icon

Obavy z účinkov liekov počas plánovania tehotenstva?

1. nov 2024

Ahojte, s manželom sa dlho neúspešne snažíme o dieťatko. Tento mesiac na začiatku cyklu som ochorela. Crp: 100, horúčky 40. Užívala som ATB 9 dní. CRP kleslo a tak sme počas plodných dní 'išli na to'.

Nedarí sa nam už rok. Teraz sa obávam, že to tento mesiac konečne mohlo vyjsť a dieťatko nebude v poriadku kvôli mojej blbosti. - nevedela som si predstaviť nepokúšať sa 😭

Prosím má niekto podobnú skúsenosť a všetko bolo nakoniec OK?

simca115
1. nov 2024

Ja si myslím že najprv treba si urobiť tehotenský test a potom keď tak konzultovať s gynekológom. Pocit bohužiaľ nič nepotvrdí . :/

denisa_deniska
1. nov 2024

Nerozumiem. Ak by si aj ostala tehotná (ale nevidím dôvod robiť paniku, keď nemáš na teste dve čiarky), a užívala si počas oplodnenia ATB, tak to nebude mať na dieťa žiaden vplyv.

beata_k
1. nov 2024

Ty si sa v 40-ke teplote snazila o dieta??? Teplota ani atb problem nie su. Skor sa vam nedari lebo tlacis na pilu a psychicky to nedavas. Ja chapem, ze velmi chces, ale tatko to ozaj nie.

autor
1. nov 2024

Ďakujem, potrebovala som takéto triezve názory lebo ja sa už nechávam uniesť emóciami ako na horskej dráhe 😀. Mňa skôr zaujíma či je možné, že prebiehajúca choroba na začiatku cyklu mohla poškodiť ešte neoplodnené vajíčko.
@beata_k nie horúčky som mala 1-5DC, snažili sme sa až počas plodných dní cca od 10DC

denisa_deniska
1. nov 2024

Nie, nemohla 🙂

lauriik
1. nov 2024

Nevies ani ci si tehotna 🤷🏼‍♀️ Ale kazdopadne v tej dobe by to na "dieta" nemalo zidny vyplyv pretoze neni nepojene na obeh matky. Navyse niektore antibiotika sa beru aj v tehotenstve.

beata_k
1. nov 2024

Pozri, aj uplne zdrave, zdrave zeny maju postihnute dieta a fetacky zdrave. To ti nik nezaruci. Ale s najvacsou pravdepodobnostou sa nic nestalo.

januska12323
1. nov 2024

Neoplodnené vajíčka máš v tele celý život, tá jedna choroba im nijak neublíži. Držím palce

kiki68
1. nov 2024

Sak dobre tak, zrazila choroba imunitu a mozno sa prave zadarilo. Telo to nestihlo odmietnut, nedokazalo sa branit

ronie338
1. nov 2024

Ja som mala po uhniezdeni keď som dostala zápal močových a brala som atb aj pri staršom aj teraz a starší je v poriadku, bábo je ešte v bruško a som v 9tt. Co sa ma stat to sa stane, nijak to neovplyvnis