Následky po pôrode

elen73
3. feb 2019

ahojte baby,
chcela by som sa opytat, ci sa tu najde zena spodobnym problemom, ako sa stal mne, lebo podla mojej gynekologicky je to bezne.pred rokom a pol sa mi narodila dcera porod bol rychly a viac menej bez bolesti. ked som porodila placentu bola zevraj taka rozmrvena moj muz bol pri porode a este sa pytal doktora ci vyslo vsetko doktor zahlasil "Hadam je vsetko vonku", ale neskontroloval to.Ked ma prepustali domov,uz museli vediet ze mi tam nieco nechali ale nepovedali mi to len mi kazali ist o 10 dni po prepusteni k svojej gynekologicke.az ta mi povedala co sa stalo a zacala mi davat injekcie aby to somna vyslo.to trvalo asi 6 dni ale nic sa nedialo,az som dostala 40tky horucky a bezala som na pohotovost kde mi museli znizit teplotu a potom kyretaz.kojila som 10 mesiacov tak som neriesila ze som nedostala menzes, ale potom som isla doktorke ktora mi kazala cakat.skoro rok a pol po porode a menzes nikde tak som sla znovu vtedy zbadala problem ze sliznica maternice mi nedorasta poslala ma na jednodnovu gynekologiu, kde mi doktor povedal, ze ma moc drasticky vycistili a zobrali mi zo sliznice,co sa zevraj robi,len starsym zenam,ktore uz neplanuju dieta.dal mi lieky ale tie nezabrali menzes nikde a povedal,ze uz je len mala sanca ze budem mat dieta,ktore by som este velmi rada mala.ked som sa gynekologicky pytala ci to mam dako riesit co mi spravili ty doktori povedala ze je to bezne,ze sa to stava.ale ja tomu neverim aby to bolo normalne ze mlada zena ktora mala vzdy pravidelny menzes a porodila jedno zdrave krasne dieta uz nemoze mat dalsie.ak je tu niekto komu sa taketo nieco stalo bola by som rada keby ste sa mi napisali.

lavender21
3. feb 2019

@elen73 je mi veľmi ľúto čo sa ti stalo, ja som podstúpila kyretáž tento týždeň, 4 týždne po pôrode, keď som začala intenzívne krvácať, tiež mi tam niečo muselo po pôrode ostať... Neviem teda ako to bude s menzesom u mňa, nakoľko kojím určite budem čakať pár mesiacov. Pokiaľ máš podozrenie, že niečo nespravili ako mali, daj to prešetriť úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Každý prípad je individuálny, preto je podľa mňa bezpredmetné ako to bolo u iných žien, najobjektívnejšie to budeš mať ak to dáš prešetriť. Ide však o to, že tvoju situáciu to bohužiaľ nevyrieši, maximálne sa môžeš s nimi súdiť a žiadať odškodnenie. Druhé bábätko ti to žiaľ ale asi neprinesie. Pevne verím, že hoc je šanca malá, tak sa ti to podarí a ty budeš dvojnásobná mamina 😉 držím silno palce 🙂

janulka257
3. feb 2019

@elen73 ahoj, mrzí ma veľmi, čo sa ti stalo... ak máš pocit, že pochybili, určite to rieš.
tvoj problém by mohol mať riešenie - AK som správne pochopila, zrejme máš aschermanov syndróm - ten sa vyvinie niekedy u žien po "silnej" kyretáži. Ak máš toto, tak riešenie je hysteroskopia - do maternice sa zavedie kamera a ak sú tam následkom kyretáže zrasty, tie sa rozrusia, zavedie sa hyalobarier gél a potom hormonálne teliesko, aby sliznica dorastla.

miriam439
3. feb 2019

@elen73 Samozrejme to rieš aj cez lekárov, ale popritom skús dlhodobo piť aj čaj z alchemilky.
Keď sa pije na podporu otehotnenia, tak sa pije prvé dva týždne cyklu, ale keďže ty teraz najprv potrebuješ poriešiť dorastanie sliznice a nástup ms, tak si myslím, že by si mala piť tento čaj dlhodobo, kým nepomôže. Ublížiť ti neublíži, ale je veľká šanca, že pomôže.

elen73
autor
3. feb 2019

@janulka257 ahoj dakujem ze si si to precitala a aj za radu. O tom syndrome som si uz citala a je mozne ze to mam. do materrnice sa mi uz kukal doktor 2 krat som bola na tom zakroku ale z nemocnice ma pustili skor ako mi doktor stihol nieco povedat a ked som mu volala tak mi toho vela nepovedal a cez tel. Sa to aj tazko riesi iba ze mam cakat mesiac ci dostanem menzes ale hovoril tak ze ho to mrzi ale nevie ci z toho nieco bude takze asi tak. Teraz mu budem volat zatial som menzes nedostala a uz presiel mesiac, tak uvidim ci uz mi budu podane poriadne informacie.

