icon

Novembrové snažilkovanie

zuzka337
18. okt 2014

Ahojte,
Je sice este oktober ale dosla mrcha cize viem ze tento mesiac bol neuspesny :( ale nadej nestracam a pevne verim ze sa to v novembri podari a tak isto aj vam ktorym bol mesiac oktober neuspesny...drzim palce nech v novembri hlasime vsetky ktore tuzime po dietatku ze nam to vyslo,prejem pevne nervy,hlavu hore a prijemne a v kazdom pripade uspesne snazilkovanie 🙂
ak mate niake rady a "triky" sem s nimi 🙂
ja mam ovu testy a cakam kedy mi dorazi inofolic a pre priatela folandrol 🙂
Nech uz je mrcha prec a sup snazilkovat ovu ci bez nej huraaaa do toho 🙂

zarita59
27. okt 2014

@katkatonkova
@snubenci08
dakujem za privitanie ☺️ no uz mam kys listovu od MedPharma, vraj najkupovanejsia, tak teda uvidime. Dnes idem aj ku gyn takze vsetko sa dozviem 😊😊😊

katkatonkova
27. okt 2014

@zarita59 tak sup sup...a daj vediet ako si dopadla....

katkatonkova
27. okt 2014

Dobre ránko snazilky...tak ako dneska?...Ja som mala dvojdnovu pauzu...sa mi uz nechcelo a okrem toho sme tu mali muzovu svokru....moju mamu...

butterfly333
27. okt 2014

@katkatonkova ahoj no aj mi sme mali včera voľno no dnes sme to už dobehli. Aj keď dnes som 10DC . A ty ako si na tom? A nevieš aká by mala byť BT vhodná na oplodnenie.

butterfly333
27. okt 2014

@zarita59 ahoj pekný deň a vitaj medzi nami.

katkatonkova
27. okt 2014

@butterfly333 no kedze som uz po ovulke tak mi teplota pomalicky stupa hore...ja som 16 DC...v den ovulacie som mala teplotu 36,61...ale u kazdeho je to inak...len jedno je iste ze by mala teplota po ovulke stupat....my to asi dneska este dobehneme tie 2 dni...no musim urobit kavu aby som zas nezaspala..... 😀 😀 😀

butterfly333
27. okt 2014

@katkatonkova no ja som len 10DC a BT 36,6. A cyklus mám 30dní

petra212
27. okt 2014

@butterfly333
porovnávaj vždy len svoje teploty so svojimi. Neporovnávaj sa inými. Niektorá z nás má teploty 36,6 pred ovu a u niektorej už sú to poovulačné teploty.
Takže porovnávaj vždy len svoje grafy. Aj tie môžu byť každý mesiac plus mínus s nejakými odchýlkami.
Ja mám napríklad pred ovu teploty od 36,1 po cca 36,3 a po ovu od 36,4 do 36,7. Ale tento mesiac to vyzerá, že mám teploty posunuté o desatinku hore.

butterfly333
27. okt 2014

@petra212 ďakujem máš pravdu len som chcela vedieť niečo bližšie o tom. Zatiaľ som len 10DC tak už len čakám na ten správny čas deň.

petra212
27. okt 2014

@butterfly333
tiež je podstatné či meriaš v ústach alebo dole.
Tu si môžeš o meraní dosť počítať:
http://www.fertility.sk/?m=plodnost-a-zdravie&s...

butterfly333
27. okt 2014

@petra212 áno ďakujem už som si to prečítala. Ja som to nikdy nemerala len podľa hlienov.

petra212
27. okt 2014

@butterfly333
mno ja som ti dala link na meranie teploty, nie na sledovanie hlienov.
Ale pozerám, že sa tam otvára čosi iné.
Tak si nájdi medzi tými článkami článok s názvom "Symptotermálna metóda II. - Meranie teploty". Tam je okolo toho celkom dobre porozpisované.

butterfly333
27. okt 2014

@petra212 áno viem aký je to graf. No ja si meriam len prvý mesiac.

engie2
27. okt 2014

@butterfly333 Jasne, ze to moze byt u kazdej z nas inak. Niektore ovuluju aj 8DC/ ine az napriklad 18DC, preto je dobre, ak testuje zena od 1DC / je mozne, ze aj pocas menstruacie ovuluje, ale vraj to je ojedinele.. Mne sa este nepodarilo testami urcit ovulaciu. Mam vzdy ciarku - ale nikdy nie tmavsiu ako kontrolnu... Ale podla hlienu sa to uz ucim rozoznat..

