icon

Otehotneli ste po kyretáži?

Dnes o 15:59

Baby, je tu niektora ktora otehotnela po kyretazi este pred mrvou ms? Citala som teraz vela zahranicnych prispevkov kde zeny pisali ze sa im to podarilo a bolo z toho prosperujuce tehotenstvo.. ale zaujimaju ma aj ci ma tu niektora skusenost..vdaka

evkatk
Dnes o 16:30

Moja suseda a priateľka bola na kyretáži pred vyše 40 - imi rokmi a zistila po nej, že je tehotná. V skutočnosti to boli dvojčatá a jedno z nich, vtedy tzv. výškrab prežilo. Našťastie sa narodilo zdravé a dnes je z neho chlapisko.

anonym_7485c0
Dnes o 16:52

Ono asi záleží dôvod prečo si bola na kyretáži. Väčšina z nás bola na kyrete žiaľ kvôli potratu a napr tie z nás, ktoré sme boli vo vyššom štádiu tehotenstva sme ani nemali odporúčané hneď otehotnieť, niektoré sme museli dodrzat také to fejkové šestonedelie aby sa nám dali maternice do poriadku. Mne napríklad lekárka až po takmer 3 mesiacoch od kyretu povedala, že všetko vyzerá v poriadku a môžem sa začať snažiť. Dovtedy to vyzeralo tak, že budem musieť podstúpiť ešte jeden kyret.
Tiež som počula o prípadoch, kedy ženy otehotneli hneď, avšak fakt závisí aj dĺžka predchádzajúcej gravidity a to, v akom stave ich telo zostalo. Moje zostalo v dosť schátranom stave a preto som napríklad ani nerozmýšľala.
Skús opísať tvoj prípad ak môžeš a možno ti poradíme viac.

autor
Dnes o 17:49
@anonym_7485c0

Ono asi záleží dôvod prečo si bola na kyretáži. Väčšina z nás bola na kyrete žiaľ kvôli potratu a napr tie z nás, ktoré sme boli vo vyššom štádiu tehotenstva sme ani nemali odporúčané hneď otehotnieť, niektoré sme museli dodrzat také to fejkové šestonedelie aby sa nám dali maternice do poriadku. Mne napríklad lekárka až po takmer 3 mesiacoch od kyretu povedala, že všetko vyzerá v poriadku a môžem sa začať snažiť. Dovtedy to vyzeralo tak, že budem musieť podstúpiť ešte jeden kyret.
Tiež som počula o prípadoch, kedy ženy otehotneli hneď, avšak fakt závisí aj dĺžka predchádzajúcej gravidity a to, v akom stave ich telo zostalo. Moje zostalo v dosť schátranom stave a preto som napríklad ani nerozmýšľala.
Skús opísať tvoj prípad ak môžeš a možno ti poradíme viac.

@anonym_7485c0 tak ja som bola na kyrete kvoli MA.."babo"bolo male, zodpovedalo 6-7 tt ale na kyrete som bola az v 11tt

anonym_7485c0
Dnes o 19:48
@anonym_autor

@anonym_7485c0 tak ja som bola na kyrete kvoli MA.."babo"bolo male, zodpovedalo 6-7 tt ale na kyrete som bola az v 11tt

@anonym_autor a povedali ti, že sa môžeš už hneď snažiť? Alebo ťa už videla tvoja gynekologička po zákroku? Keď to bolo takto krátko tak je to možno lepšie ako keby to bolo napr v 15tt, viem hlúpo napísané. Lebo napr mne na prvej kontrole po kyrete našla na sone nejaké nálezy, sama nevedela či sú to zle vyčistené zvyšky alebo zrasty alebo myom.. mne hneď kázala čakať kým sa to nevyčistí ak by som náhodou musela ísť znova na kyret, resp kým sa nezistí čo to je. Ale tak ty toto vôbec nemusíš mať, keďže bábätko bolo takto maličké. Ja som potom otehotnela na tretí cyklus od začiatku snaženia. Predtým nám to trvalo viac než rok a pol, takže si myslím, že to bolo v celku rýchle.

anonym_784366
Dnes o 19:57

@anonym_autor Vždy záleží na zdravotnom stave. Samozrejme môže byť aj nemusí hneď. A určite je najlepšie počkať a nechať všetko zahojiť a tak skúšať.

emasss111
Dnes o 20:18

@anonym_autor ja som počkala na prvú MS a hneď po nej som ostala tehotná....kyret som mala kvôli zamlčanému potratu...

anonym_c5e37f
Dnes o 20:53

@anonym_autor ja som bola na kyrete kvôli prirastenej placente k maternici počas 6to nedelia čiže po pôrode. " vďaka" kyretu nemôžem mať ďalšie deti.

ruzasipova
Dnes o 21:01

@anonym_autor Ano, hned po cisteni koli endometrioze (mala som cysty rozlezene uz vsade). Ale tehotenstvo nedopadlo uspesne.

anonym_7485c0
Dnes o 21:25
@anonym_c5e37f

@anonym_autor ja som bola na kyrete kvôli prirastenej placente k maternici počas 6to nedelia čiže po pôrode. " vďaka" kyretu nemôžem mať ďalšie deti.

@anonym_c5e37f ahoj, môžem sa spýtať prečo? Chyba lekárov alebo niečo iné? Ak sa ti dá napísať.. ja som pred kyretom podpisovala papier, že súhlasím s výkonom a rizikami, medzi ktorými bolo napísané aj poškodenie maternice. Som nečakala, že sa to môže naozaj stať..