Napomáha orgazmus otehotneniu?
Milé žienky som jedna z tých , ktorí sa snažia o prvé dieťatko snažíme sa už 9ty mesiac a stále bez výsledku prichádzam tu teraz s trošku naivnou otázkou asi pred včerom mi kamoška povedala že dieťa nepríde na svet bez toho aby obaja mali zároveň orgazmus ... Čo si o tom myslíte ? Musí žena dosiahnuť orgazmus aby mohla byť mamou ? A vôbec musia ho dosiahnuť naraz v tu istú chvíľu ? Nieje to blbosť ?
clovek, aby sa tu aj bal nieco opytat....sliepky uz dzobu.
Ta tvoja kamoska ma deti? Lebo ak ano tak ja sa nestačím čudovať, ake tupelá budu vychovávať deti. A ked nie, dufam, ze ju nikto neoplodni. Niektorí jedinci by sa nemali rozmnožovať.
Po milovaní a muzovom vyvrcholení vyloz nohy hore aspoň na 10-15min.
@vendulka80 No..., teraz Vám tu "radikálky" s mozgom génia, naložia...😎
@natuska87 som pripravena🤣🤣🤣mna toto neskutocne vytaca. Niekto sa snazi o dieta dlhodobo a nie aby zašiel za odborníkom a dal sa vyšetriť ale budeme sa zamýšľať nad pribrzdenymi radami. Ved uz na počutie je to debilina a nie tak este o tom diskutovať.
@abcdefgahc to je najväčšia mega ever heard blbosť, čo som kedy počula 🤦♀️🤣🤣 raz som mala na skole prednášku s jedným odborníkom biologom, ktorý skúma fyziologocme procesy a zvlášť ho zaujíma plodnosť.
Žena nie je plodná 12 mesiacov v roku, ako sa takmer celá populácia nazdáva. To, že ma ovulaciu iba zvyšuje percentualnu možnosť otehotnenia. Vysvetľoval to na jednoduchom biologicko-ekolpgickom princípe - druhy, ktoré majú v prírode veľkú šancu na prežitie a dozitie sa reprodukcneho veku, vďaka tomu, že nie sú korisťou, ale predatorom, majú obmedzený počet vrhov mláďat za rok a mávajú jedno až dve mláďatá v jednom vrhu.
Človek nie je 8.div sveta, ako si mnohí myslia a funguje uuuuuplne rovnakým spôsobom - mame obmedzený počet mláďat - najčastejšie sa rodí jedno dieťa, dvojičky sú ešte celkom častý jav, ale mnohotorcata sú genetická a štatistická náhoda. Na základe svojho výskumu tento pán potvrdil, že bežná žena, bez hormonálnej liečby s priemernou kvalitou vajíčok v najvhodnejsom reprodukcnom veku má z 12 ovulacii 2-3 reálne šance na otehotnenie.
Mnohé ženy pozorujú, keď majú napríklad 2 alebo 3 deti, že deti sú narodené v podobnom termíne. Ako nám ukazoval výskum, je veľké statisticke percento žien, ktoré majú 2 deti a jedno je narodené v októbri a druhé v novembri (septembri). Takisto poukazoval aj na to, že ženy, ktoré majú 3 deti, ich majú dve v podobnom termíne a jedno inokedy. Toto len potvrdilo jeho hypotézu, že žena má (geneticky) predurcene, ktoré ovulacne cykly vedú naozaj k otehotneniu a u väčšiny žien sú 2 až 3 v roku. A každá ich ma inokedy, preto sa deti rodia v priebehu celého roka,nie ako pri inych druhoch žijúcich v prírode, ktoré majú ruju 2x ročne v približne rovnakom čase všetci.
Avšak, orgazmus ma tiež svoju úlohu - vďaka nemu sa lepšie prekrvi sliznica a zmierňuje sa kyslosť prostredia - vtip je v tom, že príroda to zariadila tak, aby nebolo také jednoduché otehotnieť - preto sa celé naše telo bráni tomu, aby otehotnelo. Posvovy sekrét je kyslý a zabíja spermie. Vajíčko si vyberá (nie je to o tom, že ktorá spermia dorazí prvá) vhodného adepta podľa genetickej informácie. Ak sa k nej spermia, ktorá nesie vhodnú genetickú informáciu nedostala, lebo umrela v procese, tak smola, nespoji sa s prvou, na ktorú narazí. Posvove prostredie je navyše príliš teple, čo je ďalší faktor, ktorý zabíja spermie. Orgazmus pomáha prežiť väčšiemu množstvu spermií - znižuje kyslosť a teplotu prostredia a orgazmicky sekrét je vysoko viskozny, vďaka čomu mozu spermie rýchlejšie plávať. Takže áno, orgazmus môže pomôcť, ale nie je podmienkou. Podmienkou je, aby sa spermia so správnou genetickou informáciou dostala k vajíčku v správnom čase - teda v jednom z tých 2-3 cyklov v roku kedy je šanca otehotnieť najvyššia
Toto co píšem sú samozrejme bežné prípady. Zena, ktorá podstupuje hormonálnu liečbu alebo je po vysadení HAK, ktorú užívala dlhý čas, nie je bežný prípad a celý organizmus sa správa úplne inak. Taktiež, po 25.roku života prudko klesá počet zdravých a geneticky plne funkčných vajíčok. V 30-tke je geneticky plne funkčne vybavené bez akéhokoľvek poškodenia už iba 1 vajíčko z 10 ovulacnych cyklov. Takže prirodzene otehotnenie je vždy kombinácia správnej chvíle, náhody, šťastia, rýchlosti tej správnej spermie a vajíčka s úplne neposkodenou informáciou.. Hej a psychickej pohody - čím viac na to myslíš, tým viac sa bude organizmus brániť.
My sme sa snažili skoro rok a pol. Nič sa nedialo. Potom sme sa na to vykaslali, na celé snaženie a po pol roku som otehotnela (a to upozorňujem, že sme mladí a zdraví, ja som nikdy nebrala HAK)
Takže veľa faktorov, ale spoločný orgazmus nie je jedným z nich. To, že sa to niekomu tak podarí, to je nevylucitelne, ale je to vďaka tomu, že sa splnili iné faktory, tie, ktoré o tom rozhodujú
To už kto niečomu takemu uverí mate 10r ?
@abcdefgahc podľa mna je to blbosť... Myslim ze zena ktoru znasilnili nemala orgazmus a moze sa stat ze bude tehotna, cize je to blbosť 🤔
@tosomja no vsak stat sa moze. Jeden nikdy nevie
@arcticcode ved je tu jedna, ktorá si to skúšala tak aplikovať, z brucha so striekačkou, alebo neviem akou metódou, vsak? @lucia851
@tosomja lucia851 je ta ista co baby26.
Tiez zaujimave citanie 🙂
@veronikaszabova viem, ale Lucia tu prispela, ze otehotnela bez orgazmu 😉
žena nepotrebuje dosiahnuť orgazmus na to aby otehotnela avšak orgazmus ma svoje opodstatnenie lebo môže dopomôcť spermiam sa ľahšie dostať k vajíčku

@miakurka možno 😊😁