Nuda v tehotenstve

3. jún 2020

Som tehotná a mam pocit ze nič nemôžem. Pred tým turistika, bicykel, večer občas vínko na teraske.. A teraz mam pocit, že nič nemôžem a už sa nudím. Čo ste baby robili počas tehotenstva, čo vás aj napĺňalo? Ja mam strach aj teda robiť niečo, ale to mne už šibe, lebo som o prvé bábo prišla a nechcem to zažiť znovu, tak sama viem, že som prehnane opatrná 🙂

pribinak
3. jún 2020

Môžeš aj bicyklovať aj robiť turistiku. Si tehotná, nie smrtelne chorá. Jasne, túru na Gerlach asi nie, ani zjazd dole Donovalmi, ale kľudne môžeš chodiť po lesoch a aj bicyklovať.
Dokonca môžeš cvičiť, plávať, ....

tulipanicek
3. jún 2020

No neviem ale my sme na výlety chodili aj počas môjho tehotenstva, taktiež na bicykel som chodila. Len som zmenila les za hrádzu (konzultované s lekárom). Víno mi nechýbalo. Ako ja som celkovo malo zmenila, len som necvicila jumping a nepila alkohol. Jumping som vymenila za plávanie. Ja som ešte v 9 mesiaci sadila, chodila na samozber jahôd a hrášku a pod.

bimbina
3. jún 2020

Tehotenstvo nieje choroba 🤨

sweetdreams1
3. jún 2020

My sme prerábali byt, to bol celkom adrenalín chvilami ;) inak kľudne môžeš chodiť na výlety, na prechádzky, športovanie je na zváženie, ale v podstate sa nezakazuje. Fajn je vraj aj gravid joga. A teda ja som chodila aj do práce, čiže večer som väčšinou aj bola rada, že si môžem vyložiť nohy.

miadi
4. jún 2020

Nuda v tehotenstve? To je uz len od teba ako chces byt: ja som prve teho robila do 39tt a nemala som nudu. Posledne teho som zas cestovala na 2dovolenky chodila vela s malou do vodnych parkou kazdy den kopec aktivit hoci mi bolo zle a radsej by som sa nudila 😂no ked mas dieta tak ho treba vyvenčit a zabavit akcne kazdy den. . Az posledne tyzdne som spomalila Lebo mi puchli nohy a mala som vysoky tlak. Ale mozes robit velmi vela veci v teho čo Ta bavi. Ber to tak ze co mà byt sa stane. Pokial nespadnes z kona nebudes dvihat činky atd.. to co robis tvoje tehotenstvo neovolyvni. Naopak cim viac budes fit a akcna tym lepsie pre tvoje telo. Vobec nemusis sediet 9m na vankušiku a nudit sa. Zdravemu babatku viac ubližiš ked budes upadat na duchu ako aktivitou ( a ano mozes mat aj sex aj v den TP )

heln
4. jún 2020

Milujem komentáre typu tehotenstvo nie je choroba. Tehotenstvo nie je choroba, to je pravda, ale niektoré ženy majú také komplikácie, ktoré ohrozujú ich život alebo samotné tehotenstvo. Aj keď nemôžeš na turistiku, stále môžeš na prechádzky do prírody, ktoré zvládneš. Ale zase neviem ako sa môžeš nudiť, len ak stále musíš ležať. Ja mám v domácnosti toľko roboty, že sa veru nenudím. Ak musíš ležať, tak rob nejaké ručné práce, napríklad hačkuj hračky - napr. chobotničky pre bábätká, alebo sa venuj nejakej nenáročnej záľube. A večer si môžeš sa sadnúť na terasku a dať si nealko pivo alebo vineu.

metuzalem
4. jún 2020

Som na tom podobne 🙄 predtym som sportovala, ale ked som sa dozvedela ze som tehu bola jesen-takze uz zima a na bajk uz nebol dobry cas, na korcule v zime som sa bala, na plavarni ma strasili s infekciou a nez prisla jar bola korona, zrazu vykuklo brusko a teraz zvladnem max. prechadzku. O 6 tyzdnov termin a som rada, ze si este zasnurujem topanky. Takze cez volny cas som citala knihy, skusala nove recepty, pozerala serial online...tiez mi nic extra nenapadlo.

bimbina
4. jún 2020

@heln som veľmi rada že milujete tuto tému . Ale jedna z veci je , že áno každá má nejaké tehotenstvo , ale zase pocit že nič nemôžem ? Každá žena by počas materskej lebo počas tehotenstva mala buď nadobudnúť nejakú zručnost alebo niečo získať práve na základe toho nič nerobenia. Práca a prilezitost je všade . Treba sa len rozhliadnuť .

pribinak
4. jún 2020

@heln ale zakladateľka témy nepíše že má nejaké zdrav. problemy. To je úplne iná situácia, keď je všetko ok a keď sú problemy
Len reagujeme na to, že má pocit, že nič nemôže. To nie je ok takto zmýšľať. To je tak na depresiu a problemy medzi partnermi

kvetinka75
4. jún 2020

Mne bolo tak zle ze som bola rada ze nic nemusim

spinavabota
11. nov 2020

Viem, že už reagujem neskoro a teda pisateľkin problém už zrejme nie je aktuálny. Ale možno niekomu pomôže vedomie, že takých nudiacich sa tehotných žien je viac. Ako aktívnej rekreačnej športovkyni mi šport počas tehotenstva veľmi chýbal... Aj kamaráti, s ktorými som sa pravidelne stretávala pri športe mi chýbali. :(

Snažila som sa voľný čas nejako rozumne vyplniť – vydala som sa :D, chodila sme na prechádzky, cvičila doma cviky pre tehotné, učila som sa šiť na stroji, viac som oddychovala, začala som sa učiť po švédsky, učila som kolegov slovenčinu, zlepšila som sa vo varení, upravovala som záhradu, chystala veci pre bábätko... Všetko to boli vcelku užitočné aktivity. Ale šport a kamaráti mi chýbali aj tak – ten pocit nešportovec podľa mňa nikdy nepochopí.

@metuzalem – presne popisuješ moju situáciu 🙂 Bicykel a beh mi pri prvej prehliadke preventívne lekárka zakázala, plaváreň kvôli hroziacej infekcií tiež, na iné športy som sa teda už radšej ani nepýtala... A potom prišla korona, čiže možností na voľnočasové vyžitie bolo menej pre všetkých.

monika8634
11. nov 2020

My prerabame takže ja sa nenudím 🙂 ešte aj drevo do krbu si donesiem keď mám priateľa v robote. Neviem si predstaviť prelezat celý deň asi by ma to zabilo. Vždy musím byť v pohybe, vždy si niečo nájdem 😄

maris5
11. nov 2020

Prve tehotenstvo som lozila kade tade, este aj v 8. mesiaci. Druhe tehotenstvo som bola rada, ze sa dogulam do prace, po starsieho syna do skolky a spat do postele. Musis ty vediet kolko zvladnes.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre