icon

Neschopnosť otehotnieť - frustrácia

20. máj 2021

Ahojte baby. Doteraz som to celé brala tak s nadhľadom. Keď mi zas a znova prišla ms neriešila som to povedala som si že koľko to má ešte výhod že to nepríde hneď. Viem že pár mesačné snaženie je málo oproti niektorým no mne to príde ako celá večnosť. Tisnú sa mi z toho slzy do očí lebo tentokrát som išla dokonca aj k doktorovi čo som myslela že prvýkrát keď mi takto zblbli moje dni ktoré neprišli len s malým špinením ktoré ráno zmizlo ešte tak dva týždne dozadu že už sa to podarilo a včera mi prišli výsledky z krvi a negatívne. Rozplakala som sa lebo už nevládzem prečo keď sme mladí a zdraví je to taký problém? Obaja máme pod 25. Veľmi by som chcela byť mamou už od strednej čakala som celý čas kým doštudujem potom kým budú vhodné podmienky vhodný partner....cítim sa z toho celého unavená a ako žena neschopná....Cítite sa tak momentálne aj vy niektoré ktoré sa snažíte? Opakujem viem že je to veľmi krátko ešte no mňa osobne to už dosť ničí.

Strana
z3
nafka0483
20. máj 2021

Pozri, po par mesiacoch je to normalne a nemas sa preco citit frustrovane. Ak ale chces mat pocit, ze robis nieco viac, tak sa objednaj k lekarovi na vysetrenia. Povedz, ze sa snazite dlhsie, nech ti urobi folikulometriu, hormonalny profil. Partner nech ide na spermiogram a budete mat aspon zakladnu predstavu, ci je vsetko ok a len to chce trpezlivost, alebo mozno hned narazite na nejaky problem, ktory tym padom mozete riesit.

surama
20. máj 2021

Ahoj, mas odsledovane plodne dni?

autor
20. máj 2021

@nafka0483 Spermiogram robí mužom aký doktor? Viem že som si asi naivne myslela že to nebudeme potrebovať že to pôjde proste samo. Tým som si asi sama zle robila že som si nepripúšťala nejaké problémy... Ešte by som sa chcela spýtať keďže idem meniť aj gynekológa tak tieto vyšetrenia si asi pravdepodobne hradí pacient sám však? Ja som si tieto veci nikdy nezisťovala tak neviem som v tom úplný amatér

nafka0483
20. máj 2021

Spermiogram robia v centrach asistovanej reprodukcie - casto aj mavaju akciu, ze zadarmo, alebo sa plati tusim nejakych 20eur, zalezi od centra. Alebo aj urolog/androlog - treba si zistit vo vasom meste, zavolat a opytat sa ci robi. V Kosiciach ti viem poradit.
A nie, tvoje vysetrenia si nehradis sama, preplaca ich poistovna.

autor
20. máj 2021

@surama ahoj nemávam presne nakoľko menzes mi chodí v rozmedzí od 23-30 a mám pocit že aj tie plodné dni sa mi posúvajú môj gynekológ vôbec nič nerieši :( on to berie len tak že oznamuje že no nie ste tehotná všetko máte v poriadku a tam to končí...ale presne odsledované ich nemám len keď vidím výtok a nejaké ovulačné bolesti.... Ale preto som si to nikdy nedávala nejako vyšetrovať alebo zistiť lebo s partnerom mávame dosť často sex nie že 1 za týždeň preto mi to nejako neprišlo dôležité nakoľko deň bez sexu proste nie je tak si vravím že by sme ich isto trafili aj cez ms sme sa milovali skúšali sme všelijak...

autor
20. máj 2021

@nafka0483 ja som z TN kraja ale ďakujem toto mi stačí vedieť určite si dam spraviť toto vyšetrenie aj partner

autor
20. máj 2021

Aj u súkromných gynekológov? Lebo ten môj zatiaľ je súkromný

nafka0483
20. máj 2021

To pre zaciatok, aby si bola trochu pokojnejsia. Ale inak psychika robi strasne vela, takze v dobrom radim prestan sa stresovat. Pri tom sa napr. zvysuje prolaktin, ktory blokuje ovulaciu, cize ozaj si tym stresom nepomahas.

Ak ma sukromnu zmluvu s poistovnou, tak poistovna preplaca. Pozri si cennik svojho lekara.

surama
20. máj 2021

Podla mna si kup ovulacne testy a odsleduj si to. Vela bab sa snazilo aj rok a potom zistili, ze vlastne ziaden problem nemaju, lebo mali plodne dni uplne inokedy, ako si mysleli. Skus si ich jeden mesiac odsledovat a ked pridu, tak pocas nich skusat 🙂 Casty sex nie je istota, lebo spermie potrebuju aj nejaky cas na dozrievanie. Hlavne nech je pocas plodnych dni 🙂 Ja by som na tvojom mieste si to takto odsledovala, isla na istotu a ked sa nepodari, tak potom zacala riesit ci mate nejaky problem. Drzim prsty 🙂

didi2102
20. máj 2021

@nafka0483 spermiogram urobí aj klasický urológ , treba si zavolať či toten vo vašom okolí ponuka

nafka0483
20. máj 2021

@didi2102 Ja viem, ved to som napisala.

