icon

Od dnes myslím pozitívne. Kto sa pridá?

taja27
24. jan 2013

ahojte baby tak soms a rozhodla,že oddnes idem myslet pozitivne po vzhliadnutí a prečitani knihy Tajomstvo,videla som aj film...pripojte sa a som zvedavá ktorej snažilke sa podari skor otehotniet pozitivnym zmýšlanim 🙂) pripájam aj video kuknite si ho baby fakt a počuvajte slová a vcítťe sa do toho....a negativne reakcie prosim sem ani neádvajte my sme tu "POZITIVKY"

taja27
autor
11. mar 2013

@seraa no aj podla mna je digital zlý no ja is zaj rano peken odmeriam ortutovým!!!!
ano? hm vidíš to no je to tak niekto otehotnie hned aj po HAK niekto nič.-( no čo už s tým jaj bože...
hmm 3 kg by bodli aj mne ale aj o dost viac....no musim aj ja začat cvičit a behat aby osm shcudla do svadby apon niečo xi... zaj idem na imunologiu som zvedava čo mi zistiaa
dobru nockuu

11miuska11
11. mar 2013

@taja27
@seraa
Tajus, je uplne jedno, ktory ako meria. Meria ale stale rovnako a odchylka je stale rovnaka. Keby si na ootrutovom namerias pred ovu 36,6 , na digit budes mat 36,4 , v poovulacnej faze to iste, otrut. 37,1 a digit 36,9. Tak vobec nejde o to, aka vysoka je teplota, ale aky je rozdiel medzi tymi fazami. Takze je jedno, akym teplomerom merias. Baby maju pravdu, ked to meranie takto stresuje, radsej to nerob, iba si s tym zbytocne kazis naladu.Ja si meriam BT rada, lebo aj ked ukazuje to, co sa mi nepaci, tak sa to snazim brat s chladnou hlavou a posuva ma to vpred, Urcite som teraz mudrejsia z toho, ako ked som si nemerala. Pretoze to by som nevedela, ze ovulujem. Sice neskoro, ale predsa. Naposledy mi videl dominantny folikul az v 40 DC!!! taktze snad aj tento mesiac bude, aj ked neskor, je mi jedno. Ale chodievaj na folikulometriu aspon, aby si vedela kedy a ci ovulujes! Na ovu testy sa nespoliehaj, lebo tie ti sice ukazu, kedy sa ten hormon na ovulaciu zvysi, ale to neznamena, ze dojde aj k ovulacii!! Cize ovu testy ti ukazu ovulaciu iba vtedy, ked si uplne OK a urcite kazdy mesiac ovulujes. A nie su na to, ze chces zistit, ci vobec ovulujes.

Co sa tyka tej antikoncepcie, tak o tom, co si pisala,ze sa netvori sliznica, som este nepocula. Pretoze keby sa netvori sliznica, tak podla mna nemoze byt ani MS, lebo ti nema co odkrvacat prec. Ja som mala taku a najcastejsie sa pouziva taka, kde HAK zabranuje ovulacii a teda "odstavi" vajecniky a tym padom nie su vajicka a nema sa co oplodnit. Preto mam aj terat lenivejsie vajecniky a ovulujem az na 45 DC. ale aspon, ze ta ovulka je a snad bude aj tento cyklus 🙂

Moj muz uz ma termin na spmg. tak silno drzte palceeee!!!!! Pocitvo papka vitaminy, chodi behat uz von, tak snaaad bude OK vsetko. Ale mame pred tym respekt 😅

11miuska11
11. mar 2013

@taja27 akurat pozeram ten tvoj graf a mas to tam teda riadne rozbite 😒 😒 vobec netusim, co si o tom mysliet. fakt 😖

seraa
11. mar 2013

@11miuska11

drzime palce !! nech su super vysledky !

taja27
autor
11. mar 2013

@11miuska11 no ved práve to je tým tpelomerom nechápem tomu ani ja.... ale pozerala som aj iné grafy jedna baba dala a veru mala podobný ako ja a mala ovu vyšla jej inak ja tam mam BT 36,3 a potom stupla na 36,7 a potom 36,6 čiže to by mohla byt ovu aj jej to tak vyšlo
@seraa dakujem to idem lebo mavam ekzemy.-))

