icon

Nedarí sa nám. Je nás tu takých viac?

dzenar
15. jún 2014

S kazdej strany pocuvam len same radostne spravy ci uz o tehotenstve alebo uz o narodeni babatka a ja stale nic ja vas tu viacej takych?

uhlikova09
26. jan 2015

@zuzicek88 😀 zachvíľku

zuzicek88
26. jan 2015

@uhlikova09 jaj bodaj by,len nech sa to podari,ja uz sa neviem dockat

tribulka88
26. jan 2015

ahojte baby...tak my s manzelom sa pokusame uz pomaly 6 rokov...tohto roku mi moj lekar na moje naliehanie predpisal lieky na vysoky prolaktin,mrkla som do vysledkov a ked ma posielal s tym,ze este pockame,tak som sa ho opytala na ten prolaktin... a doporucil mi aj inofolic,ktory som zacala brat len dnes...viem o jednej babe,ktora do mesiaca otehotnela...topiaci sa aj slamky chyta...v marci mam ist na laparoskopiu a ak ani to nepomoze,tak umele oplodnenie. nikdy som si nemyslela,ze mat babo bude take tazke a to mam len 26 rokov. a manzel vysledky take,ze moze oplodnit aj cele mesto 🙂

spisanka
27. jan 2015

@tribulka88 ahoj,aj ja som mala vysoky prolaktin a je pravda,ze v momente ako sa mi znizil,hned som otehotnela,len u mna sa to neudrzalo..Prolaktin sa zvysuje hlavne pri strese,co ja som v tom case mala..Brala som aj inofolic potom,ale mne nepomohol ☹

tribulka88
27. jan 2015

@spisanka ahoj 🙂 ja som tiez mala stresove obdobie,pracu pri ktorej som spala max. 4 hodiny a tahala som 16-tky ☹ do toho hadky s manzelom... a teraz som si spravila volno-dlhsie,tak uvidim ako na tom budem s vysledkami...je pravda,ze uz nicomu neverim,ziadnym liekom (skusala som vela veci) a vlastne sa uz spolieham na to umele oplodnenie ☹ je strasne vela tem o inofolicu-niektorym dopomohol,aspon si to myslia,tak som to chcela tiez vyskusat,ze co to je za zazrak 🙂 mrzi ma,ze ti to nevyslo ☹ ale hlavu hore 🙂 az sa nam to podari 🙂

tribulka88
28. jan 2015

@spisanka a ak sa este mozem opytat,po akom case sa ti znizil prolaktin?

spisanka
28. jan 2015

uz si ani mepamatam,ale myslim ze to bolo v priebehu max.2-3 mesiacov,a mozno aj skor a kamoska tak otehotnela hned za mesiac/..snazim sa kliknut na kolonku odpovedz,ale akosi to nefunguje../

tribulka88
28. jan 2015

kiezby sa mi to podarilo... ☹ ak sa este smiem opytat,ako dlho sa snazite vy?

spisanka
28. jan 2015

@tribulka88 my sa snazime od jula 2011..takze dost dlho a uz by som to ani nejak nenazvala snazenie a aj na MK chodim viac menej z dlhej chvyle..samozrejme babu by som sa velmi potesila,len uz sa az tak nesnazim..boli sme aj v Martine v car a tam i povedali,ze mam vajecniky uz viacmenej neschopne vyprodukovat poriadne vajicko a umele oplodnenie odmietame..a vy sa ako dlho snazite?

zuzicek88
28. jan 2015

@uhlikova09 Ahoj Helka,tak ja mam nove spravy,konecne mi dnes volali s GF ze mam schvalenu ziadost v pondelok ideme do NR na konzultaciu,no normalne ze v poslednej chvili hihi

tribulka88
28. jan 2015

@spisanka no my sa snazime 6 rokov...prve 2 roky,sme to nechavali na nahodu,ale posledne roky sme sa snazili skoro "nonstop"..uvidim,co mi povedia este na tej laparoskopii,ako su na tom moje vajka

spisanka
28. jan 2015

@tribulka88 hmmm 6 rokov to je fakt dost dlho a je super,ze ta to este drzi,aj ja som bola na laparke pred asi rokom a pol a mala som vsetko v poriadku,az v centre som bola na nejake krvne testy na AMH a FSH a to prve som mala strasne nizke a to druhe v poriadku tak mi povedali,ze prirodzenou cestou to u mna nopojde..nadzgavala som sa kadejakymi vitaminmi a aj tak nic nepomohlo..kedy ides na tu laparku?

tribulka88
28. jan 2015

@spisanka druhy pokus pisania,vyhodilo ma zo stranky 🙂 drzi ma to 🙂 nikdy sa nezmierim s tym,ze nebudem mat babo,ze nebudem mamou ..zo zaciatku usilovneho snazenia a pocitania plodnych dni,som sa strasne sledovala,pri tom najmensom meskani testovanie a neustale sklamania,vela otazok venovane Bohu,ze preco prave ja,preplakane hodiny do vankusa...a dnes...iba verim,ze to raz pride...na laparku idem 9.3. tak som zvedava,ci nieco najdu..

janderka
28. jan 2015

@spisanka nevies nahodou, ci pri zvysenom prolaktine dochadza normalne k ovulacii alebo su vtedy cykly bez ovulacie??? Ked mavam ovulaciu pravidelne, tak by som nemala mat zvyseny prolaktin? Snazim sa len vypatrat v com moze byt moj problem. Vdaka

spisanka
28. jan 2015

@janderka co ja som zistovala tak vysoky prolaktin blokuje ovulaciu,ale nieje to pravidlom,je to vraj hormon ktory sa tvori pocas kojenia a vraj preto sa vravieva,ze zena ktora koji by nemala otehotniet,co sa v podstate x krat nepotvrdilo..tak si vyber..Iste je, ze ja som otehotnela v momente ked sa mi znizil.