klaudius810
20. máj 2021

ahoj, neviem ako dlho sa snažíte ale poviem ti z vlastnej skúsenosti. Ja som tiež veľmi chcela bábätko každý mesiac som čakala a prišla stále ms, stále som na to myslela, plakala som že zase nič. Každý mi hovoril prestaň na to myslieť a vyjde to a presne prestala som na to myslieť, uvoľnila som sa, myslela som na to že idem do práce a bum som tehotná 🙂 sama som neverila že sa nám to podarilo mala som zmiešané pocity ale som rada 🙂 snažili sme sa 7 mesiacov tak držím palce a skús na to nemyslieť 🙂

autor
20. máj 2021

@surama ďakujem za radu vyskúšam to neviem možno je to hlúpa otázka ale koľko tých testov treba kúpiť na odsledovanie jedného mesiaca? Dnes som si kúpila kyselinu listovú na podporu pohlavných orgánov atď, vyskúšam kúpiť aj tie akurát že neviem ako to presne s nimi funguje pretože niektoré hovoria že keď sú vtedy najsilnejšie tie čiarky vtedy sú plodné dni a niektoré hovoria že vtedy už prebehla ovulácia... Ja mám z toho taký pocit že keď sú tie čiarky silné vtedy prebieha a vtedy sa treba snažiť alebo sa mýlim?

autor
20. máj 2021

@klaudius810 vieš čo my sa snažíme pol roka A prvé dva tri razy som to prežívala kupovala si testy a bola som z toho sklamaná a potom som to úplne vypustila z hlavy mne to bolo práveže už až jedno povedala som si že príde to vtedy keď má lenže teraz keď mi takto zblbli som myslela že teda už fakt pretože som to práveže neriešila a úplne som na to zabudla a potom som si vlastne spomenula že mi takto zblbli tak už som si myslela že teda to vyšlo a predčasne som sa tešila a to ma úplne zlomilo vtedy...

hederamonstera
20. máj 2021

Neviem ti poradit, neznasam radu: "nemysli na to", ako realne. Neznasam tu radu a vytaca ma do agresie az by som tym, co maju deti a radia to, vrazila :D
Ale mozno skus ist do nejakeho CAR na testy - ty aj muz - maju ich lepsie ako u gynekologa a poradia vam. Mozno mate nejaky problem, aj ked sa citite zdravo (aj my sa tak citime a manzel ma hroznu morfologiu spermii a mne zistili PCOS aj ked nemam ziadne priznaky). A budete mudrejsi.
Ja som tiez bola takto smutna asi v prvy rok snazenia, potom uz som sa s tym nejako zmierila, resp. uz neverila, ze niekedy uvidim dve ciarky ( a hla, taketo zmyslanie mi tiez nepomohlo otehotniet) a tak cas letel a uz su to tri roky....tak az teraz riesime CAR a uz sme sli na IUI, ked nevyjde, ideme na IVF. Co uz no.
Drzim ti palce

nafka0483
20. máj 2021

Kyselina listova nie je na podporu pohlavnych organov, to neviem odkial mas 🙂 kyselina listova sluzi na prevenciu vyvojovych vad babatka - uziva s ateda kvoli spravnemu vyvoju.

Ovulacne testy maju navod, kde je vsetko pekne vysvetlene - odo dna kedy mas posledny pozitivny test pride ovulacia do 12-48 hodin. Je tam tiez tabulka ze si podla dlzky cyklu pozries kedy mas zacat testovat. na zaciatok ak si kupis 2 balenie po 5-7 testov, tak to to bude stacit.

A odporucam ti tehotenske testy nerobit skor. Pockaj kym bude meskat menstruacia a az vtedy urob test. Vyhnes sa predcasnemu teseniu a potom velkemu sklamaniu a tiez sa vyhnes stresu. Viem o com hovorim, snazili sme sa 3 roky...

klaudius810
20. máj 2021

@hederamonstera viem že je ťažké na to nemyslieť lebo keď to človek chce tak ťažko, ale ja píšem z vlastnej skúsenosti keď som vypla a nemyslela na to bola som v kľude tak sa nám podarilo

hederamonstera
20. máj 2021

@klaudius810 7 mesiacov je nic, to by sa vam podarilo aj bez vypnutia ;)
ak je zdravotny problem, zo zeny moze byt aj jogin a neotehotnie

autor
20. máj 2021

@klaudius810 snažím sa byť len asi si budem musieť naozaj odsledovať ovuláciu.. aby som mala aspoň prehľad a možno potom sa mi bude na to ľahšie nemyslieť ďakujem

mattkapd
20. máj 2021

Pozri vypusti to z hlavy ale naozaj to funguje aj keď je to ťažké o prvé sme sa snažili niečo vyše roka o druhé dva roky a o bábätko som prišla.. Po dvoch mesiacoch sa to opäť podarilo a dúfam ze to dotiahneme už do konca

autor
20. máj 2021

@nafka0483 priamo pri produkte bolo napísané že odporúčajú užívať ženám ktoré chcú otehotnieť a odporúčajú používať tri mesiace pred pretože to podporuje aj delenie buniek a tak podobne tak som si čítala na internete a baby písali že si kupovali nejaké na podporu takéto vitamíny tak som si myslela že by to bolo fajn aspoň vyskúšať možno by to pôsobilo ako placebo že mi niečo pomáha a tým pádom by som sa na to tak nesústredila neviem ..... Určite ich pôjdem hneď pozrieť a po ms vyskúšam aspoň pre prehľad... Práveže testy si nerobím to už som sa poučila ani ma to nejako neláka ich už robiť práve preto som šla po vynechaní a po takom zblbnutí ms čo bolo len špinenie na gyndu kde mi brali krv...

nafka0483
20. máj 2021

Suhlasim s @hederamonstera - pokial je zdravotne uplne vsetko v poriadku (co clovek bez odbornych vysetreni nevie), tak moze byt jediny blocker prave psychika. Cize vtedy moze platiti, ze nemysli na to, pusti to z hlavy, chodte na dovolenku...

Ale ak tam su nejake ine problemy, tak to proste nepojde. Par mesiacov je velmi kratko, ale ako som pisala - urobit aspon zakladne vysetrenia nie je na skodu ;)

surama
20. máj 2021

Malo by to byt tak,ze ked je druha ciarka rovnako silna alebo silnejsia ako druha, tak do 12-24 hod. pride ovulacia. Ale z mojich skusenosti ta ciarka rovnako silna nebola, ale najprv slaba a ked zacala silniet, tak v ten den som si robila test aj rano aj poobede a poobede uz bola o dost silnejsia, tak v ten vecer sme isli na istotu a klop klop podarilo sa. Ja som si viac menej bola ista, kedy mam plodne dni, ale ked som si to skusila s tymi ovulacnymi testami, tak som zistila, ze ich mam neskor. Az na nejaky 16. den cyklu mi ta ciarka zosilnela, tak ovulaciu som zrejme mala az 17. den cyklu. Skus si ich kupit napr. 15 a ked ti skoncia tvoje dni, tak skus zacat testovat s ovulacnymi. A uvidis ako sa to bude vyvijat. A vravim aj keby si druhu ciarku nemala rovnako silnu alebo silnejsiu, ale bude proste vyraznejsia ako ine dni, tak chodte na to 🙂

nafka0483
20. máj 2021

No ved ano, to co pises teraz je pravda a dava to zmysel. Ale predtym si napisala ze na podporu pohlavnych organov, to je blbost ;)

Este mozes skusit aj kvapky Gynex - su prirodne bylinkove a ked pises, ze mavas cyklus od 23-30 dni, tak by ti to mohlo vyrovnat na pekne pravidelny.

autor
20. máj 2021

@hederamonstera ďakujem ti krásne aj ja ti držím palce veľmi prajem to každej jednej žene.... Zatiaľ by som to riešila len cez lepšieho gynekológa keďže si ho mám v pláne zmeniť a ak prejde rok a nič od snaženia tak asi to budeme riešiť aj inak no cítim to tak že sa to podarí aj prirodzenou cestou ak budú výsledky uspokojivé...

autor
20. máj 2021

@nafka0483 no tak som sa zle vyjadrila ospravedlňujem sa ale myslela som to takto teda 🙂 vyskúšam brať najprv tie plus testy a ak nič vyskúšam aj to... Uvidíme či kombinácia týchto dvoch vecí na tom niečo zmení ak nie budem mať aspoň ďalšiu nádej tie kvapky

autor
20. máj 2021

@surama ďakujem toto ma dosť povzbudilo taká nová nádej.... Keďže priateľ bol z toho dosť smutný a viac-menej obviňuje seba nakoľko mu v detstve odobrali jeden semenník tak mu ostal len jeden...no povedali mu že po zdravotnej stránke je na tom lepšie než mnohí čo majú oba a že je vďaka tomu viacej plodný... Že ako keby si to tým ten jeden kompenzuje laicky povedané tak neviem či mu to povedali len z ľútosti tak to dúfam nie .... Každopádne mi táto diskusia rozšírila obzor a mám motiváciu to nevzdávať

autor
20. máj 2021

@mattkapd držím ti palce prajem ti to ❤️

luccija
20. máj 2021

Môžeš mat polycysticke vaječníky, keď máš menzes medzi 20-30 dňami .podľa hlienu sa Ti nedá odsledovať ovulácia?

any_soj
20. máj 2021

Odsleduj si ovulaciu - jediné presne je sono u doktora po nej (ak vidí žlté teliesko, prebehla) alebo meranie bazalnej teploty (to je vysvetlené na lpp.sk, robia aj online kurzy za dobrovoľný príspevok). Ovulacne testy ukážu len, že telo sa pripravuje na ňu, ale neukážu, či naozaj prebehla. Ak by bol dlhšie problém - píšeš, že tvoj doktor nerieši - sú doktori, ktorí riešia, nepošlú hneď ženu zbytočne do centra, ale hľadajú príčiny a riešia ich.. Skús pozrieť NaPro technológiu, stránka plodar.sk 🙂

Strana
z3