Neplodnosť
Ahojte baby. Chcem sa len tak trosku vyrozpravat lebo naozaj nemam komu:(
Mame jedno dieta po niekolkych cykloch umeleho oplodnenia, vela neuspesych vkladov pred tym ako sa zadarilo. Krasne a zdrave. Potom sme skusili este niekolko dlasich vkladov zo zvysnych embryii, ktore nam ostali z posledneho pokusu ale uz nic nevyslo:( nedokazem sa s tym stale vyrovnat, ze uz proste nebudeme mat to druhe, ze nasa rodina nebude kompletna sposobom ako som si vysnivala.
Uz je to vlastne 2 roky a stale ma to pochyti, uplna zufalost potom zlost nakoniec si poplacem dobre a zase som nachvilu ok.
Samozrejme teraz je take obdobie, ze vsetci cakaju druhe dieta …tak ma to zase prepadlo. Neviem ako si pomoct ako sa s tym vyrovnat a nebyt uz preto smutna. Premyslala som uz aj nad terapiou ale neviem ci by to pomohlo. Nedokazem o tom ani s nikym hovorit lebo sa hned rozplacem. Uz sa aj nenavidim zato, ze som taka labilna…
Neviem ci ma to prejde az po prechode, ze uz prestanem dufat konecne alebo to neprejde nikdy a navzdy to vo mne ostane take nenaplnene…netusim.
Nie je tu nejaka zena, ktora toto zazila? Nemate nejake rady?
Ja som prve mala ani neviem ako na prvy sup ked som mala 35... Druhe sa dlhooooo nedarilo, jeden dr mi na prestiznej hyn klinike v ba povedal ze som vlastne v prechode a teda nic nebude.... To som mala 40...
Nasla som si druhu dr ta ma poslala na ivf ktore nevyslo ani jeden jediny vklad....
Rozmyslali sme ze ci pojdeme na dalsi cyklus alebo to nechame tak... Rozhodli sme sa to nechat tak s tym ze bude co bude... Dtuhe diwta som rodila ked som mala takmer 43 otehotnela som spontanne a narodilo sa mi zdrave dieta presne v den terminu...
Takze viem ake je to tazke sama som si tym presla ale ako sa tu uz pislao kym mas maternicu a ovulaciu tak nic nie je stratene 🤷♀️🙏
@mary888999 parťakmi v živote môžu byť aj kamaráti a častokrát je s kamarátmi krajší vzťah než so súrodencami
Ja ti rozumiem. Ono clovek si logicky povie, ze vsak ma jedno a aj tak je dobre a mozes byt rada, ze mas to jedno.... To je pravda, ale ked to raz citis inak, tak to nieje len take jednoduche. Pocity a túžbu, u zeny specialne tuzbu po dietati len tak neukecas. Staci malo a hned sa zas vsetko vyplavi.
Odporucam naozaj psychologa, alebo psychoterapeuta...
Ale na druhu stranu ti mozem povedat, ze dve deti je naozaj zaberak, najma, ak uz mas vyssi vek.
Drzim ti palce, aby si bola spokojna so svojim zivotom.
Terapia RUŠ
Precitala som si vsetky komentare, ktore pribudli a vazim si kazde jedno slovo. Dakujem aj za kontakt na pomoc, urcite nieco budem riesit.potrebujem to uz nejakym sposobom uzatvorit lebo naozaj sa nechcem pozriet spat a vidiet len premarnene neutesene roky. Z pohladu zien, ktore nemaju ani to jedno dieta sme v podstate vyhrali v loterii… ale dakujem aj za podloru zien, ktore chapu tu tuzbu. Ja mam vzdy zle obdobie ked niekto z rodiny alebo okolia oznami tehotenstvo… tesim sa a nikdy by som
Im nepriala to cim sme si presli my ale aj tak je tam kdesi vzadu v hlave otazka preco oni ano a my nie🤷♀️potom sa uz sustredim na svoje veci ale boli to…
Viem, čo prežívas, o dieťa sme sa snažili viac ako 5 rokov, kým sa zadarilo. Malý s narodil predčasne, tašky pôrod, no našťastie vyzerá, že máme zdravého šikovného chlapca. Keď mal pol roka, podarili sa nám dvojičky, no tie sa narodili príliš predcasne, takže miesto starostlivosti o ne im chodíme zapaľovať sviečky na hroby.
