icon

Oplodnenie - aké ste mali prvépríznaky?

opium29
16. máj 2021

Ahojte žienky, téma veľmi častá, no predsa. S priateľom sme začali pracovať na babätku, resp. skúšame šťastie len tak v rôznych častiach cyklu a dnes mám deň ovulácie a včera sme to dali naplno prvykrát takto počas plodnych dní. Dnes ma strašne od rana boli hlava, spím celý deň a picha ma v podbrušku celkom dosť.. Ako jasne že to je skoro ale neviete mi opísať nejake prvé znaky alebo hocičo čo ste zaregistrovali keď už ste mali napr. pozitivny test a pozerali sa na svoje pocity retrospektivne? Nejake príznaky a čo sa Vám dialo s telom. Chcem vedieť čo asi cca budem zažívať v prvých dňoch týždnoch už od oplodnenia uhniezďovania a všetkych tych ceremonii počas cestovania budúce dietka do maternice😂 Ďakujem veľmi pekne za Vaše komenty a zdielanie pocitov! Majte sa krásne.

leniel
16. máj 2021

osobne som necítila absolútne nič prvý mesiac. Test som si robila 5 dní po meškajúcej MS. jediný príznak, ktorý ma nahlodal v hútaní, či to len predsa nevyšlo bol, že keďže kojím, klesla mi v podstate hneď tvorba a dcérka pýtala mm oveľa častejšie ako predtým.

kiki68
16. máj 2021

U mna po tyzdni kovova pachut v ustach, prislo to a odislo. Ale tak nejak den alebo dva som to mala. Nic ine. Take to , ze grcacky zacalo od 7/8tt

leniel
16. máj 2021

@kiki68 presne. i ked ja mam do toho cely cas aj tu kovovu pachut v ustach 👎 prvý mesiac je ešte super, to ešte človek normálne funguje, a vládze. potom je to , aspoň u mňa, celkom horor :-/

kiki68
16. máj 2021

@leniel no od 7tt to bol taky level ako chemoterapia. Ked to muz videl ( on robi v onko vyskume) tak zalomil rukami, ze vyzeram naozaj ze zle. Najhorsie bolo, ze v 9tt dosli asi na navstevu na asi 4 hod a my sme to nechceli este povedat. Takze bol scenar, ze ako vyjdeme s pravdou von ked budem kazdych 10 min grcat do kybla. Nastastie som to nejako dala. Ale teda bol to masaker

mabenn
16. máj 2021

mne sa to ukázalo na váhe, štandardne pred menzesom som zvykla asi pol kila pribrať, zavodniť sa, ako som otehotnela mi naopak váha jemne klesla

miska992
16. máj 2021

@opium29 ja som.necitila nic. 2x neuspesne tehu- biochemicke, tak vtedy ma cca 10 dni po ovulacii zacali boliet prsia... po polroku sa podarilo zas a teraz som zacala mat priznaky v 5tt jemne bobolievanie prs co raz nie je a potom sa to vrati... inak nezvraciam, obcas mi je zle id zaludka ale to je tak vsetko. V tomto tehu som ani nechcela verit ze sa to podarilo, lebo som ozaj ze nic necitila

1mata
16. máj 2021

@opium29 mna strasne boleli prsia este pred tym ako som caka menzes a trva to uz tri mesiace. Tak isto kovova chut v ustach,ale to az ked mi cca 7dni meskala.

nevenka
16. máj 2021

@leniel aj mne sa toto stalo pri druhom dietatku, ale syn mal uz rok aj mesiac, tak som si nedostatok mlieka spajala aj s tym, ze celkovo menej papal uz, boli Vianoce a nejak som "zabudla", ze mi uz meskaju. Po novom roku mi to uz doplo a na teste kolajnice ako hrom 😅

kkovacovak
16. máj 2021

@opium29 ja som cítila že sa niečo deje cca týždeň po ovulacii. Mala som slabé ako keby menštruačné kŕče ale iné a trochu ma začali pobolievať prsia. To trvalo asi 4-5 dní. Potom zrazu týždeň nič. Potom extrémna bolesť pŕs. Nemohla som ani autom chodiť. Začalo mi pulzovať nonstop viečko a mala som kŕče v nohách. Začala som byť citlivá a často som plakala. Trpela som nespavosťou čo sa ma drží doteraz a vraj som vyzerala inak 🤷‍♀️ Až týždeň po termíne ms som mala pozitívny test. Do toho cca 8tt bolo len toto. Potom sa rozbiehali postupne nevoľnosti a čudné vône. Začalo to vajciami a mäsom. Teraz som 13tt a doteraz to nemôžem jesť. Smrdí mi priateľ, čisté prádlo a aj voda z cestovín....okrem iného 😄 Žijem len na suchom pečive, jogurtoch, zemiakoch a ryži. Doteraz nespím a nedokážem normálne fungovať. Ak počujem vetu "tehotenstvo nie je choroba" alebo "treba jesť vyvážene" tak mám chuť tú osobu zastreliť. Veľa šťastia 😄

meredithh
16. máj 2021

Mna oba razy zacali boliet prsia a mala som pocit, ze mam virozu, ale myslela som si, ze ved ide na mna menzes, vtedy ma prsia bolia, ale ten nedosiel a bol pozit test 🙂 a potom sa samozrejme rozbehli nevolnosti, zvracanie, vsetko mi smrdelo, vadilo, do potravin som nemohla chodit, strasna unava, zima, atd...

miska992
16. máj 2021

@kkovacovak ja som zacala 8tt cize este mi tie nevolnosti a zvracanie mozu prísť???🥶🤯🙊🙉

leniel
16. máj 2021

@miska992 ano; mne zacali presne v 8tt, a su den od dna horsie 🙄 (som v 9.tt)

snehulak77
16. máj 2021

Ja som mala zvýšenú teplotu. Neviem presne po koľkých dňoch, ale myslela som si, že korona 🙈 Bežne mam 36.5 alebo 8 (ale nemeram si bazalnu teplotu, takže to tak cca) a teraz furt 37.3, 37.5. Potom bol test pozitívny 😁

kkovacovak
16. máj 2021

@miska992 oooo áno 😄 tiež som sa tešila že mi nič nie je a potom zrazu karma 😄 vrátilo sa mi to aj s úrokmi a trpím doteraz

miska992
16. máj 2021

@leniel no obcas ma tak napina a je mi tazsie ale blinkať nechcem🤣

lorin29
16. máj 2021

@opium29 zrazu sa mi dvihla váha a bolesti prsníkov☺️

katarinka2290
17. máj 2021

@opium29 ja som mala 2 dni pred MS krce v bruchu,hnacky,nafuknute brucho ze som ledva rifle zapla, co vobec nemavam tak na dalsi den som si spravila test ze co ak a hned bolo vidno slabsiu ciarku.bolo to na 14ty den po ovulacii,tu som vedela kedy prebehla podla testu.Ms uz neprisla,pocity som mala stale ako keby mala prist,zacali boliet prsia a cca od 7tt mi zacalo byvat zle

hanka555
17. máj 2021

@opium29 ahojky, cca 5dni po potvrdenej ovulacii mi zacali akokeby slabe menzesove bolesti a trvalo az do terminu ms ktora uz neprisla..toto som nikdy predtým nemala

opium29
autor
17. máj 2021

Ďakujem kočky veľmi pekne za Vaše komenty. Dám vam vedieť kebyže to nahodó vyšlo na prvu 😁 bojim sa len ze si zacnem namyslat symptony 😅 A zelam Vam vsetkycm vsetko najkrajsie😍tehulky aby ste to zvladli vsetko uzasne a mamickam iba radosti s ratolesťami💕

zuzanka_35
17. máj 2021

Mala som chuť na sex

opium29
autor
18. máj 2021

@zuzanka_35 😂👏🏻

vanessa127654
20. máj 2025

Bola som na IUI 16.mája,už môže byť oplodnene alebo uhniezdene?Pobolieva ma trošku podbrusko ako pred MS