elen73
autor
3. feb 2019

@miriam439 ahoj aj tebe dakujem za nazor uz ho pijem cca 2 tyzdne tak pevne verim ze mi pomoze

janulka257
3. feb 2019

❤️ držím palce
@elen73

marion09
3. feb 2019

Žaluj ich

janalo
3. feb 2019

Ahoj, presla som si uplne tym istym ako ty, len s tym rozdielom ze mam 2 deti a dalsir neplanujem. Zoskrabali vela sliznice a ta nedorastla. Bola som aj u specialistu, ktory mi tvrdil ze existuje nejaky zakrok, ktory to vie napravit alebo ze sa to po case moze a nemusi dat same do poriadku. Ja som 3 roky po kyrete a teraz sa mi zda ze sa mi pomaly kazdym mesiacom menstruacia spusta. Je to len slabe spinenie ale možno sa to casom spusti. Ak mas zaujem, urcite sa spytaj svojho gynekologa, nech ti odporuci alebo oboznami so zakrokom. Drzim palce

elen73
autor
3. feb 2019

@janalo a tvoj gynekolog je odkial ze by som knemu sla alebo ak by si unho bola nemohla by si sa spytat aky zakrok mal na mysli, lebo moja gynekologicka o nom asi nevie. Dakujem

janalo
3. feb 2019

@elen73 bola som u mudr. Hrabcaka v poliklinike Ruzinov BA, poslal ma tam moj gynekolog aby sa na mna pozrel. Bola som tam jednorazovo a on mi hovoril o tom zakroku. Skus mu popripade zavolat co ti povie..

michaella94
3. feb 2019

Urcite to tak nenechaj...ja som bola na kyret 2x...prvy krat po potrate a druhy krat presne ako ty...po porode druheho syna zomna placentu doslova vytiahli co sa nesmie...vtedy sa stane ze ostane kusok v maternici a ten krvaca...po porode zomna vychadzali zrazeniny velke ako vajciaa krvacala som aj po sestonedeli...pri kyrete mi 2x prepichli maternicuprimarka to na sale musela zachranivat aby som im tam nevykrvacala...no mne povedali ze nasledly by nemali byt a deti este mat mozem a mali pravdu teraz cakam babo no ak by som po tom zakroku deti uz mat nemohla urcite to nenecham tam...podla mna to nie je bezne ako to oznacila tvoja gynekologicka ...nechaj to presetrit patricne urady...drzim palce

sjusiquatro
7. okt 2019

@elen73 ahoj aj ja som obisla ako ty 😒teraz som po prvej laparke a o 3m zase...aschermanov syndrom...dufam, ze na 2 krat to uz bude lepsie a vsetko odstrania...a ty ako ? Zadarilo sa ?

happy31
7. okt 2019

Žaluj ich

happy31
7. okt 2019

...snažím sa nebyt rasista ale akto by si bola tomka a zalovala ich za to...skoncili by boli vo vsetkych spravach
Ps nech aspon davaju potom viac pozor pri inych zenach
Stazyk sa na nemocnici alebo priamo dohlad nad zfravotnou starostlivostou reci ako to sa stava je bagetlizovanie problemu akozeto sa stava ze zabijeme hmmtosu lekari?
Hovori sa ked uz je nam luto ale to by znenelao pripustenie chyby..

ukulela
7. okt 2019

@happy31 Nechceš byť rasistkq ale trepeš.

happy31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
7. okt 2019

@happy31 ja si nevybijam zlosť, ani ťa neurážam. Ale ak máš na mysli nelegálne sterilizácie Rómok, tak to bolo niečo úplne iné ako tento prípad. Pri zakladateľke zjavne lekári pochybili. A čo sa týka správnej farby pleti, sociálne dávky sa nedávajú podľa farby pleti ale podľa príjmu rodiny a životných štandardov. Je x Rómov, ktorí pracujú, zarábajú, živia sa sami a nepoberajú od štátu ani korunu a je im ich farba pleti na dve veci. A je x bielych, ktorý dávky rovnako poberajú ako ľudia v osadách. Alebo tvoja švagriná chodí na poštu a berie tisíce zadarmo?

happy31
7. okt 2019

@ukulela 😢 naozaj. Ani jedno z toho som nenapisala.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre