Na pravom vaječníku mi dozrievajú tri vajíčka
Dnes som bola u gynekologa a robil mi sono zo spodu , pozeral ze ci mi rastu vajecniky a na sone videl 3 ... mam sancu na dvohicky ? Pretoze nechapem tomu ... kedze na pravom vajecniku videl ze 3 vajicka dozrievaju ... lavy vajecnik zevraj mam nefunkcny tam nevidel nic ...
@janetinka27 nie neberiem ziadne tabletky iba kyselinu listovu a vitamin E to je vsetko ... gynekolog mi tak povedal ze lavy vajecnik mam nefunkcny ... uz dlksiu dobu ... ale na pravom vajecniku videl az tri ze dozrievaju ... neviem ze kolko by malo byy nikdy som sa stym este nestretla len teraz ... vzdy som si myslela ze iba jeden by mal byt na vajecniku ...
@janetinka27 takze az ked tri vajecniky mi dozrievaju mam nadej na dvojvajecne ? Ci iba jeden prasne? Poradte ako to funguje pretoze nechapem tomu .... mam kustik zvyseny prolaktin a mala som sa ze nemam ovulaciu zato som mu povedala ze nech mi urobi radsej sono ked sa dlho nedari ...
Ja som bežne mávala 2-3 vajíčka a je pravda,ze som potom mala velmi silnú ms..je to normálne,hlavne ak je v rodine výskyt dvojičiek,tak mi povedal gyndos..ale cakam jedno,aj keď som dúfala,ze budu dve,kedze som v case oplodnenia
mala dve vajicka 😉 priroda si to sama zariadi..tym sa nezaoberaj
@mix8316 ano, presne, tym sa nezaoberaj, to neovplyvnis 🙂 tych folikulov obycajne dozrieva viac, ale jeden byva vacsinou dominantny.
@janetinka27 takze to vzdy viac folukulov dozrieva ? Nie iba jeden ? Takze ak dobre chapem tak dozrieva viac ale vzdy iba jeden praskne ... ? Vzdy je to tak ze je ich je viac ?
Mne bude stacit jedno ak sa mi podari otehotnieť ... len gynekolog mi povedal ze ich je dokonca 3 folikulov ... ale nespytala som sa nato , ze ci vzdy je to tak ze ich viac dozrievaju ...
Prosim Vas ked na sone mi videl ze mi dozrievaju vajicka tak na 100 percent by som mala bat ovulaviu ?
Zdravé ženy majú aj viac vajíčok. A bud rada, že máš 3 folikuly (vajíčka) , je väčšia šanca, že otehotnieš, ale nemusí to znamenať, že to budú hneď dvojičky. A aké boli asi velke? K ovulácii dochádza keď sú tak 20 - 20,4 mm velke
@tina_8d nepovedal mi ze ale velke boli ... dufam , ze bude ovulacia 😏 o tyzden mam ist zase na kontrolu pozrie sonom a taktiez zoberie krv na prolaktin ... lenze uz nevie ale tabletky mi dat aby som otehotnela ... zase mi chcel dat duphaston ale rok som brala a neotehotnela som ... takze ani on uz nevie ake tabletky nasadit ... pred potratom som nevedela otehotniet 2,5 roka ale potratila som v 5 tt , a trz som 7 mesiacov po potrate a stale nic ... som uz zufala
Dnes je 10 den cyklu a uz bolo vidno folikuly ( vajicka ) len neviem kedy bude ovulacia kedze kazdy mesiac mi inak chodi ms minuly mesiac som mala 26 dnovy cyklus a teraz v decembri az 36 dnovy ... takze nemam sajnu kedy dojde ... ale urcite by mala prist aspon dufam ...
@mix8316 nemusí vôbec dôjsť k ovu. To je veľmi zložité všetko.
Prečo nejdeš jeden mesiac na folikulometriu kde ti plánuje styk podľa veľkosti folika?
Dozrieva vždy len jeden a daj si zmerať amh to je rezerva vajíčok. A meraj si teplotu dole hneď po zobudeni každý deň ráno. Je to dosť veda, ale budeš vedieť kedy bola ovu, hlien vieš odsledovať od ťahavého po číry? Ta fáza po ovu by mala byť vždy rovnaká podľa toho budeš vedieť kedy príde ms.
To duphaston je len vtedy ak by si mala nízky progesteron.
Robil ti niekedy hormonálny profil?
A ked mam lavy vajecnik nefunkcny tak to mam len tak nechat ? Ked som sa to pytala gynekologa radsej zmenil temu ... mojej svokre lavy vajecnik vybrali kedze ani jej nefungoval .... je tu niekto komu len jeden vajecnik funguje a druhy nie ? A co stym druhym ? A vzdy ma aj boli lavy vajecnik niekedy sa ani postavit nevladzem take krce mam .. ked asi boli neni nefunkcny 😒
@mix8316 to je určite na zmenu doktora možno ti odporučí laparokopiu tam by ti všetko zistili.
Mne je smutno z tých doktorov, lebo nie že nevedia ale sa im nechce. Klasicky krv zobrať keď tá je ok, urobiť aspoň 2 mesiace folikulometriu a keď nič laparku. Tvojmu doktorovi si ľahostajná
@sono2 už je velmi stary doktor a z kazdym takto zaobchadza .... ano dnes som bola pri dalsom doktorovi ze ci ma prevezme... takze dufam ze tento mi uz pomoze . Mozno neni iste ze nemam funkcny lavy vajecnik .. neviem nevyznam sa dotoho zeby na sone vedel napovedat ze je nefunkcny ?
@tina_8d pytala som sa ho , to mi povedal ze dlho uz neni funkcny ... a ked som sa pytala ze ako je to mozne tak radsej bol ticho ale uz mi to bolo jedno , kedze idem k inemu doktorovi ... a ano viacej ma boli lavy vajecnik .. vzdy mi vravi ze styk musim mat na 12,13,14 den cyklu ale to je iba pri 28 dnovom cykle a ja mam dlhy vzdy ... vzdy si zapisujem kedy bol styk a ked idem mu ukazem ze kazdy druhy alebo treti den bol styk vzdy povie ze tak ako je to mozne ze neotehotnem ze to neni mozne ... ze vsetko mam v poriadku ... brala som lieky medocriotine na znizenie prolaktinu a vcera mi to povedal ze hned po tyzdni som mala ist na odber krvy ale vtedy mi to nepovedal vobec ... mne zalezi na mojom zdravy co najskor by som chcela byt tehotna ale tento dr uz tri roky nic neviem spravit somnou ... a ano trebalo by mi na sone aspon dva mesiace pozerat foliky ..
@mix8316 Hmm.. Vít. E a kyselinu listovú som užívala ja+ teraz mi doktor poradil inofolic, že ten je naozaj na zlepšenie ovulácie.. Totiž brala som femibion, ale doktor to berie ako marketingový ťah, tak som ho aj prestala užívať.. a polovičke nasaď Macu prášok a Folandrol..
s tými vit. Čo si poslala nemám skúsenosť
@tina_8d inofolic ako dlho uzivat ? Ja som po potrate uzivala len 1 krabicku ... budem musiet ist ku gynekelogovi kedze ma boli lavy vajecnik ... dnes som 12 den cyklu a v pravom vajecniku citim ako keby steklenie ... ale vzdy mam citlivejsi lavy vajecnik , kedze to mi povedal ze lavy vajecnik mam nefunkcny ...
@mix8316 sestra mala tiez funkcny iba jeden vajecnik,druhy bol mensi a posunuty,doktor to nazval "vykopnuty"🙂 potom otehotnela,ale mala mimomaternicove a prisla o ten funkcny vajecnik.za 5 mesiacov otehotnela z toho vykopnuteho. babo ma mesiac🙂
@mix8316 a tebe sa vôbec nevytvárajú vajíčka v tom ľavom? Zvláštne, že doktor ti nevedel povedat dôvod?
Inofolic? Ťažko povedat, kamarátka mi spomínala, že aj pol roka, ale podľa mna je to individuálne.
Mne došlo k ovulácii, keď som mala 11-12 deň cyklu. Tak mi to určil doktor, podľa veľkosti folikulu.
@janetinka27 ja som vcera bola v 12 den cyklu ... a kustik som mala bolesti v pravom vajecniku take steklenie ... neviem cim to mohlo byt ... pretoze mam dlhe cykly ... 36 dnovy ... a minuly mesiac 26 dnovy ... takto da mi striedaju cykly raz kratsi potom dlksi
Vytok ten nikdy nemam taky ako by som mala mat , mne sa nikdy nenatahuje 🤔
Dobrí deň dneska mi zistili navajencniku mám malo vajíčok má le2snazimesa obabetko us 10 rov
Košiciach mi poradili že mám si kúpiť vitamíni kisilinu listovú ževraj pomáha na plodnost

@mix8316 beries aj tabletky? napr. clostilbegyt?
ak nie, tak podla mna je normalne, ze na jednom vajecniku nic nemas. ak ti dozrie viac vajicok, nadej na dvojvajecne dvojicky mas.