icon

Neschopnosť otehotnieť - frustrácia

20. máj 2021

Ahojte baby. Doteraz som to celé brala tak s nadhľadom. Keď mi zas a znova prišla ms neriešila som to povedala som si že koľko to má ešte výhod že to nepríde hneď. Viem že pár mesačné snaženie je málo oproti niektorým no mne to príde ako celá večnosť. Tisnú sa mi z toho slzy do očí lebo tentokrát som išla dokonca aj k doktorovi čo som myslela že prvýkrát keď mi takto zblbli moje dni ktoré neprišli len s malým špinením ktoré ráno zmizlo ešte tak dva týždne dozadu že už sa to podarilo a včera mi prišli výsledky z krvi a negatívne. Rozplakala som sa lebo už nevládzem prečo keď sme mladí a zdraví je to taký problém? Obaja máme pod 25. Veľmi by som chcela byť mamou už od strednej čakala som celý čas kým doštudujem potom kým budú vhodné podmienky vhodný partner....cítim sa z toho celého unavená a ako žena neschopná....Cítite sa tak momentálne aj vy niektoré ktoré sa snažíte? Opakujem viem že je to veľmi krátko ešte no mňa osobne to už dosť ničí.

autor
20. máj 2021

@luccija A čo to presne znamená? No ja si ju sledujem teda na základe hlienu a zatiaľ som nemala pocit že by neprišla ale so 100% istotou to neviem

autor
20. máj 2021

@any_soj idem to omrknúť ďakujem pekne

lavienocka
20. máj 2021

Ahoj, tak mi sa snažíme necelý rok a tiež mi je to stále ľúto. Ale potrebujem vypnúť, nejako ináč si zamestnať hlavu a ešte počkáme a keď to po roku nepôjde, potom by som zašla k svojmu Dr, na nejaké úvodne vyšetrenia a pekne postupne to riešila a tak isto plánujeme ak bude treba zacat po roku s Naprotechnology, čo ti už niekto odporučil na stránke Plodar. Sk. Sú to prirodzené metódy na podporu otehotnenia, liečia aj neplodnosť♥️

roztlieskavacka
20. máj 2021

Úprimne, pred rokom som bola na tom psychicky tak ako ty, po 3 mesiacoch intenzívneho snaženia nic, v 4. cykle som otehotnela ked sme mali sex 2x za mesiac lebo viac sa nedalo, bohužiaľ skončilo to MA v 8tt, potom kyret, po dvoch cykloch som našupu tehotná opäť a poviem ti, nie som na tom psychicky o nic lepšie., strach o male je neskutočný.. som este mladšia ako ty, a neviem sa ani tešiť z tehotenstva.. a to som si myslela aký zázrak to bude ked to konecne vyjde, no nie je umenie otehotnieť ale donosiť zdravé male.. u teba mi napadlo este možno nepriechodné vajcovody, to sa rieši len v CÁR, gynekológ obvodný to nerieši

autor
20. máj 2021

@roztlieskavacka veru to máš svätú pravdu....ak si človek myslí že otehotnením to končí je na omyle....potom sa začnú iné strachy zasa....je to smutné ale... Prajem ti aby sa ti tentokrát už žiadne nepríjemnosti nestali a nech to dotiahnete do úspešného konca....motivujú ma takéto príbehy vtedy si poviem že keď sa konečne podarilo aj iným raz sa aj na mňa usmeje šťastie ja som tiež veľmi mladá ale o to viac ma to trápi lebo som akosi nepočítala že takéto veci riešia aj 20-25 roční ľudia skôr som si myslela že tie problémy prichádzajú po 30-ke a hľa sestra po 30ke po 11 rokoch s hak otehotnela za pár mesiacov no teraz má autistické dvojičky ale to je na inú debatu

autor
20. máj 2021

Musím si všetky tieto veci nájsť na internete pretože moc o tom neviem ani o polycystických ani o nepriechodných vaječníkoch ...

