Otehotneli ste po očkovaní proti Covid-19?
Dobry den,viem ze o tomto a covide sa pise uz totalne vsade a je to aj unavujuce...ale ja uz normlame neviem co si mam o tom mysliet. Doktori su za a proti,gynekologicka povedala,ze kym by nemala.deti nedala by sa zaockovat. A tu je moja otazka,kedze sa uz nejaky mesiac ockuje,ci ste niektore otehotneli,po ockovani? Dakujem.
Ako ako prvorade je to ,že účinok očkovacej latky na plod nie je dostatočne preskúmaný takze je to na tvojom rozhodnutí či do toho pojdes. každý organizmus reaguje inak , len tolko že mame v rodine 2 príslušníkov ktory pracujú vo výskumnom laboratóriu a majú názor že mladý a zdravý ľudia a tehotné ženy neočkovat. Možno 🤷🏽Ale v dostatočnom odstupe času aj to treba dobre zvážiť.
Tak vies ako to je, su lekari a lekari. Odbornici,vyskumnici, ludia co sa rozumeju problematike a ludia ktori absolutne nie - a su to len ludia tak ako my,Jedni su za a druhi su proti ockovaniu. Vakcina nijakym sposobom neovplyvnuje plodnosť,gynekologicka ma svoje domienky ale ziadne studie ktore by to potvrdzovali, asoon argumenty ti mohla dat ako len tak trieskat do vetra.
Nie kazdy lekar za to ze ma Mudr pred menom je vsevediaci…
V nasej oblasti sa ockuje od Marie Terezie (zacalo to ockovanim proti kiahnam). Mas pocit, ze sa odvtedy nik nenarodil?
My sa snažíme a očkovať sa preto nedávam. Jedny povedia tak, jedny zas onak... Tak ako nemaju podľa mňa ešte 100% istotu, že to škodí, tak nemajú ani istotu že to neškodí. O rok budú mudrejsi. Nespochybňujem vedomosti vedcov, ale pre mňa je to ešte krátka doba na štatistiky.
Takže nezavrhujem očkovanie, ale momentálne nie...
bud rada, ze mas taku mudru lekarku!!!....sam velky krsmery netusi, co to spravi, uvidi sa o 5 rokov, vyhlasil https://www.ta3.com/relacia/21012/ockovanie-a-t...
Vies kolko milion ludi sa dalo zaockovat? A myslis si fakt ze nikto z nich uz nechce alebo nebude mat kvoli tomu deti?
Hlásim sa k odbornej verejnosti a nie, nedala by som sa. Sú rôzne hypotézy, dát malo, si mladá a zdravá, tak na čo riskovať😉
Žijem v rakúsku. Keď som sa pýtala svojho lekára ci sa mam dat teda zaočkovať a aký má na to názor, spýtal sa ma či este chcem mať deti. My už máme rodinu našťastie uzavretú ale pri tejto otázke resp. protichodných názorov doktorov by som bola určite opatrná a očkovať by som sa nedala. Ako s a hovorí bez vetra sa ani lístok nepohne.
Tiež som nedávno zistila že sú "lekári" a "lekári". Nespoliehala by som sa na názor jedného lekára z Hornej Dolnej, ktorý si problematiku ani nenaštuduje, no rovno rozdáva nezmyselné rady 🤨
To sa pytas skoro. Následky tohto druhu sa môžu prejav.kludne aj za dlhšie obdobie nie za rok. To nikto nevie,môže len tušiť.
V tomto sa nezhodnu ani lekári a zodpovednosť zostáva vždy len a len na tebe.... Ty budeš znášať následky ci už ochorenia alebo očkovania,...
Na zaciatku tvrdili, ze tehotne a deti sa neockuju, lebo nie su data z vyskumu .. teraz? S prepacenim, aj embria by uz najradsej napichali 👎👎👎
Ale k tvojej otazke... mam 2 kamosky, obe po ockovani otehotneli, 1 o babo prisla v 13 tt, druha je uz v 26tt. Zatial ok, ale na 2 davku uz nesla.
Netvrdim ja nic, zaver si musis urobit ty sama.
Pravdou je, ze vakcina je stale vo vyskume, ten ma byt ukonceny v 2023!!!
Ja sama cakam babo, ale nesla som (predtym som chcela ist). Bojim sa covidu, ale viac sa bojim co by to svinstvo mohlo pripadne narobit s malinkym, lebo to nikto nevie!!!!
Riad sa vylucne sama sebou, mas vlastny rozum, bude to len a len tvoje rozhodnutie... a nepocuvaj take, co vravia ze oni su ok! Po prve, kazde telo je ine... po druhe, ok su teraz momentalne. Co bude o rok? Potom nech povedia ked porodia co a ako....
Ja take argumenty, ze dostat covid je horsie neberiem, pre mna je to porovnatelne riziko ako napr. mat reakciu a z toho predcasne porodit (horucka a pod.). Taktiez nasa suseda dostala po ockovani trombozu, v telke vraveli ze sanca je mensia ako ked do vas udrie blesk 👎👎👎👎
Mamina tiez bola, na 4 dni bola uplne vyradena z prevadzky ako sa vravi... horucky, zimnica... to je pre babo akoze ok???
Spis si na papier pre a proti a uvidis.
@vandica
@gelifil
@pragmaticka
akym konkretnym sposobom to ma teda ovplyvnovat tu plodnost? Zastavi sa tvorba spermii vajicok alebo ako? Chcela by som vediet ze teda ked oovie doktor “ak nemas deti tak sa nedajte” ok moja okamzita reakcia by bola- a akym sposobom to ma ovplyvnit plodnost? Predpokladam ze ste sa spytali tak sa prosim podelte.
Ako mozu toto tvrdit? Ved ockovat sa zacalo v decembri, na to aby par bol “neplodny” a mohol zacat nejaku liecbu musi prejst minimalne 12 mesiacov.
Akoze myslite ze na svete este nikto s ockovanim neostal tehotny hej?
@lienka.7 nikto nehovorimo ockovani UZ tehotnych…. to je logicke ze horuckou si nechces prejst a nikto ta do toho nemoze nutit. tato tema je byt zaockovani a potom otehotniet a k tej tvojej statistike ze mas 2 kamaratky a jedna o babo prisla tak to ma velmi mrzi a preco by to malo mat suvis s ockovanim?
@pragmaticka ked som bola mala, ockovanie proti mumpsu nebolo, tak sme ho takmer vsetci prekonali (alebo teda velka cast deciek v mojom veku). Vela z tych chalanov co prekonalo mumps malo/ma problem s plodnostou.
@tilonka Aj si niekedy študovala niečo z oblasti biológie, genetiky či molekulárnej biológie, alebo si si len prečítala nejaký konšpiračný blud a teraz ho šíriš ďalej?
Pretože medzi mRNA vakcínou a génovou terapiou je obrovský rozdiel.
Génová terapia je priamy zásah do genómu jedinca zameraný na opravu defektných génov, skúma sa jej potenciál pri liečbe mnohých vrodených chorôb alebo rakovine (pre viac info odporúčam vedecké periodiká ako The Journal of Gene Medicine, Cancer Gene Therapy, Molecular Therapy a iné). A je to neuveriteľne finančne nákladná metóda.
A mRNA vakcína obsahuje malý fragment mRNA (mediátorováRNA), ktorý slúži len na to, aby sa vytvoril spike proteín koronavírusu, na ktorý vzápätí zareaguje náš imunitný systém a vytvorí naň protilátky. Skús si naštudovať, čo je to proteosyntéza a kde prebieha, čo je mRNA a podobne.
Autorka, rozhodnutie je plne na tebe, ty si zváž svoje možnosti, prehodnot si čoho sa viac bojíš, aj zaočkovanim aj nezaičkovanim sa vystavujes určitim rizikám 🤷♀️ Tam je toľko scenárov že to nedokážeš predpovedať ani ovplyvniť ... koľko žien pred existenciou covidu malo problém s plodnostou (veľmi veľa, bez vakcín, bez covidu, bez hocičoho len proste nemohli... len v mojom okoli mame 4 detičky z umelého oplodnenia a niektorým ani to umelé nevyšlo 🤷♀️) takze kľudne môžeš mat problém s plodnostou aj bez vakcíny, čo ti samozrejme neprajem... a na druhej strane, určite z tých miliónov ľudí na svete čo sa dali zaočkovať sú aj ženy ktoré deti v budúcnosti plánujú, ja som sa dala zaočkovať a ešte by sme chceli druhé (pripadne tretie😅) dieťa... nemyslím si že sme sa teraz všetci hromadne stali neplodnymi... to skutocne nie... ale samozrejme každý je iny a niekto tu loteriu s vedlejšími ucinkami proste “výhra” ... a z úplne opačného konca ... aj ked sa nedáš zaockovat, krasne otehotnies, budeš mat zdravé tehotenstvo a ako tehotna chytis covid s tazkym priebehom... aj tam sa moze vela pokazit ... preto ti odporucam zvážit si z coho mas najvacsie obavy a co dokážeš akceptovat ... ja osobne sa viac bojím ze by som ako tehotna alebo aj teraz ako matka 8-nedávného babatka ostala kdesi připojena na ventilaciu a bojovala o život, ako to či sa mi zhorši plodnost ... takže toto si musíš rozhodnut sama a ja ti držím palce až sa rozhodnes k svojej spokojnosti 🤞 🙂
Potom vsetky tie zeny ktore prekonali covid sa mozu rozlucit so sancou otehotniet🤦♀️
@makova333
@felicitab
Contregan… tam boli tiež študovaní😔
Metódy molekulárnej biológie využívam profesne na dennej báze, troska pokory a opatrnosti nikdy nie je na škodu, veda je stale prikrátka a veľa otázok je stale nezodpovedaných…a štúdii je obrovské množstvo, nie je v silách jednotlivca väčšinu naštudovať vzhľadom na rýchlosť počtu publikacii, ktoré denne pribúdajú…kto má pravdu ukáže až čas😉

Gynekologicka asi vie prečo to povedala...