icon

O bábätko sa snažíme vyše roka

zelmira987
23. nov 2020

Ahojte, možno mi bude vedieť niektorá poradit. S manželom sa snažíme o babatko rok a štvrť. Žiaľ bez úspechu. Ja mam výsledky od gyn - UTZ, stery, hormonálny profil, cytológia- v poriadku. Mame doma uz dve deti (7 a 5rokov). A chceli by sme “len základne” vyšetrenia pre manžela. Totiž ak by bol nejaký vážny problém, preco sa nedarí, budeme spokojní s dvoma detmi, ak sa však da pomôcť nejakými doplnkami, prip. liekmi, tak by sme do toho sli. Do umelého nepôjdeme. A teraz otázka- treba ist do reprodukčného centra aj keď nechceme riešiť umelé oplodnenie, alebo stačí ak by šiel manzel k urologovi/sexuologovi? Robia v centrách konzultácie a pomoc aj pre tých ktorý len pátrajú po príčine a nechcu ju riešiť umelým?
Dakujem

lucijalucy
•
23. nov 2020

@zelmira987 áno, do centra. Spravia potrebné vyšetrenia a vysvetlia čo ako. My sme tak tiež boli a takisto nám stačilo nakoniec brat výživové doplnky 🙂 Držím palce 🤞🏼

lubiss
•
23. nov 2020

@lucijalucy mozem vediet ake doplnky??? ake vitaminy ste pridali dakujem

petamich
•
23. nov 2020

@zelmira987 zakladne vysetrenia vam spravi aj gynekolog/urolog, v repro centre sa castokrat plati aj to co poistovna preplaca napr. partner bol na spermiogram, lebo nechcel hladat urologa, ktory robi spermiogram podla WHO (vacsina robi iba taky "hybu sa") a platili sme 35E hoc by to poistovna mala hradit, je pravda ze termin bol okamzite a vysledky do 2 hodin, cize aj ta reproklinika je cesta, len si mozete preplatit, kazdopadne vyhodu to ma, ze vam to aj vysvetlia a je to rychlejsie, tiez nam odporucili nejake vitaminove doplnky a pod. 🙂 u nas ale napokon bola korenova pricina u mna a hematologicka, hoc aj partner mal kusok zhorseny spermiogram, odporucili mu Folandrol

lucijalucy
•
23. nov 2020

@lubiss ja Inofolic a kvapky Gynex a priateľ Folandrol. Jemu zistili že trošku nebolo niečo v poriadku so spermiami a toto stačilo spolu s úpravou životosprávy na to, aby sa nám zadarilo. Treba vyskúšať, každý človek je iný, čo jednému pomôže, druhému nemusí. Ale za skúšku to stojí. 😊

petamich
•
23. nov 2020

@zelmira987 mozno by vam na zaciatok stacil spermiogram a Folandrol 🙂

sandra151
•
Autor odpoveď zmazal
•
andrea235
•
23. nov 2020

Dakujem velmi pekne, pomohli ste mi. Skúsime to teda cez centrum, snad sa nájde cesta a nebude nejaký velky problém, kdeže dve deti uz mame.

caramellka
•
24. nov 2020

Ja som otehotnela po dvoch rokoch (pri prvej dcérke sa nám to podarilo hneď), ja som teraz brala Nosifol, Vitex jahňací (drmek) a nejaké čaje a manžel Folandrol, kotvičník a selén + zinok. Držím palce, nech sa čo najskôr tešíte z vytúženého bábätka.

jogo78
•
Odpoveď bola odstránená
•