11miuska11
11. mar 2013

@seraa dakujeeeem, tvoj ide kedy? Moj na buduci tyzden v stredu tusim 🙂

taja27
autor
11. mar 2013

@11miuska11 no ved hej aj to je pravda...že su tam odchýlky no ja už neviem ozaj domeriam to tento cyklsu a uvidim čo ako či zle meriam či ako nehcápem lebo ja som aj dnes napr bola hore už čo ja viem o 3????soms a prehadzovala a potom reku odmeriam..nezobudim sa presne o 5 a meriam ale aj skor neviem či to má suvis.-.....
noo držžime palceee

taja27
autor
11. mar 2013

https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/aka-ma-byt-bazalna-teplota-po-ovulacii/

aha čosom našlaa takže to nie je take jednoznačnéé s tou mojou BT .-))) čiže som ovu asi mala lebo mi klesla na 36,3 a potom som mala hore na 36,7 a 36,6 ale zatim nižšie nie.-)))) čiže kludne mohla byt nemusi mať každá žena 37 .-)))

11miuska11
11. mar 2013

@taja27 lenze krivka BT by mala byt do ovulacie nizka a po ovulacii aspon o 0,2 vyssia. Cize to neratas od tej najnizsej hodnoty, ked ti klesne tesne pred ovulkou. http://www.fertility.sk/sk_SK/special/search/sy... tu si pozri, ako maju vyzerat tie krivky. Tebe to hore skakalo aj pred prepokladanou "ovulkou" a to nie je dobre. Tak ako ja to mam naprd, raz hore, raz dole. Nie je tam vidiet suvisla hranica nizsich teplot a vyssich teplot, ide to stale hore dole hore dole a to vyzera skor na anovulacny cyklus 😒 nechcem ta plasit, ale citala som o tych grafoch uz asi vsetko a ten tvoj dobre nevyzera. Ovulacia prebehla vtedy, ak mas po obdobi nizkych teplot 3 po sebe iduce dni BT vyssiu, ako je vo folikularnej faze. A v tej ty mas 36,6. Ale samozrejme, ze a mozem mylit, Skus ten graf hodit do fora BT, nech ti kocky, co dlho meraju poradia. Pripajam ti moje dva grafy. Prvy bez ovulky zatial. a Druhy, ovulka bola a aj lekar potvrdil na sone.

A hlavne, tebe to ani graf nevyzelenil a to uz by bolo zelene, keby je ovu.

taja27
autor
11. mar 2013

@11miuska11 no tak ja osm z oboch debo ozaj..... lebo aj v 1 aj 2 je teplota vyššia nei nižšia po ovu ...no bohvie neviem fakt skusim to tam dat...mna porazii nechápem tomu dufam že len tento cyklus bol anovulačný lebo ked osm bola na folikulometrii povedal mi že je po ovulacii...alebo zmenim doktora lebo neviem či sa v tom on vyzná....lebo teraz mi nevidel tu ovu tiež..a teplota pred ovu ma byt nižšia stale???a až po ovu vyššia? hm no užas

11miuska11
11. mar 2013

@taja27 ano, nemusi mat kazda zena 37 stupnov, ale ako aj ta kocka pise, musi byt dvojfazova ta krivka a tvoja nie je. Skace hore dole, tak ako mne. I ked moja, keby po 19 DC (prvy obrazok) zostane na 36,6 a neklesne dolu, tiez by znamenala ovulku., Takze nejde o hodnotu a vysku teploty, ale aky je rozdiel medzi fazami. A my v tychto nasich grafoch v tomto mesiaci tie dve fazy proste nemame 😒

taja27
autor
11. mar 2013

@11miuska11 no som z toho smutná ozaj .-(( bojim sa čo ked ozaj neovulujem? ach bože

