icon

Otehotneli ste niekto po HyFoSy

17. máj 2023

Snazime sa uz dlhsie a nikdy som nemala pozitivny test..

Myslíte ze je sanca ze po prefuku (ak budu priechodne vajcovody) je vacsia sanca otehotniet?

melany444
•
17. máj 2023

Ja som bola na prefuku pred rokom ,všetko bolo v poriadku, mne to nepomohlo 🥲

gejb
•
17. máj 2023

Nemyslíš niečo iné? Lebo hyfosy nie je prefuk. Nepomôže ti otehotnieť, len sa zistí ci mas priechodné vajcovody ..

sono2
•
17. máj 2023

Nie. Ale zistila sa nepriechodnosť následne laparka. Ani to nepomohlo čiže ivf ako odmena som prirodzene otehotnela 18 mesiacov po pôrode, 6 mesiacov som mala ms, čo sa vrátila.

autor
•
17. máj 2023

@sono2 to otehotnenie je fakt nahoda…..

autor
•
17. máj 2023

@gejb Ano mam na mysli hyfosy s ultrazvukom. Tiez to vie “otvorit” vajecniky…

autor
•
17. máj 2023

@melany444 to ma mrzi :/ aky mas plan?

sono2
•
17. máj 2023

Mňa doktorka upozornila, že tehotenstvo môže vyliečiť, následne dojčenie, čas bez ms a kľudne môžem otehotnieť prirodzene, keď som už najmenej čakala, stalo sa.

gejb
•
17. máj 2023

Ja som to absolvovala pred 2 rokmi a toto počujem prvý krát

sono2
•
17. máj 2023

Okrem toho máš všetko v poriadku?

autor
•
17. máj 2023

@sono2 ano vsetko ok…

melany444
•
17. máj 2023

Mne to zisťovali laparoskopicky,takže som tam bola zbytocne,ale nevadí.🙂
My sa snažíme už skoro tri roky o prvé.
Takže už ani nemám veľa nádeje na plany.
Manžel sa lieči u urológa takže to je taka dlhá cesta. Modlím sa pompejsku novenu.
Snažím sa veriť ze sa môže niekdy stať zazrak to je môj plán 😉

autor
•
17. máj 2023

@gejb co konkretne? Aj doktori hovoria ze po hyfosy je dobra sanca na otehotnenie.. ci?

autor
•
17. máj 2023

@melany444 my dva… je to strasne. Ja uz tiez neverim 😩

melany444
•
17. máj 2023

Áno je to stasne..Pre mňa je to úplne tiež ze čiste zúfalstvo a smutok ale čo spravím? Už keď to musíme zažívať tak už aspoň nech nestratíme celkom nádej. Je to ťažká cesta. Ale nie si v tom sama je nás viacej zien ,spomeň si keď ti bude ťažko. Mne bolo veľmi ťažko aj po tej laparoskopii,štyri dierky v bruchu nič nezistili a vedľa mňa ležali dve rodičky s babatkami.

gejb
•
17. máj 2023

Mne nič také nepovedali, len ze ak chcem môžeme skúsiť hyfosy aby sme zistili ci nemám nepriechodny vajcovod a potom by sa robila laparka. Neviem ci vieš ako to prebieha, ale do dutín sa vstrekne kontrastna tekutina ktoru mudr. Na sone vidi a vie odsledovat kam sa až dostane. Keď sa zastaví pred vajcovodom a ďalej nejde je teda nepriechodny. Ak by sa vajcovod po tomto uvoľnil, je to skôr velka náhoda... mne mudr. Jasne povedal ze je to len diagnostika, nie odstránenie problému. A teda ešte doplním, ze mne zistili jeden nepriechodny...aj mi to ukázala na Sone .

melany444
•
17. máj 2023

Su aj také pribehy co som aj tu čítala, že ženy otehotneli z ničoho nic aj po 10r neplodnosti.
Viem ze je ti slabá útecha,ale aspoň niečo.
Ja sa utesujem ze nemôžeme predsa vedieť ci sa niekedy niečo v našej plodnosti v budúcnosti nezlepší k lepšiemu.

autor
•
17. máj 2023

@melany444 hrozne. Drzim ti silno palce aby sa to podarilo. Ja viem ze tu na konovi je nas vela, ale v mojom okoli kazdy tehotnie do 3 mesiacov :( tesim sa snimi ale som tak smutna za seba, ze oreco to nam nejde …. Ach

abbies
•
17. máj 2023

mne vyšlo, že mám neprechodné vajcovody. Prvé dieťa máme z IVF, druhé prirodzene. Mne vravel priamo lekár, že to nie je 100% pretože, ak žena nie je uspatá, môže dojsť ku "kŕču" a teda tekutina neprejde. Či je to pravda, netuším, ale asi hej, keďže mne neprešla a dieťa mám.

autor
•
17. máj 2023

@abbies aj ked sa budem snazit byt uvolnena? Tak to mozu zariadit svaly tak ze neprejde?

abbies
•
17. máj 2023

myslím, že to človek nevie vedome ovplyvniť

sono2
•
17. máj 2023

@gejb nevie to tak odsledovať. Aspoň mne povedal, že neviem proste kde je ta nepriechodnosť. Laparka je v podstate to isté len pod väčším tlakom a taktiež mi nepovedala Dr že kde je nepriechodnosť. Bolo len povedané, že valcovody nemajú zápal a je možné že pripadne tehu po ivf opraví chybu. Čo sa v mojom pripadne stalo.

veva24
•
17. máj 2023

Mne to robili spolu s odstránením polypov, zistili mi nepriechodný vajcovod. Po 2 mesiacoch od operácie som si našla 2 čiarky. Predtým sme sa snažili 15 mesiacov.

autor
•
17. máj 2023

@veva24 ale to si bola na laparoskopii ci?

veva24
•
17. máj 2023

primárne som mala tie polypy a že keď už budem v anestéze tak spravili aj prefuky