spisanka
28. jan 2015

@tribulka88 tiez by som chcela mat taku vydrz ako ty..ja som prechadzala tiez takymi etapami kedy som sa strasne sledovala cez ovulacne testy,meranie bazalnej teploty,zistovanie hlienu,zisz´tovanie tvaru krcka maternice..atd

1martincanka1
28. jan 2015

Baby, velmi vam vsetkym drzim palce a zelam nech sa kazda minimalne jedneho babatka dockate, tfuj tfuj pre stastie 🙂 🙂 🙂

uhlikova09
1. feb 2015

@1
@zuzicek88 jeeej super 🙂 sa teším,ja zatiaľ čakám mrchu,že sa v ten moj prvý deň objednám na prefuky :-/ ešte cca týždeň

zuzicek88
1. feb 2015

@uhlikova09 tak bodaj by tam tvoja ms neprisla,tfuj,tfuj

betuska1
2. feb 2015

ano je.. ani my zatial nic ☹

zuzicek88
3. feb 2015

@uhlikova09 Ahoj Helka,co mas noveho? my uz pojdeme na to umele,hned druhy den ms,co je niekedy zaciatkom buduceho tyzdna zacinam pichat,drz palceky

uhlikova09
4. feb 2015

@zuzicek88 Ahoj Zuzi,nič nemám nové,stále som čakateľka :-/ Držím vám palce,uvidiš sa to podarí na prvý šup 🙂 ,aj platíte niečo?Ja sa tak strašne bojím toho prefuku ach....a ty pracuješ,či si doma?

zuzicek88
4. feb 2015

@uhlikova09 Ahoj,ja som nezamestnana,mala som dost vaznu operaciu nohy ,rok som marodovala potom som sa vydala a prestahovala od vtedy si neviem najst pracu,ale vlani som chodila jednej doktorke opatrovat trojrocneho chlapceka a v dec. na brigadu v opchode a teraz uz asi pracu nenajdem,tak ci tak.Inak plati sa dost v ambulancii sme nechali 10 e za konzultaciu,100 za ultrazvuk a 270 e v lekarni za injekcie.Dost velke palky a kto vie,co vsetko sa este bude platit,radsej ani nechcem vediet. A prefukov sa naozaj nemusis bat,aj ja som sa tak bala a nic to nebolo,pisala som ti,ze sme potom este boli v IKEI na nakup aj v meste,ved som si zasluzila nieco kupit si za statocnost 😉 😉 naozaj ved chceme rodit,ked to vydrzime,toto je naozaj nic proti tomu,budem na teba velmi silno mysliet.ja sa teraz bojim injekcii pichat 3 naraz,to uz je teda ozaj vela,ale vydrzime pre uzlicek vsetko

uhlikova09
4. feb 2015

@zuzicek88 a tebe Zuzi pichali aj Pregnyl?Lebo mne sa normalne po každom vpichu teraz urobila vyrážka tak ja neviem,či zas nejaká alergia či čo ti a z tých hormonov už neskutočne priberám do šľaka.Veru už prácu ani nehľadaj o chvíľu pojdeš na materskú 🙂 A tie ceny sú fakt pálky riadne... 😖 ja ti potom isti napíšem kedy tam pojdem a aj ako som ti zvládla 😕

zuzicek88
4. feb 2015

@uhlikova09 a kvoli comu ti pichaju Pregnyl? neviem ked som bola na IUI nieco mi pichli,den pred tym,asi to mohol bit ten pregnyl,ale nic mi nebolo. teraz mame jeden doma v chladnicke,ale to mi bude musiet niekto pichnut vecer okolo 9-10 hodiny vecer,pred vkladom

uhlikova09
4. feb 2015

@zuzicek88 Pregnyl mi pichajú koli tomu aby sa mi uvolnilo vajíčko.Presne v tom čase keď máme 36hodín pred plánovaným stykom.Čiže aby som otehotnela tebe to nedávali?Lebo pekne ovulujem takže nič iné mi ani dávať zatiaľ netreba.Ani pred inseminaciou ti nedali Pregnyl?Lebo to bežne dávajú

uhlikova09
4. feb 2015

@zuzicek88 aha veď píšeš,že ti dali 🙂 ja som proste na Pregnyle každý mesiac čo ti poviem 🙂

zuzicek88
4. feb 2015

@uhlikova09 no tak to mi veru nedavali nikdy iba pri tom IUI no divne

uhlikova09
5. feb 2015

@zuzicek88 hm ktovie prečo,niektoré baby po Pregnyle otehotneli hneď.Aj my sme mysleli,že to pôjde hneď ale u nás je nejaký iný problém,len zatiaľ nevieme aký...možno tá prichodnosť aj keď nemala by som mať prečo nepriechodné,nemala som žiadny zápal nikdy...

zuzicek88
5. feb 2015

@uhlikova09 neboj das si spravit prefuky a uvidis,jeden nikdy nevie bola si u endokrinologa? mne zistili znizenu funkcnost st zlazy,ja si myslim,ze preto mam problem otehu.uvidime nevzdame tooo neboj,budeme si pomahat,potporovat jedna druhu,budeme si posielat pozitivnu energiu,podari sa to aj nam,aj vam,uvidis a ked ti bude tazko,napis mi aj spravu kedykolvek,ja som vzdy bola silna pre druhich 😉 ,budem ta tahat aj za usi ked bude treba 😀