Po tomto síce túžime po ďalšom maličkom bábätku, zároveň máme veľký strach. No tá túžba je niekedy nad moje sily, hlavne zmiešaná so strachom, čo ak by sa to naozaj podarilo.
Každý človek má trápenie či starosti, len musí nájsť cestu, ako žiť ďalej a fungovať normálne, aspoň koľko sa dá.
Moja sesternica mala vraj 0 sancu otehotniet tak sli na umele ( podarilo sa ) chcela ist po materskej pracovat ale zrazu sa jej zdalo ze ma nejake problemy tak zasla za gynekologom a ten jej povedal ze je tehotna. Skoro tam odpadla.
Problem je psychika. Nemysli,neries! Bud vdacna za jedno co mate! A potom ked sa s tym vyrovnas a budes ty v pohode pride mozno aj pre teba take prekvapko.
@wmonka takto to prave nechcem brat. A mam uz po 40tke takze taketo veci sa deju ale je to mizive percento a velmi zalezi na dovode neplodnosti. U nas je to muzsky faktor takze uz nechcem dufat. Nechcem skratka.:(
Ach....buď vďačná, že máš aspoň to jedno. My dlho nič....aj ivf sme skúšali, potom sa zadarilo, potom prestalo srdiečko biť, potom ďalšie ivf a nič.... potom už naplánované darcovstvo....a.... potom zistíš, že z toľkých hormónov dostaneš karcinóm prsníka a na ďalších 5 rokov hormonálnu liečbu, kedy si môžeš ísť pískať, lebo ti to utlmí vaječníky totálne....bez ohľadu na to, že aj tak už vyhasínali....44rokov na krku....takže totálny koniec pre mňa....a jedine dieťa, ktoré mam doma je adoptovane....tak prosím ťa....vzchop sa a ďakuj Bohu!
@rootham to mi je velmi,velmi luto cim si si presla:(
Autorka ja ta naopak úplne chápem co prežívaš.
Niektoré ženy veľmi intenzívne prežívajú túžbu po materstve a tehotenstve a tým pádom veľmi ťažko nesú neplodnost.
Ty si prežívala dlhu neplodnost už pri prvom dieťatku a teraz ju musíš prežívať znovu a znovu,podľa mňa je to velky kríž celý život nemoct normálne prirodzene otehotnieť keď po tom žena veľmi túži. Ja nemôžem mať babetko ale viem ze keby sa zazrakom podarilo určite by som túžila po ďalšom a keby som zase prežívala neplodnost veľmi by som sa trápila. Samozrejme rady ako zájsť za psychlogickou su veľmi dobre, my aktuálne s manželom riešime adopciu,ale stále v srdiečku túžime aby sme.mohli prežiť tak krásny čas tehotenstva a narodenia bábätka. Myslím že sa budem vždy trápiť že nemozeme.prezit taky zazrak .❤️
@melany444 áno, je to známe, ale ako píšeš....túžba je silnejšia. A keby aspoň jedno embryo bol, ale k tomu ani nedošlo.....vysoké konské dávky.....a výsledok žiadny....pár folikov, ale narástli ako mali....No....co už.... tiež sa trápim....hlavne, keď sesternica oznámila slavnostne na fb ako krásne sa zaguľatieva.....

Nečítala som všetky komentáre, ale naozaj ma mrzí, čo vám tu niektoré ženy píšu 😔 síce nemám takúto skúsenosť, ale verím, že to musí byť naozaj ťažké a posielam silu a objatie ❤️ ja som po prvej dcére potratila bábätko, doteraz som sa s tým nevyrovnala, dlho som si hovorila, že mi radšej stačí len ona, ako keby som to mala zažiť znova. A to som predtým chcela veľkú rodinu. Takže každá to máme a každá tie svoje životné príbehy prežívame inak. A tiež poznám takých, čo po ivf neplánovane otehotneli prirodzene, keď už to ani neriešili. Ale poznám aj takých, čo sa snažili roku rokúce rôznymi spôsobmi a nebolo im dopriate ani to jedno 😔 asi som nepomohla, ale len som chcela, že súcitím ❤️