roztlieskavacka
Autor odpoveď zmazal
autor
20. máj 2021

@lavienocka Držím palce aby vám to vyšlo a prajem ti to áno ešte som to síce nepozerala mala som iné povinnosti ale teraz sa idem na to študovanie vrhnúť tak som zvedavá... Ona je ťažké sa na to nesústrediť keď človek s partnerom pohlavne žije to sa celkom aj vylučuje lebo vždy ti tá myšlienka napadne že sa skrátka snažíte keď vieš že to všetko ide dovnútra a proste ten pocit... Ako jedna vec je myslieť pozitívne a snažiť sa z toho nezblázniť a tá druhá je na to nemyslieť aj keď sa to nedá hlavne počas toho samotného styku.... Aj keď to robíme z lásky a pre radosť robíme to aj kvôli tomu aby sa to podarilo čiže ono je to dosť ťažké sa od toho odosobniť

autor
20. máj 2021

@roztlieskavacka áno beriem to pozitívne až do chvíle kým nevidím nejaké 14 až 15 ročné deti tehotné alebo kým nevidím príbehy ako to bolo neplánované a ona ho nechce alebo že prvýkrát som s niekým spala a otehotnela som to človeka ide vystrieť 😅

bejba18
20. máj 2021

Nuž , aj my sme mladi , pod 25 a už prešlo 11 mesiacov a nič . Viem presne ako sa cítiš .

roztlieskavacka
20. máj 2021

Tak ako vidím sme tu minimálne 3 v mladom veku do 25 v diskusii ktoré neotehotneli na prvu šupu 🙂 ale dam vam nádej,mne sa to podarilo aj so zdravotnými problémami do relatívne krátkeho času, vraj do roka je to ok, no ako píšem ja spm bola podráždená z toho aj po tých 3 mesiacoch 😂

casavina
20. máj 2021

Dievcata drzim vam palce🙏 ❤ my sa snazime uz 9 rokov ☹

bejba18
20. máj 2021

A neviete mi poradiť ako postupovať ? Spermiogram mame a lekár už odporúča laparku .. no ja by som ešte hormóny po ovu chcela skontrolovať a tiež kultiváciu na ureoplazmu chlamydie .. neviem či to mám diktovať lekárovi či si Tk radšej zaplatiť

monka105
20. máj 2021

Pamätám si, ako sa moja najlepšia kamarátka pokúšala o bábätko tri roky. Mali kadejaké obdobie, táto jej frustrácia im dá sa povedať ničila vzťah. Potom si z ničoho nič začala užívať život naplno. Po dlhej dobe vymetala každú párty, s frajerom ich vzťah opäť nabral tú iskru, po veľmi dlhej dobe pôsobila konečne šťastne a spokojne. No a potom jej raz v septembri prišli krámy. A o dva dni ďalšie. Robí si test. A koľajnice. Až sa rozplakala. A do dnes si nie som úplne istá, či od šťastia 🙈😂 dnes má krásnu takmer ročnú dcérku. Takže nezúfaj. Daj tomu čas, netlač na pílu, neprežívaj to 🙂 príde to vtedy, kedy má.

mondolina
20. máj 2021

@casavina
my zatiaľ " len"2 roky už prdím na to🤗♥️držím Vám palce

autor
20. máj 2021

@casavina fuuu to vážne? Ja by som to tak dlho nedala asi by som si povedala že kašlem na to....si hrdinka♥️♥️♥️

autor
20. máj 2021

@mondolina ja som si dneska objednala ovulačné testy a kyselinu listovú na podporu otehotnenia možno mi pomôže viac ako tieto veci placebo že budem veriť že mi to pomôže.....ako si sleduješ ovu ty? Ja s tým ešte len začínam to bude ešte len frustrácie 😅

cookie29
20. máj 2021

Príliš tlacis na pílu. A to ti hovorím ako žena, ktorá sa snažila o dieťa 12 rokov kým sa podarilo. Takze viem čo prežívaš, ver mi. Nepoviem Ti nemysli na to, lebo to sa nedá. A určite máš pocit, že všetky kamarátky/známe aj tie čo dieťa nechceli sú tehotné, len ty nie. Že väčšine žien sa to podarilo na prvý-druhý sup.
Ale to najlepšie čo Ti môžem poradiť je netlačit na pílu. Žiadne počítanie, ovu testy a podobne. Nechajte si čas. Dohodnite sa napríklad na roku. A ak sa do roka nepodarí, tak potom smer vyšetrenia CAR atd. Na to máš ešte vždy dosť času. A keď už raz budeš v tom, bude to vecne plánovanie, lekári atd... takze zatiaľ si užívajte milovanie a daj si do poriadku psychiku. Ta hra veľa tiež. Skús napríklad aj športovať, kondička sa vždy zíde atd... 🍀🍀🍀

hederamonstera
20. máj 2021

kyselina listova nie je na podporu otehotnenia 🙂 myslim, ze ti to tu uz niekto pisal.

autor
20. máj 2021

@hederamonstera áno a ja som zas písala že odporúčajú to užívať keď chce žena otehotnieť priamo v pribalovom letáku 🙂 zmes vitamínov to bola ....o gynex kvapkách viem ale nechcem mixovať jedno cez druhé chcem skúsiť najskôr takto nemusím otehotnieť hneď do mesiaca mne len pomáha keď viem ze pre to niečo spravím....🙂 Takže sa mi to nechcelo celé vypisovať tak som v skratke napísala na podporu otehotnenia....je to dobré pri snahe otehotnieť za mňa je to skoro to isté

mondolina
20. máj 2021

nič nesledujem, nič neberiem.

autor
20. máj 2021

@cookie29 ďakujem za tvoju odpoveď ....neprídem si ako niekto kto na to tlači lebo s priateľom sa milujeme pre radosť ani raz som si nesledovala ovuláciu práveže a už vôbec nie za účelom styku práve vtedy aby sme to stihli.....len som napísala že sa cítim frustrovane a neschopne lebo som naozaj bola v psychickej pohode neriešila som to vôbec sex bol keď bola chuť neriešili sme s priateľom či sú plodné dni či nie bolo to celkom spontánne rozhodnutie a také uvoľnené ale tentoraz som v to uverila že sa tak stalo keďže mi ms neprišla len špinenie a už som sa vytesovala a keď mi oznámila sestrička do telefónu že je to negatívne (krv) ostala som ako obarená....jasné ani predtým som nebola nadšená ale bola som v pohode len tentoraz som v to uverila a bolo ako by mi do tváre šplechla ľadovú vodu... Tak ma to už dnes zobralo....inak sa netrápim po večeroch každý deň mysliac na to kedy budem tehotná....ale viem ako si to myslela budem sa viac sústrediť na iné veci aby to ako to začalo prirodzene tak aj pokračovala...naozaj sme na seba s partnerom netlačili no tie výsledky už ma zobrali :/

casavina
20. máj 2021

@mondolina a autorka ďakujeme 😘 hrdinkou sa necítim...sú chvíle, kedy to už berieme že nevyšlo tak budeme sami a potom prídu také keď sa znova nakopneme... To je život...raz sme dole a raz hore... ale dôležité je že máme silu a oporu jeden v druhom znova vstať ♥️😘

autor
20. máj 2021

@casavina moc ti to prajem asi aj viac ako sebe lebo si to po 9 rokoch moc zaslúžiš kebyže ťa môžem pustiť pred seba ako v rade v obchode na pokladni lebo máš menší nákup aj by som to urobila ♥️😅

