Obavy z účinkov liekov počas plánovania tehotenstva?
Ahojte, s manželom sa dlho neúspešne snažíme o dieťatko. Tento mesiac na začiatku cyklu som ochorela. Crp: 100, horúčky 40. Užívala som ATB 9 dní. CRP kleslo a tak sme počas plodných dní 'išli na to'.
Nedarí sa nam už rok. Teraz sa obávam, že to tento mesiac konečne mohlo vyjsť a dieťatko nebude v poriadku kvôli mojej blbosti. - nevedela som si predstaviť nepokúšať sa 😭
Prosím má niekto podobnú skúsenosť a všetko bolo nakoniec OK?
Nerozumiem. Ak by si aj ostala tehotná (ale nevidím dôvod robiť paniku, keď nemáš na teste dve čiarky), a užívala si počas oplodnenia ATB, tak to nebude mať na dieťa žiaden vplyv.
Ty si sa v 40-ke teplote snazila o dieta??? Teplota ani atb problem nie su. Skor sa vam nedari lebo tlacis na pilu a psychicky to nedavas. Ja chapem, ze velmi chces, ale tatko to ozaj nie.
Ďakujem, potrebovala som takéto triezve názory lebo ja sa už nechávam uniesť emóciami ako na horskej dráhe 😀. Mňa skôr zaujíma či je možné, že prebiehajúca choroba na začiatku cyklu mohla poškodiť ešte neoplodnené vajíčko.
@beata_k nie horúčky som mala 1-5DC, snažili sme sa až počas plodných dní cca od 10DC
Nie, nemohla 🙂
Nevies ani ci si tehotna 🤷🏼♀️ Ale kazdopadne v tej dobe by to na "dieta" nemalo zidny vyplyv pretoze neni nepojene na obeh matky. Navyse niektore antibiotika sa beru aj v tehotenstve.
Pozri, aj uplne zdrave, zdrave zeny maju postihnute dieta a fetacky zdrave. To ti nik nezaruci. Ale s najvacsou pravdepodobnostou sa nic nestalo.
Neoplodnené vajíčka máš v tele celý život, tá jedna choroba im nijak neublíži. Držím palce
Sak dobre tak, zrazila choroba imunitu a mozno sa prave zadarilo. Telo to nestihlo odmietnut, nedokazalo sa branit
Ja som mala po uhniezdeni keď som dostala zápal močových a brala som atb aj pri staršom aj teraz a starší je v poriadku, bábo je ešte v bruško a som v 9tt. Co sa ma stat to sa stane, nijak to neovplyvnis

Ja si myslím že najprv treba si urobiť tehotenský test a potom keď tak konzultovať s gynekológom. Pocit bohužiaľ nič nepotvrdí . :/