Vela vsak zavisi aj od toho, kolko si pila. Ja napriklad pijem strasne vela tekutin.. a vidim kolkokrat podla farby mocu, ze je hodne zriedeny, vtedy je ten vysledok skresleny.

butterfly333
27. okt 2014

@engie2 ahoj no ja moc nepijem keď viem že idem testovať. No v práci pijem veľa vody. No momentálne máme voľno týždeň tak som doma a snažilkujeme a testujem. Dúfam že sa to podarí. A čo ty ako si na tom tiež sa snažíte?

snubenci08
27. okt 2014

@zarita59 aj si bola u toho gyndoša?

engie2
27. okt 2014

@butterfly333
ja sa to neviem odnaucit.. v praci pijem ako duha a potom ked pridem o piatej/sieste domov, tak testujem.. niekedy ozaj ze biely papierik mam a viem, ze to je preto, ze ten moc bol skoro ako voda...

Ano, my sa snazime/ aj nesnazime, cez plodne dni bol priatel v zahranici a tak isto to bude aj v novembri.. jedine, ze by som bola ten unikat, ze otehotniem pocas mrchy :D alebo tesne pred nou... Nic to, pride to, kedy to ma prist.
V decembri chceme vyskusat tu teoriu 10.dna - od 1DC do 10 DC abstinovat a 10.den na to vhupnut 🙂 sa mi to pozdava celkom - racionalne mi to pride dost realna sanca.. Jednak okolo toho 11,12 DC mam vela vela hlienu a aj spermie by mali byt znovuzrodene 🙂

butterfly333
27. okt 2014

@engie2 a aký cyklus máš? Ja 30. No dnes som 10DC no hlienov zatiaľ necítim len troška vlhkosť. A sex dnes bol ráno a to ma už dva krát prehnalo na veľkú. Ale ovu ešte asi nemám.

petra212
27. okt 2014

@butterfly333
inak ak máš pravidelný 30 dňový cyklus tak ovulku skôr ako 16 DC očakávať asi nemusíš

butterfly333
27. okt 2014

@petra212 ja som čítala že na 13DC tak uvidím budem snažiť ďalej.

engie2
27. okt 2014

@butterfly333 cyklus mam 28dnovy.
Dnes som 19DC a ovulaciu som mala minuly pondelok - t.j. 12DC.. ale uplne ze bielok som mala, ale priatel 1200 km odo mna :-/
Dnes si uz testovala?

@petra212
poznam zeny, ktore maju 30 a viac dnovy cyklus a maju ovulku 12,13DC - kazda je ina, preto odporucam testovat kazdy den.. a pozorovat svoje telo

petra212
27. okt 2014

@engie2
a to môže byť LF dlhšia ako 14 dní?
Som to ešte nepočula, ale teda nevylučujem to. Pýtam sa. Aha tak práve čítam, že LF by sa mala pohybovať medzi 12 až 16 dňami.
Ja mám cyklus pravidelný 28 - 29 dňový a ovu som mala min. mesiac 16 DC a predtým 14 DC.
Ono nie len, že každá žena je iná, ale aj každý cyklus je iný. Akurát, že ak máš LF 14 dní, čo ja teda mávam. Tak bude 14 dní kadžý mesiac. Plus mínus jeden deň. A mne to aj tak vychádza. Keď bola ovu 16 DC tak bol aj cyklus dlhší a to práve kvôli tomu, že tá luteálka býva plus mínus rovnaká. Tak sa logicky musel aj cyklus predĺžiť.

engie2
27. okt 2014

@petra212 moze, kazde jedno telo je individualita. Mam kolegynu, ktora ma ovulaciu 22-23 DC...a cyklus ma 29 dnovy - ako hodinky. Teda nic nie je cierno biele / ono sa uvadzaju najcastejsie pripady, ale su aj vynimky.
Napriklad moja kamaratka s muzom pocali presne 1DC / vedia to uplne presne, nakolko jej muz bol sluzobne mimo mesiac a pol predtym a mesiac a pol potom...

butterfly333
27. okt 2014

@engie2 dnes som netestovala nemám kúpený test. A u nás lekáreň zatvorená.

butterfly333
27. okt 2014

@katkaolejka ahoj tak ako sa darí ktorý deň DC si?

zarita59
27. okt 2014

@butterfly333 Ďakujem pekne
@snubenci08 ano nic tam nevidel ale ze nieco mam nestandartne tak preistotu bral krv na hcg a zajtra okolo 11 mam vysledok, je mozne ze na ultra to nevidel? alebo nemoze to byt mimomaternicove? aky je potom postup...

petra212
27. okt 2014

@engie2
taká krátka LF síce byť môže, ale nie je to normálne a bolo by určite vhodné, keby s tým kolegynka, resp. jej lekár niečo robil. Ak teda chce mať kolegynka deti.
Pretože pri takej krátkej LF je problém pri uhniezďovaní vajka. Ono nejakých 5 dní vraj cestuje oplodnené z vajíčkovodu do maternice a až potom začína uhniezďanie, ktoré vraj tiež pár dní trvá, a ak má krátku LF tak to nestihne hmmmmmm

nikuska105
27. okt 2014

ja sa tiež pridavam dnes som 2DC tak dufam,ze coskoro uz budem vidiet // 😀

butterfly333
27. okt 2014

@nikuska105 2DC? To je druhý deň menzesu

nikuska105
27. okt 2014

ano