casavina
20. máj 2021

Ďakujem, každá žena si to zaslúži ♥️🍀

autor
20. máj 2021

@mondolina ani ja som do dnešného dňa lenže nakoplo má k tomu to že zbytočne budem celý mesiac v pohode a potom prídu moje dni a zostanem sklamaná keď som možno prepasla ovuláciu takto keď budem vedieť že kedy ju mávam aspoň viem že som zvýšila šance...nejedna žena totiž písala že sa snažili všetko pre to spravili no keď si spravila ovulačný zistila že triafali mimo a mohli tak predísť zbytočným sklamaniam to je jediný dôvod. Ak by to aj tak nevychádzalo viem že by som s tým bola viac v pohode lebo viem že aspoň sme trafili tie dni....a hlavne keď priateľ ide na týždňovky to je druhý dôvod...a na tabletky mám len jediný dôvod a to ten že okrem toho že sú dobré užívať pri snahe otehotnieť čo môže pôsobiť aj ako placebo pre ženu ktorá ich užíva je to zároveň aj vitamín ktorý neuškodí a ak by aj bolo skore tehu už v skorom štádium zabezpečuje prísun tých vitaminov a minerálov takisto by mali pomáhať ak je človek bez energie čo momentálne som odkedy som prekonala covid spala by som stále

lienka.7
20. máj 2021

Ja som s byvalym neotehotnela 7 rokov. S terajsim priatelom po pol roku, v podstate na prvu supu ako som mala ovulaciu.
Cize asi tak 😉😉😉
Ovu mas mat tusim v rozmedzi 10-15 dni po zaciatku menzesu. Cize tak aj zacni testovat. Akonahle ti bude ciarka silniet, treba ist na to 🤗🤗🤗
Tiez nemusis mat stastie na ovu kazdy mesiac, cize nie je to automaticke a velmi vela robi psychika.drzim ti palce 👌👌👌

autor
20. máj 2021

@lienka.7 ďakujem krásne....to som počula že skrátka niekedy je všetko v pohode len biologicky nie sú dvaja kompatibilní a tak nemôžu splodiť potomka....dúfam že to nebude môj prípad....👐👐

mmm2mmm
21. máj 2021

Ahoj, cítim sa presne tak isto možno aj horšie...lebo my sa snažíme už rok a bez výsledku..bohužiaľ ...zo začiatku som si hovorila že ok , nevyšlo to teraz podarí sa nabudúce...ale nestalo sa to... náš problém (podľa mňa bol v tom že manžel chodí na týždňovky a videli sme sa viac menej len cez víkend a teda sme ovuláciu nikdy netrafili) je ale spermiogram kde nám vyšla zlá morfologia..len 2,3%... Takže naše šance sú vyrazne nižšie...a samozrejme môžem sa snažiť nemyslieť na to atď...ale každý okolo mňa rodina, kamarátky spolužiačky , kolegyne každý je buď tehotny alebo má dve tri deti , dokonca ešte aj moja mačka bude mať mačiatka 🙂 ..tak každý mesiac čakám na zázrak ktorý sa nekoná...tie pocity smútku a bezmocnosti / neschopnosti sa vo mne miešajú....snažím sa opakovať si že to chceš čas a trpezlivosť...viac pokory ..tým som chcela napísať že v tom nie si sama 🙂

heln
21. máj 2021

Ahoj, necitala som vsetko co ti pisali. Netrap sa, tak sa asi citi kazda, ktora tuzi po babatku. Viem ze sa neda na to nemysliet, ale sustred sa na nejake kratkodobe ciele, naplanujte si dovolenku, volny vikend, alebo len prechadzku do mesta, skratka vyvetrat hlavu. Ale v prvom rade zmen gynekologa, to ze mas nepravidelnu ms nieco znamena a treba to riesit. Popytaj sa na vysetrenia a pomaly to rieste. Este ste mladi, ale roky ubehnu rychlo. Ja som napriklad mala endometriozu a asi preto som nemohla otehotniet. Po laparke a liecbe som otehotnela hned.