Neplodnosť
Ahojte baby. Chcem sa len tak trosku vyrozpravat lebo naozaj nemam komu:(
Mame jedno dieta po niekolkych cykloch umeleho oplodnenia, vela neuspesych vkladov pred tym ako sa zadarilo. Krasne a zdrave. Potom sme skusili este niekolko dlasich vkladov zo zvysnych embryii, ktore nam ostali z posledneho pokusu ale uz nic nevyslo:( nedokazem sa s tym stale vyrovnat, ze uz proste nebudeme mat to druhe, ze nasa rodina nebude kompletna sposobom ako som si vysnivala.
Uz je to vlastne 2 roky a stale ma to pochyti, uplna zufalost potom zlost nakoniec si poplacem dobre a zase som nachvilu ok.
Samozrejme teraz je take obdobie, ze vsetci cakaju druhe dieta …tak ma to zase prepadlo. Neviem ako si pomoct ako sa s tym vyrovnat a nebyt uz preto smutna. Premyslala som uz aj nad terapiou ale neviem ci by to pomohlo. Nedokazem o tom ani s nikym hovorit lebo sa hned rozplacem. Uz sa aj nenavidim zato, ze som taka labilna…
Neviem ci ma to prejde az po prechode, ze uz prestanem dufat konecne alebo to neprejde nikdy a navzdy to vo mne ostane take nenaplnene…netusim.
Nie je tu nejaka zena, ktora toto zazila? Nemate nejake rady?
@misana84 ano toto som presne cakala takuto odpoved, zial povedat nieco taketo moc nepomaha🙂 viete ked sa clovek natrapi s tym jednym a presiel tym cim presiel toto nie je to co by pomohlo. Viete to je ako by vam umrel rodic a niekto Vam povie, neplac ved mas este jedneho:(
Samozrejeme, ze som vdacna za to jedno ale to nic nemeni na fakte, ze ta bolest za tym druhym, ktore mohlo byt a nie je zmizne…. Potrebovala by som pocut skor nazor ludi, ktori to zazili…
Ja poznám prípady, kedy po dieťati z IVF sa druhé podarilo spontánne, ani nevedia ako.... Taktiež prípady, kedy po veeela neúspešných cykloch IVF cca za 10rokov nakoniec úplne spontánne sa páru narodilo bábätko.
Nehadz flintu do žita... Kým nie si v prechode a mas maternicu, stále je možnosť mat druhé dieťa...
@bolarazjedna na toto sa dost upinam ale je to uplne scifi lebo v mojom veku je asi tak 1% sanca na nieco taketo a este so zlymi spermiami. Prave toto ma zoziera kazdy mesiac dufam, ze sa stane zazrak aj ked viem, ze sa nestane a potom som z toho na nervy…naozaj by som najradsej uz bola po prechode.
Prepáčte ale takým postojom a zúfalstvom si nicite čo máte… neze aby ste sa venovali existujúcemu dieťaťu a bola šťastná a dala mu všetko tak sa trápite a uzierate kvôli neexistujúcemu dieťaťu. Myslite, že to rodina nepociťuje?Skuste navštíviť psychológa
A ak chcete druhé bábätko, ďalšie IVF už nepripadá do úvahy?
@misana84 neviem ci existuje zena, ktora nemohla mat dieta a potom ked ho ma si ho nevazi. Existujucemu dietatu sa venujem, davam mu vsetko je to nasa radost a napriek tomu ten smutok tam je…
Neviem ako to riesit nemam sa komu ani zdoverit tazko to pochopia kamaratky, ktore otehotneju hned ako si zmyslia.
Velmi som preto smutna, snazim sa velmi ale z casu nacas je toho uz moc.
@bolarazjedna uz nie. Mam 40 rokov aj s ivf je tam mala sanca a financne by to bolo moc narocne.
Adoptujte si druhe.
Podla mna by ti pomohlo precitit, ze aj to IVF bolo mega stastie, ze sa vam podarilo a mate zdrave dieta. Fakt to velmi vela parom nevyjde ani na x-ty pokus. Toto si uvedom, ze aku loteriu ste vlastne vyhrali a zameraj sa na vdacnost za to, co ti bolo dopriate.
Tvoje pocity su inak normalne pri tak velkej tuzbe, ale uvedom si, ze ten sen po vacsej rodine bol vtedy, ked si si myslela, ze otehotniet mozete aj bez IVF.
Mat dve deti je narocne, ovela narocnejsie ako jedno, aj toto je fakt pre teba na zamyslenie, ze s jednym dietatom mate ovela jednoduchsi zivot. (Moj nazor)
Vzdy sa mozes porozpravat so psychologom, ale je mozne, ze zmierenie pride prirodzene s narastajucim vekom.🍀
@hariet dakujem 🩷asi si to ulozim a budem stale citat. Ono je to tak, ze sa dostanem viac menej do pohody vzdy a potom mi tu krehku rovnovahu nieco nabura. A potom sa mi chce len plakat…
@vanilkovazmrzka to zial nie je moznost. To je cakanie na roky…
A cakanie na nahodne tehotenstvo je prijatelnejsie? V pripade adopcie mas urcite vacsiu pravdeodobnost, ze na konci cakania bude radost.
A inak ta terapia ti isto neuskodi, takze to skus.
A mate nejake zvieratko? Ved to je tiez clen rodiny ☺️
@vanilkovazmrzka mame 2 psov a macku🙂)) s tou adopciou je to moznost urcite ale pre nas uz nie. Na dietatko uz aj romske sa v nasom okrese caka velmi dlho. To by som naozaj bola uz stara a plus su tam aj urcite rizika…na ktore neviem ci si trufam.
Nad tou terapiou seriozne premyslam len neviem ci to dokazem zo seba dostat ale nieco s tym budem musiet robit lebo citim, ze ten smutok uz zacina ovplyvnovat aj moje fyzicke zdravie.
Nedokazem sa uz ani tak bavit a tesit s priatelmi ako predtym.
Chapem. Tak vidis, predsa mate velku rodinu ;)
A neboj sa tej terapie. Bude to tazke, ale ved tazke je to aj ked to dusis v sebe. Casom bude lepsie, a potom ti mozno casom chybajuce druhe dieta nahradi nejake vnuca, tak setri sily! :D
Moja kamaratka riesi uz dlhodobo myom a silne krvacanie, do Vianoc bude pravdepodobne bez maternice...
Neupinaj sa na to co mohlo byt, ale na to co mas
Ano, smutok prichadza vo vlnach. Potrebujes si stratu svojho sna poriadne odsmutit, tak si to dovol a ked to na teba pride, kludne ostan lezat v posteli a vyplac sa, dostan to zo seba von.
Zaroven dakuj za vas zazrak, vdacnost je klucnom k pokoju. Drz sa.
Jooj, rozumiem, mam jedno už skoro dospele dieta, kt. Som mala mlada a zdrava. A teraz uz s mojim manzelom ( nie s otcom prveho) by som chcela druhe a uz len cez IFV. A nedari sa ... Obdivujem že si dala viac ako jeden proces IFv . Ak sa minu embrya a nepodari sa do druheho nejdem. Ledva som dala to prve.Mam z toho depky ,..atď. a trochu sa zmierujem.Ale viem, ze aj surodenca treba.Vy ako rodičia zomriete a to dieta chce mat partaka v zivote, je to lepsie. Ak mate ako taku možnost aj prirodzene tak skušajte ale aj s lekarmi.Mne celkom pomaha stranka na FB plodnost neplodnost.
Ja Ti rozumiem. Tiez velmi tuzim po druhom dietati. Prve mam sice prirodzene, ale tiez som neotehotnela easy a musela som si na synceka pockat. U nas je hlavny dvovod preco mame jedinacika, ze manzel nikdy velku rodinu nechcel a komplikacie pri porode ho utvrdili, ze druhy krat si to uz nechce zopakovat. Ja mam skoro 40, on uz po 40-tke a vidno na nom, ze uz chce svoje pohodlie a klud, cize nie je sanca, ze by si to rozmyslel. Navyse aj prve bol problem pred rokmi...
Racionalne mam velmi vela dvovodov preco viac deti v masej situacii nie je super napad. Napriek tomu ma ta tuzba neopusta. Mam obdobia, ked si myslim, ze som so situaciou vysporiadana, tesim sa zo syna a venujem sa mu, ale stale pridu chvilky ked ma ta tuzba prepadne. Hlavne, ked niekto v mojom okoli oznami, ze cakame druhe/tretie... vtedy je to take najsilnejsie. Prepadne ma ten smutok, ze ja si to uz nezazijem.
Mam vsak vo svojom okoli zeny, ktorym nebolo dopriate byt matkami, napriek tomu, ze po tom tuzili. A vtedy si tak najviac uvedomujem a pocitujem vdacnost, ze mne dieta dopriate bolo.
Nedam Ti radu, ako sa s tuzbou vysporiadat, pretoze to sama celkom neviem. Pocitujem urcite nenaplnenie ale nezufam si. Snazim sa maximalne uzivat cas so synom (samozrejme su dni, kedy by som ho darovala prvemu okoloiducemu...), tesit sa z malickosti, najst si cas na konicky, zamestnat hlavu a pod. Niekedy uspesnejsie, niekedy menej.
@zuwa78 prestala som verit v boha po druhom potrate nejak v celom tom procese neprisla utecha z tejto strany:(
@titla dakujem. Som rada, ze nie som sama. Ved viem, ze nie som ale pocut to takto vzdy ukludni.
Najhorsie je to ked prichadzaju tieto spravy z rodiny. Jasne, ze sa tesim ale je tam vzdy taka bolest aj, ze preco oni ano a my nie. Pritom je mi jasne, ze vacsinou kazdy proste otehotnie ked chce ale boli to.
ahoj, z tvojich odpovedi citit bolest a beznadej. doslova beznadej, pretoze ziadna rada ti nie je dobra. nemyslim to v zlom, ale myslim, ze je to znamenim, ze si prepadla zufalstvu. ak ti tuzba po druhom dietati prekaza byt stastnou, zit normalne, vyhladala by som pomoc. bud psychologa, alebo stretnutie neplodnych parov. aj ked vy uz jedno dieta mate, mozno pochopis, ze niekedy sme my sami sebe brvnom pod nohami.
z ktoreho ste kraja? na romske dieta sa caka uz aj tri roky, ale viac nie. v niektorych krajoch sa caka na romske dieta par mesiacov. my cakame uz skoro dva roky, o par dni mam 40 rokov, manzel bude mat 42. pri adopcii sa dietata dockate urcite - ale zas adopcia je riesenie iba pre pary, ktore citia povolanie poskytnut rodinu cudziemu dietatu. nie je to riesenie pre vsetkych, ktori este chcu dieta.
tvoje slova su naozaj plne tvojej bolesti, ale poviem ti, ze vyvolavaju bolest aj u tych, ktori si neplodnostou tiez prechadzaju. a to tym, ako vsetko odmietas. sucitim s tebou, ale tvoj postoj je uz za hranicou - aj ked kazdy z nas ma pravo na vlastne pocity, podla mna tvoje pocity ta prevalcovali.
Keď nemáte vysoké kritériá napríklad na etnikum alebo vek je to veľmi rýchlo, 🙂
MY sme si podali ziadost.,deti nemáme žiadne.
Zbytocne stracate cas nad myslienkami keby keby , pozrite mate uz vek, manzel blbe spermie, vela pokusov za vami, aspon jedna dieta
Radsej sa venujte manzelovi a dietatu naplno a nie riesit veci, ktore neexistuju
Kompletna rodina nie je manzel manzelka a zakonite dve deti
Ako zena co presla procesom ivf by ste naozaj malabyt vdacna za to co mate
Zamerat pozornost na ine veci v zivote. Mam jedno zdrave dieta, super! Chcem druhe no bohuzial to uz nejde. Tak si najdem aspon pracu, ktora ma naplna. Budem cestovat s tym jednym dietatom, ukazem mu svet, budem ho poporovat v jeho zaujmoch a zaroven si aj ja najdem nejake hobby, ktore ma bude bavit. Proste upriamit pozornost tam kde sa da nieco robit a nie tam kde uz nic nespravis. A ked to na teba pride tak si kludne poplac a dostan to zo seba. Aj take dni su 🤷🏼♀️

Akože buďte vďačná, že máte to jedno lebo si uvedomíte, že ani to nemuselo byt…