Neviem otehotnieť s druhým dieťaťom. Ste na tom rovnako?

krupan
17. nov 2008

Ahojte ,
snazime sa s manzelom o babo uz 1,5 roka. Mam 35 a jedno dietatko - chlapca (7 rokov). V januari 2008 som bola tehotna ale tehotenstvo skoncilo potratom v 10 tyzdni. Zatial som nebola u lekara s problemom s otehotnenim ale zda sa mi ze uz bude cas ho navstivit. K prvemu dietatku som prisla ani neviem ako a teraz ked chceme druhe to nejde. Rady typu nesmies na to mysliet a podobne nefunguju. Rada by som spoznala tu zienku, ktora to dokaze :o((.
Snazime sa i s ovulacnymi testami, takze presne viem kedy mam ovulaciu. Manzel predpoklada ze ten problem s otehotnenim bude jeho vina, pretoze ma stresovu pracu a dost fajci. Berie ale vitaminy Profertil, ktore nam poradila kamoska. Zatial vsak nic nepomaha. Pockam s vysetreniami do januara a potom pojdem ku svojmu lekarovi. No zatial nechcem stresovat ale predsa roky utekaju ako voda a ja nechcem mat druhe dieta v patdesiatke :o). Ak mate niekto podobny problem ozvite sa rada pokecam.
krupan

majkaa
17. nov 2008

Krupka ja sa len chcem spytat, aka je to sekundarna neplodnost.
My sa snazime pol roka, ale uz teraz sa na to neviem nesustredit, tak ta chapem.

lucula73
17. nov 2008

Krupan,aj ja mám diagnózu sekundárna neplodnosť,jedno dieťa 5,5ročné,tiež sme k nemu prišli ani neviem ako a druhé sa nám nedarí 4roky.Riešiť sme to však začali asi pred rokom a pol,no ak ti môžem poradiť,pošli najprv na vyšetrenie manžela.U nás riešili zatial len mňa a pred dvoma týždňami zistili,že manžel má zlý spg,momentálne berie tiež profertil,no ideme o týždeň do Car,nechcem už viac čakať.

Majkaa,sekundárna neplodnosť znamená,že už dieťa máš a to druhé sa ti z rôznych neznámych alebo aj zistených príčin nedarí.A keď nemáš ešte žiadne dieťa,tomu sa hovorí primárna neplodnosť.

krupan
autor
18. nov 2008

Ahojte baby a ake vysetrenia ma cakaju? Moje kamosky skoncili v poradni pre neplodne pary , myslim ze je to v Martine.
Lucula a co vsetko ste podstupili za ten 1,5 roka?

lucula73
18. nov 2008

My sme toho veľa nestihli,lebo najprv mi zistili cystu,keďže som odmietla ďaľšiu operáciu,tak som užívala 3 mesiace Indonal,fakt mi pomohol,v januári t.r. už cysta nebola,tak že pôjdem na HSG,teda priechodnosť vajcovodov,no mala som 2x zlé výsledky steru z pošvy,tak som sa dostala na to HSG až v apríli- výsledok- jedna strana úplne nepriechodná,druhá priechodná pod tlakom,bola zlepená.Potom som mala prísť za 3 mesiace na kontrolu,v júli teda som šla,doktor vyslovil podozrenie že mám syndrom PCO,tak som bola s tým zase,teraz užívam metformin,to mi dali na ten PCO,a od septembra sa nemôžem z objektívnych príčin dostať na folikulometriu,stále to niekde viazne. A napadlo ma,že pošlem môjho muža znovu na spg,lebo pred tromi rokmi bol a mal to tak tak,no ešte vraj v norme.Tak bol teraz zas a výsledok bol zlý,doktor mu povedal,že aby sme sa obrátili na CAR.Tak ideme do toho heliosu.Keď zrátam problémy na oboch stranách a náš vek,nie je na čo čakať,len ľutujem,že sme tam nešli skôr.

krupan
autor
18. nov 2008

Ja som nikdy na ziadnom vysetreni nebola. Ked som potratila vo februari tak ma vycistili ako na pase, nikto mi nic nepovedal, ze vraj plod bol mrtvy a je to. Takze to o com pises je pre mna spanielska dedina. No chystam sa teraz v decembri takze uvidime ako to dopadne. Mam celkom bolesti v podbrusku cely mesiac ale akosi som si to doteraz nevsimala. Mozno sa teraz moc pozorujem, neviem. Co je syndrom PCO?

lucula73
18. nov 2008

Ešte raz som si prečítala ako dlho sa snažíte,no teraz si myslím,že 1,5 roka síce nie je málo,ale tehotná si už bola,takže si myslím že by teoreticky mohol byť problém u manžela.Aj ja som vlani bola asi tehotná,3testy mi vyšli pozitívne,no po dvoch týždňoch som dostala krče a potom silné kramy.
Ja by som to v tvojom prípade riešila najprv spermiogram,potom podľa výsledku si na rade ty.Vzhľadom na vek by som to už neodlkladala.Ja mám tiež 35.A PCO sú polycystické vaječníky,teda tvorí sa veľa malých folikulov,teda cýst,no ani jeden nedozrie na potrebnú veľkosť,aby sa z neho uvolnilo vajíčko.A prepáč,že som ti to celé tak opísala,no to sú vyšetrenia,ktoré sa bežne robia,keď sa nedarí-HSG,folikulometria...

krupan
autor
19. nov 2008

Lucula diky za informacie. Som vdacna za akekolvek rady. Ja viem, teda aj manzel mi to stale hovori, ze 1,5 roka este nie je tak vela. No ale stres je to pre mna poriadny. Najviac ma prekvapuje to ze moje ovulacne dni pridu presne ako hodinky, ovulacia prebehne, kedze som uz minula koooopec prachov na ovulacne testy viem presne ktory den a stale sa nam to nedari. Ty to ale mas ovela tazsie ked citam tie tvoje problemy z vajecnikmi ale aspon vies kde je chyba. My len predpokladame ze chyba bude u manzela. Este pockam 5 dni ci dostanem kramy a potom po nich hor sa k lekarovi.
S tym prvym dietatkom ste nemali ziadne problemy????

lucula73
19. nov 2008

Ahoj krupan,
veru s tým prvým sme nemali žiadne problémy,na prvý šup sa nám podarilo,no to je už 6 rokov dozadu.A tie testy si nekupuj,to je už fakt škoda peňazí,máš to odsledované.A bazálnu teplotu si nemeriaš?to by ti presne ukázalo,kedy bola ovulka a či vôbec bola,veľa báb to tu robí...

krupan
autor
20. nov 2008

Ahojky bazalnu teplotu som si merala ale mne to skakalo hore dole. Nedalo sa to presne urcit, tie testy su pre mna pohodlnejsie. Naivne som si myslela ze problem je v tom ze nemozeme trafit ovulaciu a tak som si ich kupila. Kedze to uz 4 mesiace s ovulacnymi testami nevychadza problem bude asi niekde inde. Viac sa obavam vsetkych tych vysetreni aby to nenarusilo nas vztah, ktory mame s manzelom. Poznam zopar parov ktore spolu skončili pri snazeni sa o dieta. To by som naozaj nechcela. O umelom oplodneni si neuvazovala?

lucula73
20. nov 2008

Ahoj,ideme v stredu do Car do Heliosu do Martina na prvú konzultáciu,uvidím,čo nám povedia a hlavne navrhnú,obávam sa však,že umelé bude pre nás asi jediným riešením a neviem,či sa do toho dáme.. 😒 A tých vyšetrení sa ozaj nemusíš báť a tvojho manžela to bude stáť najmenej,jeden odber a hotovo.

krupan
autor
21. nov 2008

Preco nie umele oplodnenie? Mylis ze su tam nejake rizika?

orsulka
21. nov 2008

krupan...vsade su nejake rizika....🙂

lucula73
21. nov 2008

Sú riziká,ale nie kvoli tomu,ja sa totiž toho nejako bojím,tých hormónov a celkovo,ako by sme to zvládali...

orsulka
21. nov 2008

lucula.....hormony su v pohode....podla mna...aspon u mna, ani neviem, že ich beriem....beriem ich tak, že je to sučasť mojho tela a telo to prave teraz potrebuje a tak ich dostava...ja nemam žiadne zavraty ani bolesti...ani nic......a na adruhej strane si z CARU kazdy druhy den kontrolovana cez UTZ a krv.....takže by sa nemalo nič stať.... možno ku koncu stimulky, ked sa vytvori veeeela vajicok možu trosku vajecniky pobolievat.....ale myslim, že sa to dá zvladnuť......

lucula73
21. nov 2008

Orsulka,si zlatá,dík za povzbudenie.No uvidím v stredu,čo nám vlastne povedia.

krupan
autor
22. nov 2008

Urcite sa to da zvladnut, ved co by sme pre svojich potomkov neurobili, ze ano 😀 Tak napis ako to dopadlo v Heliose, ja tam pojdem o 2 tyzdne tak nech sa dusevne pripravim. Ja som odhodlana urobit maximum pre to aby som mala druhe dieta - a myslim ze kazda z nas co tu prispievame svojimi pribehmi. No len cim viac vies tym je to horsie - to je filozofia jednej mojej neplodnej kamosky a niekedy aj zacinam verit ze ma pravdu.

lucula73
22. nov 2008

To je pravda,že čím viac vieš,je to horšie...
A ty si sa tiež objednala do Heliosu?Ja som tam včera volala a objednala som manžela na spermiogram,reku nech mu urobia svoj,oni robia taký podrobnejší.Určite dám vedieť,ako sme dopadli.No tiež by som strááášne chcela druhé bábo,tá túžba je velmi silná.

baletacka
23. nov 2008

ahojte, moja diagnóza bola tiež sekundárna neplodnosť, prvé dieťa som mala ani neviem jak, potom ešte potrat, kde mi plod odumrel v 8 týždni a po rokoch snaženia mi zistili, že mám dermoidnú cystu, museli mi vybrať vaječník, ale aj tak som potom neotehotnela, po roku som už navštivila centrum pre liečbu neplodnosti a tam mi vyšetreniami zistili, že mi odchádza aj druhý vaječník, takže navrhli mi umelé oplodnenie, keďže nemala som veľmi na výber, postúpila som to umelé oplodnenie, pri ktorom sa mi vytvorila dermoidná cysta aj na druhej strane, ale otehotnela som na prvýkrát, tu cystu mi vyberú po pôrode, takisto s vaječníkom, lebo inak sa vybrať nedá. Myslím že to umelé oplodnenie nie je až tak hrozné, z týchto hormónov som akurát dosť pribrala, ale hneď som aj otehotnela, takže to budem riešiť potom. A tiež zistili, že chyba je aj na manželovej strane. Takže myslím si, že s návštevou centra nie je čo váhať. Ja som dlho čakala kým som začala niečo robiť.

lucula73
23. nov 2008

Baletacka,veľmi povzbudivý príbeh,držím palce,nech to všetko dobre dopadne.
Aj my sme dlho čakali,no čo už,keby sme nemali ani jedno dieťa,určite by sme to riešili skôr,človek si myslí,že keď už jedno má,tak to druhé sa proste len nejak nedarí.A kolko máš rokov,ak sa smiem opýtať?

baletacka
23. nov 2008

mám 30, takže tiež už najvyšší čas a dcéra má 6 a tá si súrodenca stále pýtala, vieš najprv som dieťa nechcela mať, lebo po dcére som potratila asi dva roky po pôrode, potom som nastúpila do práce, tak som to odkladala a už keď som chcela a myslela som si, že nebude problém, keďže som otehotnela trikrát bez problémov, lebo aj pred dcérou som raz potratila, tak to zrazu nešlo. ale držím prsty, určite to s tebou nie je tak zle a sa ti to podarí čo najskôr

lucula73
27. nov 2008

Ahojte,sľúbila som,že napíšem,boli sme v Heliose,navrhli nám dve možnosti,buď pôjdem na laparoskopiu a hysteroskopiu a keby sa odstránili možné zrasty,tak by sme to skúšali prirodzene,alebo druhá možnosť je,rovno na ivf,potom by som nemusela na laparku.Závisí to aj od manželovho spg,výsledky budú za dva týždne,ak by bol výsledok nejaký veľmi zlý,tak nie je o čom ...rovno ivf. ☹

janulla35
28. nov 2008

ahojte tiež mam ten problem,jedno dieťa mam 10r a o druhe sa snežime vyše 4rokov.bola som zatiaľ na HSG vyšetreni, vysledok jedna strana nepriechodna.Mala by som isť na laparku ale stale to odkladam, žijem dosť v strese a neviem či chcem ešte žiť zo svojim manželom.Nesprava sa tak a nežije tak ako by sa malo.ja by som ešte chcela dieťa hlavne zdrave, lebo prve je postihnute.

stingray
28. nov 2008

lucula - ak mozem poradit tak v prvom rade este predtym ako pojde manzel na SPG (predpokladam ze bude starsi ako 35) tak nech zajde k urologovi 4 roky je prilis dlhy cas aby sa to neriesilo. Velmi casto totiz vidiet zo strany lekarskych centier AR ignoraciu dolezitych markerov co sa tyka prostaty ako aj dalsich dvoch podpornych zliaz podielajucich sa tvorbe ejakulatu u muza. Ako som uz pisal na inom mieste spermie bez ejakulatu nepreziju ani minutku je to dane prirodzenym ochrannym prostredim zeny ktore je kysele v rozmedzi pH 3.8 az 4.5 ktore okamzite zabija spermiu. Je zbytocne tesit sa z mnozstva a pohyblivosti spermii ked ejakulat nebude obsahovat dostatocne mnozstvo podpornych aminokyselin, proteinov, dolezitych enzymov, fruktozy, zinok, horcik......tieto zlozky dodavaju energiu, ochranuju DNA pred poskodenim, enzymaticky aktivuju pohyb spermie, zabranuju aktivacii imunitneho systemu zeny, aktivuju vystelku maternice na prijatie zarodku (velmi dolezity faktor uspesnoti pocatia ak ide o IVF tak sa vyuziva tato aktivacna schopnost v metode SPF ako priama podpora IVF) a v neposlednom rade kedze maju mierne zasadite pH 7.5 neutralizuju kysle vaginalne prostredie a pomahaju tym vytvorit podmienky pre uspesne oplodnenie......

takze ponaucenie z toho je: pri vysetreniach SPG nesledovat len pocet, motilitu, morfologiu ale aj zakladne chemicke zlozenie kde treba zdoraznit hlavne fruktozu lebo to je dolezite "palivo" pre spermiu ktore jej dava energiu a ked je malo paliva tak je aj malo radosti.....

emjee
6. dec 2008

nikika33 • Včera o 19:08
Ahojte všetky snažilky. Neviem či už takáto téma tu bola, ale mňa strašne trápi , že sa nám nedarí mať druhé dieťa. Pritom so synom som otehotnela "náhodou", pričom priateľ ( terzaz už manžel si dával veľký pozor Teraz má syn už 6 rokov, od jeho 2 rokov sa pokúšame o druhé , ale zatiaľ nič Priznám sa , u lekára som nebola, lebo som si myslela, že keď som tak ľahko otehotnela raz, bude to hračka aj druhýkrát. ale nie je ... prosím o radu, kto už mal podobné skúsenosti . dakujem všetkým a šťastného mikuláša vám prajem

janulla35 • Včera o 20:00
je tu už ta tema aj ja mam ten problem

eva4444 • 1d • Včera o 20:40
nikika ja by som sla na tvojom mieste k lekarovi, moze to byt 'prkotina' co sa da lahko odstranit a zbytocne sa trapite

lucula73 • 1d, snž • Včera o 21:28
Ahoj nikika,kukni na stranu 4,tam je táto téma,je tam viac príspevkov,aj ja som tam písala.My sa tiež snažíme o druhé už 4 roky,nejdem to znovu písať,je to tam napísané.No rozhodne by som šla na tvojom mieste k lekárovi.Alebo úplne na začiatok by som poslala manžela,resp.partnera.

nikika33
6. dec 2008

Ďakujem za odpoveď. Viem dobre, že veľa narobí aj psychika, lebo keď sme sa začali snažiť mať druhé dieťa, všade som počúvala, koľko párov má s tým problém . A zrazu som bola presvedčená, že problém určite budem mať aj ja ..viem , je to hlúposť, ale keď som každý mesiac dostala krámy, mala som to vlastne potvrdené. Na nete som našla stránku, kde vhodný termín vypočítajú podla jonáša, tak som to tento mesiac skúsila .. zajtra mám dostať menzes, tal mi držte palce , aby neprišiel 🙂 potom vám zreferujem ako som na tom . ináč veľmi sa mi páči táto stránka, niekedy si ju len tak čítam aj hodinu. diky všetkým

lucula73
6. dec 2008

Držím ti palčeky,aby tá mrcha mrchovatá neprišla.Daj vedieť.

nikika33
7. dec 2008

Ahojte všetky !lucula dnes ráno ešte neprišla, ale tak 2 - 3 x do roka mešká max 4 dni. Ináč chodí na 28 den. Takže ešte uvidím, a budem dalej referovať 😉

nikika33
8. dec 2008

Ahojte. som tu zas a mrcha mi mešká jeden deň. viem, to je ešte málo ale sa trolilinku teším. 🙂

nikika33
9. dec 2008

už mi meška 2 dni 🙂

lucula73
9. dec 2008

A test si si nerobila?ja by som to asi nevydržala.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre