Nepravidelný cyklus a ovulácia
Ahojte budúce mamičky. Mám problém otehotnieť. Snažíme sa o mimi a stale nič. Problém je v tom že mám nepravidelný cyklus. Čiže tým pádom neviem kedy mám ovulaciu. Niekedy mi príde mrcha na 29 DC niekedy 30-33DC takže neviem vôbec kedy je ovu. Viete mi poradiť prosím?
ahoj,aj ja mam nepravidelny cyklus....na zaciatok ti postacia ovulacne testy + mozes merat aj BT.
Pomocou ovulacnych testov zistis ovulaciu vopred,pri merani teploty pozadu,cize ci bola...
Samozrejme aj ked zistis ci mas ovulaciu a kedy,nemusi sa postastit hned na prvy krat,pretoze niektore vajicka mozu byt a su prazdne...ako dlho sa snazis otehotniet?ak je to dlhsia doba,cca 6-9 mesiacov,moze partner zajst aj na SPG vysetrenie ci je ok.
Ďakujem vám za rady. Snažíme sa už 4 mesiac. A stale nič, nebrala som antikoncepciu ani nič proti otehotneniu,našou ochranou bol kondom...takže neviem prečo sa nám nedsri
@sonika696 4.mesiac to je este velmi kratko. Ale aj tak samozrejme treba vediet, kedy mas plodne dni. Ja som mala pred tehu cyklus ako ty a jedina antikoncepcia niekolko rokov bolo sledovanie plodnych dni. Ale nic som netestovala, iba sledovala svoje telo a najma hlien. Skusala si si odsledovat jeho hustotu? U nas sa potom zadarilo na prvy sup. Ale ako uz bolo napisane, to nie je samozrejmostou...takze ak bude hlien husty a soplovity, tak sup sup 😉
@sonika696 ahoj .. Ja mam ten isty problem.... Skace i to raz 26 potom 31 potom 28 a tak ... Skusala som zopar metód ako na ovulku ale ic nepomohlo ,,,,,, tento mesiac som dosla k zaveru ako to najlepsie zistit je s ovu testamy..... A kontrolovat si. Hlien aspon priblizne aky je ...... Ovu testy by nemali klamat no uvydim. Odporucam aj tebe. Si zakupit ovubtesty a asi tak 2-3dni po mrche zacattestovat 2x zaden cely mesiac a tak by sme je nemali premeskat..... Drzim palce 🙂
Tak toto mi nepride ako nepravidelny cyklus, ja mam cyklus od 32- 54 dni. Raz v zivote mi prisiel na 26 DC. A
@sonika696 ako ti radia, vyskúšať tie ovulačné testy a testovať celý mesiac.. Mojou skúsenosťou je aj to, že ja som mala anovuláciu (nedozrievali vajíčka) , som potom na dozretie folikulov brala aj lieky. vyše pol roka sme sa snažili a nič, potom som začala brať lieky a po 4 mesiacoch sa to podarilo a naraz dve. :D ale mnoho som čítala o týchto veciach a pri zdravom páre je úplne normálne, že sa im podarí otehotnieť až po roku. Tak veľa šťastia, nech sa vám to skoro podarí.. a hlavne nestresovať, že prečo to nejde, lebo psychika robí svoje...
Ahojte. Mne vravel gynekológ, že odchýlka do 5 dní je ok, až potom sa to považuje za nepravidelný cyklus.
Mešká mi mrcha momentálne 4 deň, a vôbec necítim že by prichádzali, vždy deň prichádzajú pobolieva má brucho, stehna a teraz nic
My sa snažíme už rok a som už smutná.....☹
Ja mám 34 a manžel 36 nie sme až taky stary.....už som rozhodnuta zajsť aj tam .....ale už som unavena keď každy mesiac mi to zase príde ☹ a zase som smutnááá......😢
Ahoj, ja by som na začiatku tiež odporúčala sledovať tvoj cyklus s ovulačnými testami. Ja tiež používam malého prístroja na sledovanie môjho cyklu. Je to vlastne cyclotest, ktorý mi hneď podáva info o tom, že v danom fáze mám plodný alebo neplodný deň. Jej používanie je veľmi jednoduché, funguje na báze merania bazálnej teploty tela. Z dlhodobého hľadiska je možné používať aj ako prirodzenú antikoncepciu 🙂 Môžem iba odporúčať, mám iba pozitívne skúsenosti 🙂
ahojte dievčatá.. keď som otvárala túto diskusiu tak som bola už v druhom týždni...nevedela som o tom.. prvy test mi vyšiel až 23.3. takže sa nám to podarilo... som šťaastná ďakujem však za vaše rady... držím palce ďalším snažilkám

nechodis na folikulometriu? urcite sa pytaj gyn .....alebo si kup ovu testy a testuj ....keby som ja taky nepravidelny mala tak by som bola stastna....ja ju mam raz za pol roka ☹