icon

Na ktorý deň cyklu ste absolvovali hormonálny profil?

23. feb 2026

Ahojte, chcela by som sa spýtať na skúsenosti ohľadom hormonálneho profilu. Ako to prebiehalo u vás? Na aký deň cyklu ste ho absolvovali? Volala som dnes so sestričkou a tá mi povedala, že sa robí medzi 8.-12. dňom cyklu. Na internete som ale čítala, že sa robí skôr.
Nedarí sa nám zatiaľ len 5 mesiacov, ale chcela by som radšej konať skôr, než zbytočne čakať.
Čo sa týka spermiogramu, robí ho každá urologická ambulancia? Ďakujem za info.,🙂

lenka13332
23. feb 2026

@anonym_autor mne progesterón popozrela po ovulácií. Potom hormonálny profil na 4 deň cyklu.

krasneleto
23. feb 2026

@anonym_autor no hlupost ti povedala sestricka... orientacne pri 28 dnovom cykle, ak to ma mat vypovednu hodnotu
🔹 2.–4. deň cyklu (na začiatku menštruácie)
FSH

LH

Estradiol

Prolaktín

TSH (štítna žľaza)

AMH (môže sa odobrať kedykoľvek počas cyklu)

Toto je základný hormonálny profil – hodnotí sa funkcia vaječníkov a hormonálna rovnováha.

🔹 Okolo ovulácie (cca 12.–14. deň pri 28-dňovom cykle)

Niekedy sa kontroluje LH alebo estradiol, ak sa sleduje ovulácia.

🔹 21. deň cyklu (alebo 7 dní po ovulácii)

Vyšetruje sa hlavne:

Progesterón

ladygina
23. feb 2026

Hmm, toto ma podla mna kazda gynekologicka ambulancia inac. Je to proste individualne, treba si to zistit. 🙂

babushkaem
23. feb 2026
@ladygina

Hmm, toto ma podla mna kazda gynekologicka ambulancia inac. Je to proste individualne, treba si to zistit. 🙂

@ladygina nema to inac, ale mozu sa sledovat rozne veci, ako pisala @krasneleto

poterova
24. feb 2026

ahoj, mne na 5 den ms robili hormonalny profil

caray
24. feb 2026

ja chodím v BA k Millymu a myslím, že som bola nejak 5.-6.deň cyklu, ak sa nemýlim. celkový hormonálny profil som si dala spraviť.

any_soj
2. mar 2026

@anonym_autor robí sa vo viacerých fázach cyklu, podľa toho, čo sa zisťuje. Napríklad bežné a dôležité je po ovulácii, či sú hladiny progesterónu a spol dostatočné.