Nepravidelné cykly a ovulácia: Je to normálne?
Dobrý deň, s partnerom sa snažíme o bábo tak si sledujem plodné dni ale cykly mám nepravidelné. Posledné dva boli 30 dňové a kebyže sa riadim podľa nich tak zajtra by som mala mať ovu (16.DC) ale problém je že som úplne suchá možno iba tak na prstoch pocítim vlhko a to je všetko. Je to normálne? Chcem vás poprosiť o radu a skúsenosti.
Ak mas nepravidelne cykly, tak samozrejme mas aj nepravidelnu ovulaciu. Hovoris len o poslednych dvoch cykloch, ale to je ako informacia malo. Stale plati, ak mas nepravidelne, no tak 2 su 30dnove, treti moze byt 50dnovy, stvrty 27 dnovy...🤷
Tak ak sa nesnazite este dlho, tak by som postupovala tak, ze by som mala sex zhruba od 14-teho dna cyklu az po 24-ty kazdy druhy/treti den, ako to vyjde. Ja som aktualne tehotna zo sexu 6 dni pred ovulaciou, ale my sme ako par mimoriadne plodni. Tiez mam nepravidelne cykly. Ak sa neda mat sex takto, tak si meraj bazalnu teplotu, plus ovu testy. Ja mam cykly od 29 do 39 dni, posledne som mavala plus minus 33 dni najcastejsie a ovu mi chodila od 17-23.dna cyklu. Lenze obcas sa stalo, ze prisla aj 14-ty den, alebo 12-ty, a to som neplanovane otehotnela vtedy, lebo som bola zvyknuta, ze ovu pride najskor na 17-ty den 😁. Ale nelutujem to.
Len bolo by Ti fajn aspon merat tu teplotu, aby si vedela, ci ovulujes, alebo potom to riesit u doktora, spravi hormonalby profil, sono.
@anonym_autor ja som mala menzes každé 3 mesiace. Stalo sa mi že som aj pol roka nemala. Keď sme sa snažili tak surovo každý druhý deň. Ja som si nesledovala ovuláciu ani nič. Mi to prišlo že to nemá význam, skôr som sa bála či sa nám to podarí vôbec s mojim cyklom. Asi po mesiaci snaženia som otehotnela ale ako vravím.. každý druhý deň sex. By som sa asi neriadila pri nepravidelnom cykle počítaním kedy by som mala mať ovu ale išla naplno a často.

@anonym_autor ja mám celý život nepravidelnú menštruáciu kvôli PMOS. Skús sa spýtať gynekologa, spraví ti vyšetrenia, môže ísť ak o hormonálnu nerovnováhu.