11miuska11
11. mar 2013

@taja27 Ano presne tak, ako pises, do ovulky je nejaka teplota a po ovulke je zase v priemere ina, ale vyssia. Ale ja sii tiez pamatam, ze ti lekar hovoril, ze ovulka asi nie, ale ze si nebol isty. Pocuj, hlavne je, nech uz tento mesiac ovulka bola, ci nie, ze mas prehlad o tom, co sa v tvojom tele deje. Budes merat aj dalsi cyklus, ked sa ti bude chciet a uvidis, ci su nejake zmeny, alebo su tie grafy rovnake. To je uz len na tebe. U mna sa BT nemylila a lekar mi vzdy na sone povedal, co je pravda. I ked som mu neverila najprv, lebo moja BT zo zaciatku fakt vyzerala, ako ovulka, ale ta teplota tam hore nevydrzala aspon 3 dni a isla zase dole. To je jednoznacny prejav toho, ze ovu nebola. A to je na merani BT blbe, ze to, ze bola ovulka, zistis az po troch dnoch, ked sii to spatne vyhodnotis, ten graf. Ty si mala krasny nabeh na ovulku 12 DC. Keby BT zostane tam hore, je to ukazkovy graf. Mrcha hnusna ale klesla. Presne, ako mne 😒 Skus skocit len tak pre istotu na folikulometriu, ak by si mala po ovulke, lekar by videl zlte teliesko. 🙂 a bol by koniec nasim odhadom laickym 😅

11miuska11
11. mar 2013

@taja27 Ale ovulka este moze pokojne prist, neboj sa 🙂 a niekedy je cyklus anovulacny. Tento moze byt a ten dalsi nemusi 🙂 Ja budem zase cakat do toho 40 DC a pojdem na folikulometriu. Minuly mesiac mi az vtedy videl dominantny folikul 🙂 a do 5 dni prisla ovulka. To je ten druhy graf, co som postla. Tam je krasne vidiet ten rozdiel teplot v dvoch fazach. Kocky tu na MK mi povedali, ze aj ked je ovulacia neskor, v mojom pripade 45 DC, to znamena, ze ten cyklus bol ovulacny, ze je jedno kedy ovu pride, hlavne, ze pride 🙂 neboj, ona este moze prist 😉

taja27
autor
11. mar 2013

@11miuska11 hm no len azse skočim k nemu a zybtočne.-((a zbytočne dám azse 7 e.-/// no neviem proste....oni mo žltom teliesku nepoevdal sice on mi nepovie pokým sa ho nič neopýtam aach nemam slov veru
no ved uvidim budme ešte merať i ked pochybujem že by bol už mam 17 den

taja27
autor
11. mar 2013

@11miuska11 neviem čo mu mam povedat niekedy mi pride že ma ma za daku hlupu alebo za šibnutu že tam chodim alebo fakt neviem....lebo mi nepovedal nič take len to že je tam dominatný folikul ale skor pripravený na buduci menzes...no ved musim sa ufat že toto bol anovulačný cyklus a dlaši už nebudem mat .....možno je to stresom ....musim byt pozitivnejšia ....

taja27
autor
11. mar 2013

@11miuska11 no počuj a ty si až na 45 DC mala ovulaciu??????? ked píšeš na 40 dc videl folikul apotom bola ovu????

11miuska11
11. mar 2013

@taja27 ked ti povedal, ze ten folikul sa mu zda, ze dozreje az na buduci mesiac, to znamena, ze buduci mesiac bude ovu urcite 🙂 a to uz bude aj tvoj drahy OK po tych ATB a bude to. Uvidis, ze zivot si zariadi cesticku tak, aby vznikol v ten najvhodnejsi cas. Uprimne, ved je to jedno, ci to bude tento mesiac, alebo buduci, hlavne ze bude a aj tvoj mu uz bude OK vtedy. !!!

taja27
autor
11. mar 2013

@11miuska11 no ved ano .-))to je pravda budem v poriadku a ved aj tak planujeme svadbu takže bude jedno potom .-)) musim verit že otehotniem..dakujem ti zas a znova.-))))choj spinkat idem aj ja ))))))

11miuska11
11. mar 2013

@taja27 ano 40 DC videl folikul, ale vtedy si myslel, ze to je zlte teliesko uz po ovu, kedze to bolo tak neskoro. Ale potom povedal podla grafu, co videl, ze to mohol byt dominantny folikul. Pretoze zlte teliesko vznikne po prasknuti folikulu (po ovulke) a vyzera rovnako na sone 🙂 To je zlozite trosku, ale dolezite je, ze ovu bola. Aj ked tak neskoro, ale bola! Sice tak mam len 6 ovulacii do roka, ale mne to neva 🙂

taja27
autor
11. mar 2013

@11miuska11 ozaj ešte prosim ta ten nofolic mam brat alebo možem brat už teraz od zajtra či po ms???

taja27
autor
12. mar 2013

@11miuska11
@seraa
ahojte baby zdravim všetky aj ked som ich neoznačilaaa .-))
ako sa máte? ja som dnes zase merala no zase o ničom proste dala osm si inofolic a je hehe....
domeriam a už dalej nejdem emrat lebo som potom zle naladená aj ked si poviem že budem dobre tak som zle no....
čo idete dnes robit??ja mam volno idem na imunologiu do LV tak že tak majte sa mi zatim pekneeee

taja27
autor
12. mar 2013

viete čo rozmýšlam nad tým duphastonom! lebo mnohe píšu že zablokuje ovulaciu ale ked som to povedala doktorovi povedal že je to somarina!!!no ja skusim na bud cyklus merat bt a nedat si duphaston pokým neuvidim ovulaciu čo ked mi ju blokol on???ja ho berem na 15 den mám ho od 14 dna ja osm si dala na 15 no neviem už ozaj...lebo BT som mala dobru prvu fazu ale teraz to skáče....alebo ho vysadim?? hm neviem

11miuska11
12. mar 2013

@taja27 ano,ber uz teraz i.ofolic. Mne lekar povedal,ze mam brat dva denne a aj na stranke inofolicu som sa tej lekarky pytala,ze kolko mam brat a ona,ze dva denne. Poviem ti ako to je s tym davkovanim. Ked aj beriem nejake doplny z tradicnej cinskej mediciny doplnkove,tiez mu terapeutka da raz taku davku,ako je oficialne v davkovani. Ono je to tak,ze aby ziskali certifikat na povolenie potravinoveho doplnku,musia tam dat taku davku,ze to mozes jest aj 5 rokov v kuse a neublizi ti to. Ale,ked chxes bylinkami a vitaminmi liecit,musis ich brat vo vyssej davke,ako clovek,ktory problem nema a berie tie vit. Ci bylinky len preventivne. Snad som to dost zrozumitelne vysvetlila. Ale takto to bolo povedane mne,ked som sa pytala na zdvojenu davku. Aj vitamin C,ked je clovek chory,tak ho berie viac,aby zafungoval. Aj tehu zeny beru kys.listovej viac,ako bezny clovek. Takze tak. Ked mas problem s dozrievanim vajicok,take ti odporucia vyssiu davku,ago zenam,store to berryu preventive.

11miuska11
12. mar 2013

@taja27 a co sa tyka duphastonu,ty mas pravo domietnut liecbu,ked sa ti nepaci. Skus si merat BT v prirodzenom cykle. Mozno tiez ovulujes neskor,tak ako ja. Viem,ze duphaston,ked uz je vajko zrele,vraj pomaha prasknut folikul,ale neviem nic o tom,ze by pomahal doozretiu vajicka, :-/ tak mozno nejaka pravdepodobnost,ze ti pide MS skor,ako prirodzene prebehne ovulka,tam aj je. Predsalen,nase telo asi vie,preco mame dlhsi cyklus,ked trda nie je nejaky vazny problem

seraa
12. mar 2013

@taja27
@11miuska11

ahojte dievcata 🙂
tajus pokial beries duphaston na upravu cyklu tak to predpisuju tak ako to mas ty, ked sa upravy na napr 30 dni a tak v tedy sa dava duphaston az po ovu
presne ako pise mius aj mne povedali ze moze byt ze jeden cyklus je ovu a druhy nie je treba odsledovat aspon 3
ak nie je tak ti da clostyl a ako vela bab budes mat po probleme a aj hned otehotnies ak je jedine problem v tom..
neboj este odsleduj bududci cyklus a skus kludne bez duphastonu

11miuska11
12. mar 2013

@seraa ahojky, a ty ides do toho clostylu? Drzim silno prsty, nech ti to vyjde hned na prvu supu!!!! A budes mojou inspiraciou 😀 😀 😀

seraa
12. mar 2013

@11miuska11

uuufff ked ja neviem :(
co robittttttt
este som sa nerozhodla

11miuska11
12. mar 2013

@seraa a na to meranie BT ta nenahovorime? Myslis, ze by ta to prilis stresovalo? Alebo skus na dva mesiace ten inofolic. Hm?

seraa
12. mar 2013

@11miuska11

hhhaha nie nestresovalo ale mne sa nechce , hned zrana taketo veci a meranie.. 😖
a hlavne vidim ako su vsetky baby z toho confused.. 😠
mozno ale skusim ze dva dni pred akoze ovu a 3 dni po ze to skombinujem s testom ovu