icon

Neplodnosť a potraty

duchonova9
4. júl 2016

Baby, ak sa Vám nedarí otehotnieť, alebo postrácate dajte si vysetrit ureoplazmu.

Strana
z2
mojkamojka
5. júl 2016

na toto ti nestacil vlastny blog?

duchonova9
autor
5. júl 2016

Predstav si, že nie. Ak s tým mas problém, tak to nečítaj..nie je to banalita a veľa žien ani netuší, že u gynekológa sa robí aj na toto ster. A je to vážna choroba, ktorá spôsobuje neplodnost, alebo potraty.

mojkamojka
5. júl 2016

@duchonova9 je tu o tom milion tem

duchonova9
autor
5. júl 2016

Keď som sa ja o to zaujimala nic som nenašla...a kazdy nema cas sa hrabať v sto rocnych temach, alebo sledovat kto co prida, aby ho hned zvozil..to hovori o tebe vsetko. Nekomentuj ma laskavo.

leellee
5. júl 2016

@mojkamojka Myslím, že je dôležité podeliť sa o takúto vec. Prajem Ti, aby si túto informáciu nikdy nepotrebovala, ale som si istá, že sa nájde niekto, koho možno ochráni od ďalšej bolesti.

duchonova9
autor
5. júl 2016

Ak by mi niekto povedal, že aj niečo takéto existuje a je to vážny problém ušetrila by som si 5 rokov trápenia. A preto si to nechcem nechať pre seba. Sama lekárka mi povedala, že veľa gynekológov pri preventívke ani nerobí na ureoplazmu ster..

jema_suri
5. júl 2016

Ďakujem Ti za príspevok, každá rada je veľmi vzácna 🙂
Pekný dník.

mojkamojka
5. júl 2016

@leellee presne preto, ze som aj ja riesila dlhodobu neplodnost a vela veci som nasla tu, tak viem, ze to tu je, nie je to ziadna novinka. Takze priat mi nemusis zazila som si 😉

bobulazelena
5. júl 2016

@duchonova9 no ale potom to nie je dobra gynekologicka,nakolko ka ked som svojej gynekologicke povedala, ze sa snazime o dieta uz rok, dala mi hned spravit vysetrenie aj na toto...

bobulazelena
5. júl 2016

Mna strasne nasieraju tito lekari, ako ja ako clovek v medicine amater si mam hladat na internete informacie, do riti, naco studovali 6 rokov?

marylynn
5. júl 2016

@mojkamojka Hmmm... Ja som po druhom potrate bola u obvodnej a tá mi povedala, že už po tom prvom by ma bola poslala na hematológiu. Gynekológovia neriešia prvý potrat, lebo je to bežné, mnohí ani po tom druhom nerobia vyšetrenia. Po tom druhom mi už môj lekár vyšetrenia urobil, ale ak by som vedela, že stačilo ísť za obvodnou a teraz som sa mohla radovať... Hneď po príchode domov som zapla modrehokona a napísala som to do diskusie, napísala som to ako vlastnú skúsenosť a píšem to každej babe po prvom potrate na ktorú narazím. Plne chápem založenie novej diskusie. Autorka chce, aby sa niekto ušetril od trápenia, ktorým si ona prešla. Preto nie celkom rozumiem Tvojej reakcii...

leellee
5. júl 2016

@mojkamojka Tak to mi je ľúto a aj tak Ti to neprajem. Ani nikomu.

mojkamojka
5. júl 2016

@marylynn kazdy kto hlada info o ureaplazme alebo o pricinach potratov, neuspesnom snazeni atd. tu najde mrte info, na to netreba zakladat donekonecna nove temy s rovnakym obsahom.

mojkamojka
5. júl 2016

@leellee u nas hoc sa nasli aj nejake zapaly (nie urea, ak ked aj tu sme dali vysetrit) u mm tak hlavnou pricinou bola genetika u neho.

leellee
5. júl 2016

@mojkamojka Len ak nevieš čo máš hľadať, tak sa hľadá ťažšie. Tie linky čo si sem dala mi napríklad prídu veľmi užitočné, ale môj prvý dojem z Teba bol, že si zbytočne urazila zakladateľku diskusie, ktorá sa len snažila pomôcť.

duchonova9
autor
5. júl 2016

@bobulazelena no ja som to zistila len vďaka zmene gynekológa. A práve táto gynekologička ma zachránila od ďalšieho sklamania..prehnaná dôvera k lekárovi niekedy škodí...

bobulazelena
5. júl 2016

@duchonova9 jasne...ale ved to je to, ze tito doktori su na h...o, lebo uz ta prva ta mala vysetrit poriadne.
Ja ked tu na MK vidim ako niektori pristupuju k svojim pacientkam tak mi ke na vracanie...drbu do zien hormony bez toho aby zistili aky ma dana zena hormonalny profil,pripadne ovarialnu rezervu a spoliehaju sa ze to pomoze...mozno to aj v 80% pripadov pomoze,ale niektorym zenqm mozu nenavratne ublizit tak, ze sa vlastneho dietata uz nedockaju.

duchonova9
autor
5. júl 2016

Nechápem, ak je niekto tak premúdrelí načo sa zapája do debaty ...keď vieš tak nerieš. Sú dievčatá, ktorým to pomôže..

bobulazelena
5. júl 2016

@duchonova9 to bolo na mna?

mojkamojka
5. júl 2016

@leellee ani ja som nevedela co mam hladat ked sme riesili neplodnost, tak sme isli postupne hladanim a ak to bolo mozne odstranovanim pricin. A myslim, ze takto postupuje vela ludi. NIekto najdem pricinu hned niekto neskor. Ano urea je jedna z moznych pricin rovnako ako mykoplazmy, chlamydie, varikokela, znizujuce sa AMH atd. Nikto ti nespravi tieto vysetrenia vsetky naraz. Btw zakladatelku som urazot nechcela, len nemam rada ked sa to tu spamuje rovnakymi temami. A naozaj o vysetreniach pri neplodnosti a potracani tu uz toho bolo popisaneho vela. Len ludia uz su hnili aj hladat na stranke, vsetko by chceli mat pod nosom na striebornom podnose...

duchonova9
autor
5. júl 2016

@bobulazelena niee to patrilo tej mojkamojka..evidentne nemá čo celé dni robiť, tak tu zhadzuje a rieši druhých..

mojkamojka
5. júl 2016

@duchonova9 no asi aj ty ked to tu spamujes

duchonova9
autor
5. júl 2016

@mojkamojka nemá sa s tebou význam baviť....ber to ako chceš to je tvoj problém.

bobulazelena
5. júl 2016

Boze baby nehadajte sa...na kednej strane je pravda ze na MK je o tom uz informacii dost, ale na strane druhej,ak tato tema pomoze co len kednej zene,tak to ma vyznam

duchonova9
autor
5. júl 2016

@bobulazelena bohužiaľ hádať sa dá iba s inteligentným človekom...tie témy čo sú tu resp. som ja našla sú vyslovene o ureoplazme, kde je spomínané bezúspešné snažilkovanie, ale nie potraty, A ženy, ktoré nevedia, že urea sa môže nachádzať i v pošve informácie ocenia viac ako nejakú zatrpknutú osobu. Radšej mať prebytok informácií...

bobulazelena
5. júl 2016

@duchonova9 tak kasne radsej si nievo ptecitat trikrat ako o tom nevediet 😉

dziacka
Odpoveď bola odstránená
darja12
19. júl 2018

@duchonova9 a už sa podarilo otehotnieť?

bobricek1979
19. júl 2018

@duchonova9 ja som mala ten ster keďže som sa ba neplodnosť liečila našťastie bolo všetko oki no jasné, že niehe na škodu možno tu pre nové kočky čo nečítajú, aby to vedeli buďme vďačné za každú info. Nie každý fakt číta dozadu.

Strana
z2