mohlo by sa nieco pokazit pri operacii a nemusela by som uz vobec otehotniet.

reni666
12. nov 2019

4mesiace po laparoskopii, ale lekár zakázal prvé 2 mesiace snažiť sa otehotnieť

amarilka26
12. nov 2019

Mne brali myom rezom na bruchu, cize som bola ako po cisaraku. Po pol roku sme sa mohli zacat snazit a hned to vyslo. Len rodit som musela cisarakom po takej operacii.

autor
13. nov 2019

Dakujem baby. Som rada, ze po operacii ste nemali problem otehotniet.. to mi zlahcuje rozhodnutie

autor
13. nov 2019

este ma napadlo - mali ste po laparke aj dreny?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre