Nepravidelná menštruácia a snaha o bábo
Dobrý deň, potrebovala by som rady žienky. Už od puberty mám nepravidelný menzes , niekedy príde len 3x za rok, niekedy krvacam cely mesiac.. od už je tomu rok čo sa snažíme o babetko, ale stále nič. Menzes som mala naposledy v decembri 2020 od vtedy nič ani náznak. Hak som brala od 15 stich, kvôli cystam ktoré som mala( doktorka vravela že mi to pomoze aj pomohlo cysty odišli). Brala som to v intervaloch , raz skoro rok potom vysadila , potom zas na polroka a naposledy som brala minuly rok čiže 2020 niekedy v lete, doporučila mi to aby mi chodil menzes ale odmietala som sa dopovat tabletkami nerobili mi dobre.
Problém ale je že ani nevieme kde je ten problém. Už mám niekedy myšlienky že babo mat nebudeme.. mám 21 rokov, priateľ tiež, Ano sme mladý , bývame sami cez 2 roky a povedali sme si že by bolo fajn do našej malej rodinky priviesť aj babetko. Ja deti milujem , všetky spolužiačky aj kamarátky v mojom veku podotýkam babatka čakajú alebo už majú , tešim sa z nich no niekedy mi príde veľmi ľúto že my babatko doma nemame. Bojim sa že čo môže byt problém. Moja doktorka od nového roka už neordinuje a novú sa mi nepodarilo zatiaľ nájsť ktorá by ma zobrala, ak viete poraďte prosím aj dobrú dobrého gynekológa - Senec , Galanta.
Je možné otehotniet keď nemám menzes ? Resp keď dostanem menzes každé 3-4-5 mesiace ?? 😢 beriem už polroka aj kyselinu listovu, bojim sa urobiť si test , že budem zas a znova sklamaná. Viem že myslieť na to stále nieje fajn ale som doma momentálne od januára , snúbenec pracuje a po domácich prácach keď si sadnem k telke , mi v hlave vždy beha to babatko a je mi to veľmi ľúto. Ďakujem za každú radu ❤️
Ono samotny nepravidelny menzes nie je problem. Aj ked 3-4x do roka je malo. Otazka je, ci mavas ovulaciu. Ak nie, tak nemozes otehotniet. Drzim palce pri najdeni spravneho gynekologa, ktory len nemavne rukou, ale bude aj riesit.
@siskaaaaaa treba najst v prvom rade noveho gyn. Po tvojej dr.nikto neprevzal amb? Alebo zistit ku komu spadas podla adresy a ten ta musi zobrat.
A potom kompletne vysetrenia, hormonalny profil, folikulometrie, partner spermiogram
Ked nemas ms a nemas ovu, tak bez toho neotehotnies. Ale aj keby ovu bola, no dlhsie sa nedari, mozu byt priciny aj ine.
Ale treba to riesit s gyn.
@siskaaaaaa ja som mala 20 rokov keď sme sa začali snažiť o bábätko. Mala som podobný problém ako ty, u mna bolo dôvodom anovulacie PCOS. Menzes mi chodil tak každé 3 mesiace. Určite treba toto riešiť... Či máš ovulaciu, ktorú asi nemáš alebo máš ale len raz za neviem akú dobu a to je chyba... Keď nemáš gyndu tak zbehnite do CAR a tam vám určite pomôžu.. Treba riešiť tu ovulaciu, bez nej neotehotnies.. Nám to trvalo 2,5 roka, v 22 som otehotnela a v 23 porodila. Drzim palce
Píšeš, že nevieš, kde je problém, no v tomto prípade je ale celkom jasné, že kde je ten problém. Nemáš menzes = nemáš ovuláciu, ak nemáš ovuláciu, neotehotnieš. Resp. ovuláciu mať môžeš, ale tak isto 3x do roka, ako máš menzes, a to je málo. Samozrejme, v že v tvojom prípade je tá šanca oveľa menšia, ako keby si mala ovuláciu každý mesiac. Treba ísť k lekárovi.
Dovolím si nesúhlasiť s príspevkami hore. Pravidelná menštruacia nerovná sa vždy pravidelnej ovulacii. K tvojmu problému, tebe pomôže gynekologicke vyšetrenie a hormonálny profil, co urobí každé CAR
@michaela789 veľmi pekne ďakujem, každej zienke ktorá mi tu dala radu. Nájdem si gynekologičku a budem sa snažiť vybaviť všetky potrebné vyšetrenia. Veľmi dúfam že budem v poriadku a že bábo sa nám raz podarí. Moc Vám ďakujem ❤️
@roztlieskavacka veď nikto netvrdí, že pravidelná ms garantuje aj ovuláciu, len že nepravidelná ms=nepravidelná ovulácia
@siskaaaaaa Problémy s ovuláciou su pomerne lahko riešitelné, viacero zien ma podobný problém. Drzím palce 🙂
Ahoj tvoj problém neciem určiť ale skusim ťa trochu podporit tiež som odjakživa mala nepravidelnú menstruaciu gynekológ mi zistil aj syndróm polycystickych vaječníkov a teda aj prítomnosť anovulacnych cyklov a podobne....povedal že ak budeme chcieť dieťatko pravdepodobne to trošku dlhšie potrvá....tak sme s priateľom skúsali....v auguste som mala posledný menzes ...a medzitým som si robila pár testov s negatívnym výsledkom....nakoniec v novembri mi ukázalo slabucke 2 ciarky a už je z toho 3 rocny chlapček. ..teraz sa pokúšame o ďalšie....a momentálne mám opäť asi 50 dňový cyklus bez pozitívneho testu ...tak tým ti len chcem pove ddat že nepravidelny cyklus nemusí znamenať že sa v ňom neobjaví ovulacia ...len je problém ju trafiť....skus možno ovulacne testy...ale najhlavnejsia je dať sa do pohody...a ono to príde....drzim palce.

@siskaaaaaa ak nemáš menzes, pravdepodobne nemáš ani ovulaciu a, áno, to by v takom prípade bol dosť veľký problém.
V prvom rade by som odporúčala nájsť nového lekára a začala liečiť príčinu tých cyst, anovulacie. Pokým nebudeš mať pravidelnú ovuláciu (a tým pádom aj pravidelnú menštruáciu), otehotnenie bude zložité, bohužiaľ ☹️